Kan het Haagse nest Rutte IV nog wel tot stand brengen?

In een recente poll vindt 60% der bevolking het onacceptabel dat Mark Rutte nog steeds aanblijft, terwijl immorele hypocrieten als Zeegers en Klaver zo graag aan de ruif willen aanschuiven dat dit belangrijke sentiment onder de kiezers hen niet deert:  De verkiezingen zijn weer voorbij dus Rutte is de kwaadste nog niet …  Ook CDA en D66 wringen zich in bochten om erbij te zijn en te blijven, maar het CDA is vandaag Pieter Omtzigt en niet Wopke Hoekstra.

Omdat het nieuwe parlement ook al een ruggengraat van hetzelfde merk als Rutte blijkt te hebben, lijkt het mogelijk dat de negatieve consensus over deze intrigant soepeltjes bijgesteld kan worden, zonder dat iemand zich daar voor geneert. Toeslagenaffaire? Omtzigt affaire?

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Rutte, de arme stakker die zo te zien totaal geen eigen leven heeft naast dat gerommel in het torentje, klampt zich vast zonder enige gêne in de hoop dat het opportunisme van het Kartel het zijne zal overtreffen. Dat leek even op te gaan, maar Rutte heeft zelf wind gezaaid met zijn chicanes jegens Omtzigt en via het CDA mag hij nu die storm gaan oogsten, hetgeen het CDA mogelijk zal verscheuren. Wopke Hoekstra ziet zichzelf als een bestuurder en wil wel weer regeren, maar ik heb de indruk dat Pieter Omtzigt, momenteel de populairste politicus van het land, op de achtergrond wijselijk zwijgt als een klassiek orakel en rustig toekijkt, want hij lust Rutte natuurlijk rauw. 

Herman Tjeenk Willink kan al zijn kunstjes vertonen als informateur in zijn gesprekken met alle politieke partijen, maar achter de schermen speelt het feit dat één van de grotere partijen intern op een schisma afkoerst. Het Kartel is, logisch, zenuwachtig over wat er borrelt in het CDA, want met vijf zetels zit Omtzigt overwerkt thuis, mede dankzij de schandalige ‘fluistercampagne’  van zijn eigen partijleiders die nu wanhopig ’het vertrouwen proberen te herstellen’. De rot zit al lang in het CDA, hoe kan je anders een Hugo de Jonge als leider positioneren? Van die rot is Omtzigt het slachtoffer, maar omdat hij een maatje te groot is voor hun spelletjes kwam de boemerang terug naar het corrupte partijbestuur. Nu kan de nieuwe leider Hoekstra feitelijk beter zijn biezen pakken dan doormodderen op deze wijze, want Pieter zit met alle azen in zijn hand. Ik verwacht niet dat de kabinetsformatie rond komt zonder dat de affaire Omtzigt is opgelost en dat betekent waarschijnlijk dat Hoekstra’s exit een feit is en dat de nieuwe leider Omtzigt een dikke spaak in de wielen van de achterbakse Rutte kan gaan steken.

De Haagse slangenkuil maakt kennis met iets nieuws, namelijk vakkundigheid, integriteit en eerlijkheid, drie eigenschappen waarvan Mark Rutte slechts gehoord heeft. Een compromis lijkt uitgesloten, want dan moet Hoekstra in feite volledig capituleren voor Omtzigt en zal dan altijd tweede viool moeten spelen. Vandaag, 21 april, werden notulen uit de ministerraad bekend waaruit blijkt dat het kabinet meermaals heeft gesproken over ‘lastige Kamerleden’ en hoe hen aan te pakken.Uit notulen en bevoegde bronnen blijkt dat ook Hoekstra heeft geprobeerd om de kritische Pieter Omtzigt ‘te matigen’. Dat is de boemerang die nu keihard terugkomt!  En terecht.

“De bezem moet
door Den Haag”

Het feit dat acterende ministers zitten te complotteren om lastige, controlerende wetgevers een oor aan te naaien is een democratische doodszonde en in het geval van Hoekstra ook een absoluut gebrek aan loyaliteit aan zijn ‘teamgenoot’ Omtzigt! Ik heb Hoekstra als nieuwkomer lange tijd het voordeel van de twijfel willen geven, maar zijn positie is nu onhoudbaar: hij heeft zich wel erg snel en gemakkelijk aangepast aan de ‘ons soort mensen’ regentenmentaliteit van Rutte. Kortom, de grote bezem moet niet alleen door het CDA maar door geheel politiek Den Haag, en in een fortuinlijke samenloop van factoren kan Omtzigt in beiden instrumenteel zijn. Hij zal daarin niet alleen staan. Wybren van Haga voorspelde al: ‘ Omtzigt zal keihard terugslaan en de walgelijke ‘machtspolitici’ die hem buitenspel proberen te zetten terug in hun hoek duwen’. Navrant is dat Omtzigt zich met hart en ziel heeft ingezet voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire, maar nu als een melaatse wordt behandeld door de schuldige coalitieleden. Om van te kotsen, maar die onbeschaamde ellendelingen zitten nu te beraadslagen hoe zij ongestraft verder kunnen gaan met hun praktijken in Rutte IV! En al die leugenaars, Rutte, Jorritsma en Ollongren voorop, denken dat wij daar wel weer intrappen? 

