Hokjesgeest en regelzucht plaveien de weg naar de Hemelpoort

Ik ben 70-plus en volgens de geleerden ben ik lid van het kwetsbare segment van de samenleving. Een segment dat met zorg behandeld moet worden en waarvoor, zoals de nu demissionaire Minister-president begin 2020 plechtig beloofde, onze regering het uiterste doet om die groep te beschermen. Hij zou zich inspannen om de zorgen van dat segment, mijn segment, weg te nemen. In de loop van 2020 beloofde hij nogmaals dat mijn segment als eerste aan de beurt zou zijn als een door de EMA goedgekeurd vaccin op de markt zou komen.

Het is april 2021, dertien maanden zijn we verder in de ellende en we kunnen inventariseren wat er van die belofte terecht is gekomen. Gelet op de ervaringen van de laatste 10 jaar is het antwoord niet verrassend. Niet veel. De vraag is of het ligt aan de verantwoordelijke politici met nul kennis en een overdaad aan informatie of aan adviesorganen met veel expertise en zoals herhaaldelijk is gebleken weinig overzicht en inzicht. Deze week kwam Nieuwsuur met een onthullende reportage over de manier waarop overheid en adviesorganen met mijn segment in de achterliggende maanden zijn omgesprongen. In het verloop van de uitzending werd het duidelijk dat het niet de eerste reportage over de kwetsbare ouderenproblematiek was. Voor mij was die reportage onthullend en tegelijkertijd schrikbarend.

In vogelvlucht maakte Nieuwsuur het volgende duidelijk:  

Afb: Pxhere
  • Mijn segment telt ongeveer 320.000 personen waarvan het gros in verpleeg- en verzorging tehuizen verblijft
  • De kwetsbare ouderen groep in die verpleeg- en verzorging tehuizen is gesplitst in een deel dat medisch terugvalt op de instellingarts en een deel dat terugvalt op de huisarts. Het eerst genoemde deel krijgt het Pfizer vaccin; het tweede deel krijgt via de huisarts het Moderna vaccin. Het is voor mij onduidelijk waar en door wie dat is bepaald: Ministerie, RIVM of een andere medische instantie?
  • Het Pfizer vaccin beschermt het kwetsbare ouderen segment voor 95%; een percentage dat het Moderna vaccin bij lange niet haalt. Er is ruim voldoende voorraad van het Pfizer vaccin en van het Moderna vaccin is veel minder uitgeleverd. Toch moet het Moderna deel blijven aanhaken bij Moderna en mag de tweede keer niet worden gevaccineerd met Pfizer. De reden daarvan was voor mij niet duidelijk, maar dat kan ik in de reportage gemist hebben.
  • Er zijn miljoenen Pfizer vaccins voorradig, maar de uitvoering wordt doorkruist door een ompakkingsprobleem. Volgens het RIVM althans. Het ompakkingsprobleem is in de UK opgelost en de Britse regering fiatteert het ompakken in kleinere verpakkingen. In Nederland hoeft het ompakken ook geen probleem te zijn, maar de instantie waarmee het RIVM om- en verpakking zaken doet, heeft de benodigde licenties niet om te mogen ompakken. In Nederland zijn er voldoende alternatieven met de benodigde licenties om dat probleem binnen een week op te lossen. Het gevolg is dat de uitlevering van het Pfizer vaccin ernstig wordt vertraagd en bescherming van het kwetsbare deel maar niet van de grond komt. Het RIVM weigert, beweert niet op de hoogte te zijn geweest van de Britse benadering en blijft bij zijn organisatie.
  • Er komen in de loop van 2020 en 2021 steeds meer belangeninstanties naar voren die een voorkeursbehandeling voor hun leden eisen en daar is de Huisartsen Belangen Vereniging er één van. Die speelde het hard en kreeg zijn zin.
  • Er zijn ongeveer 32.000 Modernavaccins beschikbaar; 14.000 huisartsen krijgen voorrang en worden met het beschikbare Modernavaccin gevaccineerd. Het restant is te klein in aantal om de ouderen in verzorging- en verpleeg tehuizen te kunnen vaccineren. Ook die blijven te lang onbeschermd. De huisartsen hebben niet specifiek om het Modernavaccin gevraagd en hadden ook met het Pfizervaccin gevaccineerd kunnen worden. Wie heeft geweigerd dat te doen? Nu zijn kwetsbare ouderen de dupe.

Ik kan diverse zaken verkeerd gehoord en geïnterpreteerd hebben. Per slot ben ik zeventig plus en volgens de experts sterven er steeds meer hersencellen die niet meer regenereren. Desondanks heeft Nieuwsuur duidelijk gemaakt dat er teveel menners op de bok zitten die de paarden van de staatskaros in toom willen houden. Menners die geen kaas hebben gegeten van termen als exitstrategie en zich niet willen storen aan bijkomende economische en psychische schade bij jong en oud. Menners die zich regelmatig bedienen van een door hen zelf gefabriceerd routeboekje, dat ons niet uit het Covid-19 moeras leidt.

