Hof der zotheid

Wat moet je nog zeggen over een electoraat dat blind is voor de misstappen van een regering, waardoor honderdduizenden Nederlanders de dupe zijn geworden?

Zijn die kiezers het chaotische, contradicterende Corona beleid vergeten en de duizenden ondernemers die daardoor het loodje moeten leggen? Zijn ze vergeten hoe de zwakste segmenten van de samenleving onnodig maandenlang aan een onbekend virus zijn blootgesteld? Zijn ze vergeten hoe de schoolgaande generatie onterecht de broodnodige kennis onthouden wordt, wat ten koste kan gaan van hun toekomst?[1]

Zijn ze vergeten hoe een regentesk optredende regering door de Toeslagenaffaire een kwetsbare groep mensen over de rand van het bestaan heeft geduwd en een aantal andere toeslagenaffaires (Polen, Bulgaren, Roemenen, Albanezen om er een aantal te noemen) angstvallig voor het grote publiek lang verborgen heeft gehouden? Zijn ze vergeten hoe die regering de veiligheid van de Nederlander in gevaar heeft gebracht door enorm te bezuinigen op het politie apparaat met als resultaat dat Nederland in de wereld beschouwd wordt als een narco paradijs voor wetschenders uit alle delen van de wereld en politiefunctionarissen regelmatig als wild wordt opgejaagd.

Zijn ze vergeten dat in het achterliggende decennium weinig gedaan is om de krijgsmacht op de been te helpen en die in een zodanige slechte staat is geraakt dat grondwettelijke en alliantie taken niet meer uitgevoerd kunnen worden. Zijn ze vergeten dat door het gevoerde niet-selectieve open armen immigratie beleid de schatkist met een oplopende jaarlijkse kostenpost van € 17 miljard and counting wordt geconfronteerd en de collectieve verzekeringen in zwaar weer zijn geraakt. Zijn ze vergeten dat de kosten van de veelal laag opgeleide migranten worden gedragen door de autochtone bevolking, via belastingen en versobering van de verzorgingsstaat. Zijn ze vergeten dat de politieke partijen die ze aan een politieke winst hebben geholpen dezelfde zijn die de doorsnee belastingbetaler gaat opzadelen met ondraagbare kosten omdat de CO2 en stikstof emissie naar nul teruggebracht moet worden. Inmiddels laten duizenden onderzoeksverslagen, rapporten en artikelen een ander geluid horen?

“Pensioenreserves doorgeven
aan Zuid-Europese staten”

Zijn ze vergeten hoe een Minister-president stap voor stap de soevereiniteit van Nederland overhevelt naar Brussel en New York waardoor Nederland geen eigen immigratie – en energiebeleid meer kan voeren zonder door internationale ondemocratische instanties en lichamen op de vingers getikt te worden. Zijn ze vergeten dat een Minister-president binnenkort met een brede grijns de in decennia zorgvuldig opgebouwde pensioenreserves gaat doorgeven naar die arme Zuid-Europese staten? Zijn ze al die loze beloftes en halve en hele leugens vergeten waarmee die Minister-president ook hun deel van het electoraat 10 jaar lang aan het lijntje heeft gehouden?

CNN, NBC, ABC, MSNBC, ARD en ZDF hebben in Nederland een geestverwant. De door de belastingbetaler en links-liberale politieke partijen gesteunde staatsomroep die, m.b.v. gekleurde uitspraken van gestuurde – links van het politieke gangpad bivakkerende – gasten, gemanipuleerde informatie en gefingeerde verkiezingsvoorspellingen in staat is geweest om een groot deel van het electoraat in de gewenste politieke denkrichting te sturen. Die opnieuw hebben bewezen dat een deel van het Nederlandse electoraat gehersenspoeld, om de tuin geleid, een rad voor de ogen gedraaid kan worden. Waar en wanneer hebben we die mediastrategie eerder gezien?

Hoe noem je dat deel van het electoraat dat politieke partijen – die de doorsnee Nederlander belogen, gemanipuleerd en bestolen hebben -, toch weer in het zadel willen houden en ze op het schild heffen? Onhandig, slecht geïnformeerd, ongevoelig, ongeïnteresseerd, bang of gewoon dom? Alles of een combinatie daarvan? Het is allang geen uitzondering meer dat incompetente, ordinaire leugenachtige en manipulerende politieke partijen tot drie keer beloond worden voor een falend overheidsbeleid waar miljoenen Nederlanders de dupe van zijn geworden en nog worden. En als het drie keer in tien jaar gebeurd dan is sprake van een trend.

In goed Haags “ziekehùis”


[1] Zie artikel van Hans van Tellingen “ De 20 Kapitale Corona blunders van ons Kabinet”.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
3 jaren geleden

Niets aan toe te voegen. Top artikel. Dank

Jos van Schie
3 jaren geleden

De uitslag van de verkiezingen stond maanden geleden al vast,de verkiezingen waren er slechts voor de bühne, de zogenaamde “polls” hebben ons al maanden gemasseerd naar deze uitslag,er viel niets te kiezen.

r dunki
3 jaren geleden

Dat de staatsomroep hun – letterlijk – stinkende best heeft gedaan om Kaag in het zadel te helpen is genoegzaam bekend. Maar zijn er ook Rotterdamse Sta-Pal lezers die ons kunnen vertellen hoe hoogst onwaarschijnlijk, zo niet volstrekt onmogelijk, het is dat VVD en met name D66 in die stad goed geboerd zou kunnen hebben? Lijkt mij volstrekt ondenkbaar…

Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Lijkt mij ook interessant uit te zoeken hoe de verdeling is van de ingestuurde, niet ondertekende, stembiljetten. Ook hoe het mogelijk is dat er in buurten rare, niet logische, partijwisselingen hebben plaats gevonden.