Marijn Poels: Het goede doel heiligt de middelen

“Goede doelen moeten transparanter worden en de verwevenheid met politiek en media moet verminderen. Een democratie moet vanuit het volk komen, en niet met geld worden gekocht door de overheid en goede doelen organisaties”.

In een nieuwe film neemt Marijn Poels opnieuw een heikel thema onderhanden. Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan. Goede doelen blijken daarbij een grote rol te spelen. Deze zijn soms beleidsbepalend, bovendien worden veel goede doelen financieel gevoed vanuit de overheid, zo wordt macht gekocht. Dit is een wrange constructie, stelt Poels vast in zijn 55 minuten durende documentaire. De kernvragen in Poels’ zoektocht zijn: Hoe transparant zijn de goede doelen eigenlijk? En wat is hun rol, wat is hun plan en wat is hun richting? En nog belangrijker: wie bepaalt die richting eigenlijk?Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

De wereld zou veel beter af zijn zonder de links mens !!
Wat een rottende mestvaal !

r dunki
2 jaren geleden

Een trieste waarheid, uitstekend belicht door Marijn Poels.

Zonder de subversieve, linkse NGO’s en hun Postcode Loterij zou de wereld een betere plaats zijn. Maar omdat de linkse ambtelijke top in de overheid openlijk collaboreert met, bijvoorbeeld, een extremistische club als Greenpeace en hen met fortuinen subsidieert, mogen wij lijdelijk toezien hoe deze NGO vervolgens tegen dezelfde overheid procedeert om hun linkse agenda door te drukken bij een linkse rechterlijke macht…

Goed dat er mensen als Marijn Poels zijn om wat slaperige oogjes te openen!
Hopelijk laat hij nog veel meer van zich horen…