Ramadan en coronamaatregelen

De Rotterdamse burgemeester maakt zich in deze tijden zorgen over de moslims in ons land met het oog op ramadan en de coronamaatregelen. Geen zorgen over protestanten of katholieken, laat staan over Nederlanders die van God niet (willen) weten.

“Dan zie je toch dat de drang bestaat om familiebezoek te plegen etcetera. Dan hebben we toch een miljoen mensen in Nederland die daaraan doen. Dat wordt voor een heleboel mensen ingewikkeld om je daaraan te houden”. Via verschillende media laat hij weten dat het voor moslims eigenlijk niet mogelijk is om de coronaregels te volgens, vanwege hun ‘religie’. Daarom wil de burgemeester in gesprek met de ‘veiligheidsdriehoek’ om eens te kijken hoe wij daar “als Nederland mee omgaan”.

Dat is in meerdere opzichten een merkwaardig standpunt voor een burgemeester. In de eerste plaats zijn landelijke (overheids-) maatregelen geen onderwerp van discussie of nader onderzoek voor een burgemeester. Een burgemeester is weliswaar verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in ‘zijn’ Gemeente, maar dat betekent niet dat hij de landelijke wet- en regelgeving naar eigen inzicht toepast of opheft. Hij moet slechts voorkomen dat er overlast is en ordeverstoringen vermijden. Hij mag ook openbare bijeenkomsten verbieden als er geen garantie voor de veiligheid is. Kortom: als mensen in deze tijden van corona, in tegenstelling tot wat de landelijke overheid heeft bepaald, na het ingaan van de spertijd de straat opgaan, of zij nu moslim zijn of wat anders, dan moet de burgemeester optreden. Niet eerder en ook niet later. Ook wanneer hele gezinnen bij andere gezinnen op bezoek gaan, dient de burgemeester ervoor zorg te dragen dat die bijeenkomsten worden ontbonden. Er mag immers slechts één persoon op bezoek komen, aldus de overheid.

Maar dat is dus allemaal te moeilijk voor moslims…

Wat zou er nu gebeuren als niet Aboutaleb, maar de protestantse dominee Kerkmans burgemeester van Rotterdam zou zijn? Zou die voor Pasen en Pinksteren vorig jaar al hel en verdoemenis over de maatregelen hebben uitgesproken? Nee, zoals iedereen in dit land, protestant of katholiek, houden wij ons aan de afgesproken regels en dus houden relatieve nieuwkomers als moslims zich daar ook aan. “Anders hoepel je maar op”.

Aboutaleb geeft met zijn onzinnige overweging moslims een vrijkaartje om de boel dan maar op stelten te zetten. Dat is precies wat de ideoloog van de moslimbroeders – Al-Qaradawi – in zijn geschriften aangeeft: moslims in het Westen hebben zonodig vrijstelling van hun dagelijkse moslimse plichten, behalve één: de plicht om de landen van aankomst voor de islam te winnen. Dat hoeft niet door het zwaard, maar kan ook met de baarmoeder of met het oprichten van moslimse instellingen en stichtingen of politieke partijen. Alles binnen de Westerse wetten, maar heimelijk met elkaar verbonden.

Aboutaleb geeft daarmee zijn ware aard bloot: hij is geen burgemeester die boven de partijen kan staan maar eist voorrechten voor moslims. Misschien heeft hij dit voorbeeld bestudeerd en past een vergelijkbare methode toe:

Eind februari 632 AD. kwam Mohammed met zijn leger voor de poort van Mekka en sloeg er zijn kamp op. De toenmalige burgemeester en wethouders van Mekka kwamen waarschijnlijk eens kijken wat dat allemaal voorstelde en werden getrakteerd. Het zal tot diep in de avond gezellig zijn geweest, want toen B&W weer in de stad aankwamen, bleek die te zijn ingenomen door het leger van Mohammed. Ze konden kiezen: moslim worden of de kop eraf. Dat is in essentie het gezicht van de islam. Vriendelijk in de minderheid, maar dwingelandij in de meerderheid.

Dit is kennelijk geen land voor moslims, want het deugt vroeg of laat toch niet. Dan moeten ze maar op de trein naar het oosten…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
3 jaren geleden

Na de historische scheiding van kerk en staat slaat in ons landje de seculiere religie van de politiek correcte ideologie toe met hun intolerant atheïsme.
Maar er is kennelijk toch weer ruimte voor een andere van haat vervulde, intolerante ideologie, zolang die maar geen doodenge mensenliefde preekt.

charlef
3 jaren geleden

Rutte heeft geluisterd naar de stem van de Vader des Vaderlands in het Oosten en schuift de starttijd van 21.00 uur naar 22.00 uur. Nu hoeven ze niet meer te racen om op tijd thuis te zijn. Beide politici als je ze zo kunt noemen, buigen deemoedig het hoofd, want je moet de doorsnee moslim niet tegen de haren in strijken. Dat doen ze wel bij de wet volgende en belasting betalende doorsnee Nederlander.

Puck van der Land
3 jaren geleden

Veel mensen in Rotterdam maar ook daarbuiten hebben zich afgevraagd wat voor burgemeester hij nou eigenlijk is….. Een goed geïntegreerde moslim die zich voegt naar wat de Nederlandse samenleving én wetgeving van hem vraagt? Of heeft hij toch nog ergens een geheime band met de religie van zijn vader volk en is hij dus toch niet te vertrouwen…… En wat blijkt: als het om de regels van de moslimreligie gaat, dan stelt hij die gewoon boven die van de Nederlandse samenleving en wetgeving.

Hij heeft nog niet gezegd dat de Moslims zich niet aan de Nederlandse regels van dit moment hoeven te houden, maar hij speelt het spel dat hij hun “probleem van ramadanregels” bij de Nederlandse wetgeving neerlegt in de hoop en verwachting dat onze demissionaire minister Grapperhaus van justitie en de momenteel drukbezette demissionaire minister van Binnenlandse zaken, de hand over hun hart zullen strijken en de praktiserende ramadangangers soulaas geeft om de tijdsklok en het bezoek verbod van meer dan 1 persoon, te negeren.
Aboutaleb speelt het geslepen, naar 2 partijen: naar zijn ramadangangers en naar de Nederlandse overheid. Hemzelf treft natuurlijk geen blaam: hij komt op voor zijn zielige geloofsgenoten die niet anders kunnen en hij schoffeert de overheid niet die niet anders kunnen dan hun regels volgen om de orde te handhaven en geen slachtoffers te maken.

Wat gaat de uitkomst worden: een potje polderen. Aboutaleb houdt verder zijn bek, want hij heeft het al gezegd, en de politie of ME krijgt de opdracht om een oogje toe te knijpen als ze teveel mensen bij elkaar zien of na spertijd nog over straat gaan. Dat deden ze tenslotte ook op het Museumplein bij de demonstratie van BLM. Was op stille voordracht van burgemeester Halsema.

Waar eindigt dit verhaal: het aantal besmettingen zal ongetwijfeld in steden als Rotterdam, Amsterdam en elders waar vele moslims wonen, toenemen gedurende de ramadan. Maar dat komt dan vast niet door al die familiebezoeken, maar door een “variant” van het virus: (de ramadanvariant, ssttt niks zeggen, het is een variant) En wiens verantwoordelijkheid is dit: van deze moslims zelf, alleen de hele bevolking krijgt straks weer met de extra maatregelen van lockdown etc. te maken. En Aboutaleb en de gezagsdragers wassen hun handen in onschuld. Hoort ook bij de coronaregels.