Toespraak ‘koning’

In een RTL praatprogramma onder leiding van Eva Jinek werd FvD-leider Baudet toegesproken door cabaretier Martijn Koning. Koning begon onder meer over de Joodse achtergrond van de vriendin van Baudet, en stelde dat ‘de antisemitische kiezer zich in zijn bruine hemd gezet’ voelt als Baudet een kind met haar zou krijgen.

Het was, goed beschouwd, een meer dan tranentrekkende vertoning. Wanneer dergelijke teksten aan het adres van de ook aanwezige Azarkan (Denk) of diens achterban zouden zijn gericht, dan liep de Nijmeegse burgemeester Bruls vandaag nog de hele dag voorop in demonstraties en zouden de voorgedrukte aangiftes met duizenden tegelijk van de persen rollen. In zijn korte, als conference bedoelde optreden, refereerde Koning onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde. Baudet lag de afgelopen maanden geregeld onder vuur vanwege – vermeende – antisemitische uitlatingen in app-groepen van zijn partij. Ook haalde de matig getalenteerde cabaretier de deels Indonesische afkomst van de omstreden FVD-politicus aan, kennelijk bij gebrek aan creatievere alternatieven.

Eva Jinek. Afb: Screenshot Youtube / DWDD / Leoboudv

Wanneer partijen als FvD en PVV met dergelijke middelen ‘aangepakt’ moeten worden, dan ziet het er warempel naar uit dat deze partijen er electoraal meer dan goed voorstaan. Dat gebeurde in het verleden met Fortuyn en klaarblijkelijk is na Wilders (die inmiddels continue moet worden beveiligd), nu ook Baudet aan de beurt. Enig electoraal succes wordt door het incestueuze en coöpterende politieke kartel gepareerd met de inzet van ‘influencers’ teneinde de grondtroepen zo ver te krijgen dat zij alleen geweld nog als ‘redding’ zien. Inmiddels wordt in bredere kring duidelijk dat de waanzin die Koning debiteerde verre van grappig was en neemt men daar afstand van, zoals de ook in het programma aanwezige politiek verslaggeefster van RTL, Floor Bremer. Zij liet direct na de uitzending via Twitter weten zich ‘totaal’ te distantiëren van de walgelijke vertoning.

Het is inmiddels meer dan opvallend dat politici en pers de aandacht in toenemende mate afleiden van de politieke standpunten en meer ‘op de man’ spelen. Zo is van mevrouw Kaag het hele gezinsleven doorgenomen, maar niet haar politieke programma, laat staan haar eertijdse ontslag uit een vertrouwensfunctie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken omdat zij haar huwelijk met een minister uit het PLO-schaduwkabinet van Yasser Arafat geheim hield. Ook premier Rutte draait behendig om het VVD-programma heen en telt zijn knopen in de hoop dat niemand informeert wat er de afgelopen jaren eigenlijk van alle VVD voornemens terecht is gekomen.

En dat is toch waar het om gaat straks.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

De huidige politiek en media is doorweven van (de sekte) Minerva-leden, die op strategische plaatsen zijn gezet teneinde het politiek handelen te bepalen. De door hunzelf bepaalde vaardigheden, die zij overigens onterecht hoog inschatten, vinden zij voldoende om een land te besturen/beinvloeden. De achteruitgang in diverse disciplines zoals bijv. onderwijs, zorg, inkomenspolitiek, mkb e.d. zijn voorbeelden van hun groteske falen. Een ruime meerderheid van de Nederlanders weet dit maar heeft te weinig kennis van politiek en inzicht, mede door het gebrek aan onderwijs hierover, om ‘in te grijpen’ en slikt deze bittere pil tegen beter weten door. Het gevolg blijkt uit deze coronaperiode waarin grondrechten zijn aangetast, noodwetten met inperking van burgerlijke vrijheden zijn ingesteld, niet te vergeten ondertekend door een koning (oud-minervalid en voorzitter) die bij aanvaarding van het koningsschap gezworen heeft de Grondwet te respecteren en beschermen, niet dus! Hun grote doel is beheren van de staatskas en zorgkas en liefst nog de pensioenkas erbij om naar hartelust hieruit te ‘nemen’ om de door hen gestelde doelen te realiseren (met behulp van door de staat via Grondwet gesubsidieerde ‘onafhankelijke’ media) die zeker niet altijd in het belang van NL zijn. Dit is al ruimschoots aan de gang en merken we dagelijks in onze portemonnee die steeds leger wordt. Afbraak van de verzorgingsstaat is al jaren aan de gang (ANW, WW, Bijstandswet, verplichte ziektekostenverzekering met alsmaar stijgende eigen risico enz) maar wel volop links incasseren en de staatskas spekken onder het mom van solidariteit. Jinek, Rutte, Hoekstra, Kaag, Grappenhaus (via zoon) onze koning WA en vele anderen zijn de volgelingen die deze onethische politiek uitvoeren. Het wordt tijd te ontwaken uit deze diepe onrustige slaap en het landsbestuur terug te nemen op 17 maart a.s.

Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord aan  Boudica

Neoliberalisme speelt ongetwijfeld een rol, en dat ceo’s hoog in hun torens neerkijken op de poppetjes beneden, en er totaal schijt aan hebben hoe het hen vergaat. Maar er is dat sinds 1989 noch springlevende communisme dat denkt de westerse cultuur te kunnen vermoorden met een overkill aan immigranten, islam en klimaatgekte, teneinde uiteindelijk die torens omver te kunnen trekken voor het bewerkstelligen van alsnog het proletariersparadijs. Met als reactie het zogenaamde populisme dat stemmen trekt van mensen die zich van alle kanten verraden voelen. Heel gewone mensen. Mensen die je buren kunnen zijn.

Krontjong
2 jaren geleden

De laatste jaren heb ik in de wereld nogal wat electorale anomalieën mogen aanschouwen. Onze ‘elites’ worden maar niet afgestraft voor falend beleid, ordinaire corruptie en willekeur. Sterker nog, ze blijven in de peilingen strak op ‘voorsprong’ staan.

Mogelijk komt dit doordat hun trawanten op televisie als eerloze en kritiekloze opportunisten te keer gaan.

Mogelijk komt dit doordat het loont om te verdelen en te heersen. Het loont zeker om naar hartelust, haat, daarvoor instrumenteel te maken.

Misschien is het moment gekomen om gewoon niet meer te luisteren of te kijken naar de perverse toneelstukjes. Er zit een knop op de televisie.

Neef Jansen
2 jaren geleden

Ik vraag mij trouwens af in hoeverre het demoniseren, verdacht maken en karaktermoorden reeds is voorgeschreven in de werken van Lenin, Alinisky, Gramsci en consorten. Mogelijk zie je daarin bijvoorbeeld in Hoofdstuk 2. Neutraliseren van politieke tegenstanders, artikel 2.25: Kan je het niet winnen met argumenten, ga dan beschuldigen van anti-semitisme en negeer de tegenwerpingen en ga door en door met beschuldigen van anti-semitisme. Met als vervolg in artikel 2:26 Effectief is ook het beschuldigen van racisme. Ook al is daar geen enkele aanleiding toe, hou vol in het beschuldigen van racisme. Racisme werkt. Het is heel moeilijk om van het stempel ‘racist’ af te komen. Er blijft altijd wat van hangen. Artikel 2:27 Maak verdacht, beschuldig, demoniseer, grijp alles aan, ook maar het kleinst flintertje, voor het opzetten van een haatcampagne. Dus mijd discussie, mijd argumenten, maar beschuldig en maak kapot. Aldus kameraad, zal je je doel bereiken. Op naar de heilstaat, en de Goelag voor de andersdenkenden!

2 jaren geleden

Helaas, ……..ook ik heb vele malen geschreven én gezegd, dat er veel mensen zijn met een “psychologische” storing. Wijlen Prof dr. Bob Smalhout schreef in 2008, in zijn column bij de Telegraaf, dat er “2,500.000 mensen een psychologische storing/afwijking hebben. Op het ogenblik komt dat ” kennelijk” naar voren omdat ” de links georiënteerde mensen een podium krijgen, bij de NPO en/of Jinek, om hun zieke wensen kenbaar te maken” waarvan nu ook de cabaretier Martijn Koning, deel van uitmaakt,
We kunnen ” wel steeds ach en wee” roepen, maar dat zal niets veranderen aan de situatie.
Alweer is iedere vorm van “Fatsoen en ethische” afwegingen volledig afwezig, maar vooral de kennis én op realiteit beruste argumenten ontbreken, dat we dus in de rubriek Psychiatrie, van Layle Rossiters schrijven, omdat hij in zijn boek” Liberal Mind” schreef én constateerde, na jaren onderzoek, dat de links denkende, markante en niet realistische antwoorden geeft ,die dan wijzen op en psychologische storing en daarbij de emotie dominant is.

En, ook zoals de heer Nijhof schrijft;“”Ook premier Rutte draait behendig om het VVD-programma heen en telt zijn knopen in de hoop dat niemand informeert wat er de afgelopen jaren eigenlijk van alle VVD voornemens terecht is gekomen.””

Dat Mark Rutte, door Geert Wilders voor lafaard is uitgemaakt en Rutte ook een SLAPPELING blijkt, is toch al lang bekend? Maar…….. !!!!
We vallen wel in herhaling…….. ook al zijn de argumenten nog zo sterk.

Neef Jansen
2 jaren geleden

Komt er geen wijziging ten goede, dan zinken we weg in de gecombineerde krankzinnigheid van communisme en islam.