“Maar aan het einde
van de dag wordt
de rekening opgemaakt”

Virologen, epidemiologen, bedbeheerders en vaccinexperts zijn niet meer van het scherm te poetsen. Dagelijks verschijnen er meerdere personen die menen  alles beter te weten en met een stuitende arrogantie mij en miljoenen anderen vertellen hoe ik mijn leven volgens hem/haar moet indelen. Voortdurend benadrukken die praathoofden dat het mijn schuld is dat het virus nog steeds niet in de spelonken van de Limburgse mergelgrotten opgeborgen kan worden. Dat kan zijn, maar aan het einde van de dag wordt de rekening opgemaakt en dan constateren we mede door Nieuwsuur reportages dat door wanbeleid en regelzucht van diezelfde virologen, epidemiologen, bedbeheerders en vaccinexperts, onze samenleving opgesloten wordt in open gevangenissen en personen van mijn segment door onkunde het loodje moeten leggen.

Wat Nieuwsuur ook helder maakte was dat overheid en adviesorganen zich te buiten gaan aan hokjes benadering en regelmatig bevestigen een hinderlijk gebrek aan geestelijke lenigheid en creativiteit/inventiviteit te bezitten. Het gevolg is het ontstaan van Covid-19 brandhaarden in verpleeg en verzorging tehuizen. Het gevolg is dat kwetsbare ouderen vermijdbaar overlijden. Ga maar eens uitleggen aan families waarom het Corona- en vaccinbeleid zo’n chaos is dat hun ouders en grootouders van mijn leeftijd door hun organisatorische onkunde en regelzucht aan de hemelpoort moeten kloppen. Kom eens uit die ivoren toren en leg dat in een persoonlijk gesprek uit aan de nabestaanden!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

‘Menners’, een zeer plastische beschrijving van het Haagse schrikbewind van ambtelijke ‘geestelijke lenigheid en inventiviteit’, die geen grenzen lijkt te kennen gezien hetvolgende: Vanmorgen kwam mij ter ore dat onze ‘menners’ Mark & Hugo, die ons allen menen te mogen misbruiken als proefkonijnen voor hun gevaarlijke vaccinatie-hangup, hun nieuwste vondst hebben gepresenteerd: een groepje ‘bevoorrechte’ Nederlanders mogen een ‘proefvacantie’ op Rhodos doorbrengen, mits zij 24 uur per etmaal in het hotel blijven…(sic!) Om deze kolder ten top te drijven stuurt Hugo speciaal opgeleide politieke commissarissen (uit het Kremlin?) mee op die vlucht om te controleren op 1,5 m. afstand en wat dies meer zij… Is er nu echt geen spatje gezond verstand meer voorhanden in Den Haag?

Drie dagen geleden werd bij mij om de hoek een 77 jarige, kerngezonde heer gevaccineerd, tegen beter weten in, na insistentie van het duo Rutte en de Jonge. Binnen tien minuten viel hij flauw en een uur later overleed hij in het ziekenhuis… De eminente viroloog prof.Schetters, die volledig geboycot wordt door Rutte en de NOS, stelt onomwonden ‘dat het onverantwoordelijk is om gezonde mensen te gaan vaccineren’. Zou de bliksem ooit inslaan op dat miesche torentje?

Wim
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Vraag me echt af waarom mensen zo ‘smeken’ om te worden gevaccineerd, c.q. smeken om mee te mogen doen aan dit experiment met een nieuw type ‘vaccin’.
Het biedt geen immuniteit. Het elimineert het virus niet. Het voorkomt de dood niet. Er is geen garantie dat je geen Covid meer kan krijgen. Het stopt het verspreiden van het virus niet. En, misschien nog wel het belangrijkste, het helpt niet tegen mutaties van het virus. U weet wel die nog dodelijker varianten, die steeds maar niet komen willen.

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wim

Vandaag leerde ik dat de Universiteit van Tel Aviv bekend heeft gemaakt dat Corona-gevaccineerden ACHT keer meer ontvankelijk blijken te zijn voor de Zuid Afrikaanse versie van Corona dan niet gevaccineerden…

Geen paniek, het is uiteindelijk een gewone griep en èlke griep is een smerige griep, die soms dodelijk afloopt.
Maar in 2018 was Rutte nergens te bekennen terwijl de statistieken van het RIVM uitwijzen dat er meer slachtoffers vielen dan in 2020!

Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Of ze zijn slechter dan de duivel of nog dommer dan dom.