Daar kunnen zij best eens gelijk in krijgen zolang de grote bezem niet door die Augias stal gaat. Niet voor niets sprak Omtzigt van de noodzaak van ‘een nieuw sociaal contract’ en dat zal hard nodig zijn met zoveel tuig dat er persoonlijk belang bij heeft dat de grootste leugenaar Rutte mag blijven. 

Als er binnenkort een Kamerdebat over deze affaire komt zou Pieter best eens van zijn sofa kunnen herrijzen om de stop eruit te trekken, want hij heeft sowieso niets van deze ellendelingen te verwachten behalve een mes in zijn rechte rug. Omtzigt heeft een legioen van supporters opgebouwd en het CDA bestuur ’kan zijn rug op’. Zolang hij via het CDA grotere invloed behoudt zal hij dat als zijn thuisbasis blijven gebruiken om Rutte en zijn landverraders geen kans te geven om hem te negeren, zoals dat al jaren met Wilders en Baudet geschiedt. Integendeel, vanuit die ’powerbase’ kan hij sturend optreden in de schoonmaak van de Augias stal van de Haagse politiek. Alternatief is dat hij uitstapt, al dan niet bij nieuwe verkiezingen en het doodzieke CDA helemaal van de kaart verdwijnt. Zelfs nu kan hij uitstappen, met meenemen van zijn vijf zetels en de nodige medestanders die het CDA ook voor gezien houden. Dan is hij wellicht in één klap in de buurt van de tien zetels en bij FvD en PVV zal hij onverdeelde steun krijgen voor de ‘grote schoonmaak’ die een einde moet maken aan het rampzalige Rutte-tijdperk; hoop doet leven.    


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edmund
3 jaren geleden

LS,

Dat ongefundeerde optimisme heb ik net zo min begrepen als de mensen
die – no matter what – kennelijk op Malek Ramadan blijven stemmen.
Malek leidt ons naar zijn eigen zeggen al 12 jaar van de ene “crisis” naar de volgende. Ik zal me tot het recente verleden te beperken want ook ik heb al die gebroken beloften, leugens, achterbakse geheime rioolpolitiek en misdrijven van Malek niet paraat al is er wel eea “uitgelekt” zoals het aansturen van justite om Wilders tot z’n dood te laten vervolgen, het cordon sanitair om de PVV en nu het FvD met al z’n kiezers kalt te stellen.
Het verbod omtrent de vermeende kinderverkrachter Demmink te laten onderzoeken het houdt niet op. In z’n laatste “crisis” deed Malek letterlijk
alles verkeerd wat hij verkeerd kon doen. Het voorstel van FvD om een vergadering te beleggen toen het virus hier nog niet gearriveerd was werd
hooghartig afgeserveerd. Vliegverkeer blijf doodleuk volledig open.
Toen het virus hier was stuurde Malek onze laatste schaarse persoonlijke beschermingsmiddelen naar …. China!
Toen wij geen beschermingsmiddelen meer hadden VERBOOD Malek
het verplegend personeel in verpleeghuizen mondmaskers te dragen en liet de bewoners opsluiten in besmettingshaarden met ongeveer 10.000
nodeloze coronadoden die niet getest werden tot gevolg.
Intussen steeg de VVD in de peilingen! Doe geen moeite dat te begrijpen.

Er was nog even sprake van een onderzoek maar Malek wees dat routinematig van de hand, hij verschool zich alweer routinematig
achter de “crisis”, wetende dat het onderzoek er dan nooit ging komen.
Inmiddels is er weer zoveel ellende van de Malek Ramadan doctrine
uitgelekt dat dat onderzoek er inderdaad nooit gaat komen.
Jammer van al die mensen die in eenzaamheid zonder behandeling gestikt zijn.

Nu is er een verbod aan (huis)artsen om Corona patienten te genezen,
aanvankelijk betrof het alleen een verbod op het al meer dan 65 jaar OFF LABEL gebruikte zeer veilige hydroxychloroquine, dat volgens Maleks
trekpoppen nu ineens te gevaarlijk is.
Nu is het verbod – zoals ik al voorspelde – uitgebreid met Ivermectine.

Als een vd laatste schandalen de toeslagen affaire en de drek om Omtzigt
ook hier weer kalt te stellen. Alleen hierin al is Malek keer op keer betrapt
op leugens en misdrijven, maakt niks uit, mensen blijven Malek Ramadan VVD kiezen, zeggen ze.