Twee kemphanen in één kippenhok/torentje?

Na de verkiezingen komt bij mij spontaan de naam van Franz Kafka op. De bekrompen vaderlandse politiek nachtmerrie leeft op een ‘platte wereld’ waarin VVD en vooral D66 inmiddels zo ver naar links zijn opgeschoven dat de extreem linkse partijen over de rand van dat platte, politieke toneel tuimelen.

Er is geen plaats meer voor figuranten als Jesse en Ploumen, want ‘Sigrid de Klimaatramp’ heeft hun progressieve onzin gekaapt. De race naar de bodem wordt nu serieus ingezet door D66, maar op welke verschillende golflengtes zitten de acteurs?

Er is, nog steeds, heel relevant ‘oud zeer’, want dat met het badwater van GL en de PvdA ook de baby overboord gaat van de SP, die zo verdienstelijk de onderste steen boven haalde in de toeslagenaffaire met Pieter Omtzigt, doet mij vrezen dat de ongegeneerde Mark Rutte het onderzoek en het debat inzake het toeslagenschandaal lachend kan vergeten. Ik schreef al eerder hoe hersenloos de Nederlandse kiezer is, die het een héél goede zaak vond dat het kabinet Rutte III opstapte maar de hoofdschuldige de hand boven het hoofd blijft houden. Dat een leeghoofd als de nieuwe ‘klimaatramp-specialist Kaag’ ons nu gaat redden is een angstaanjagend idee, reden waarom ik liever zou zien dat zij mij aan mijn lot overlaat met een zeespiegel die – ook zonder haar hulp – 1 of 2 cm. stijgt in een eeuw en een atmosfeer die in dezelfde periode, volgens gegevens van NASA, met 0,9°C opwarmt. Wat een ‘klimaatramp’!

Het is een goede zaak dat gluiperds als Asscher, Duijvendak en Klaver langzaam uit zicht raken, maar wat maakt het uit? Hun gelieg en bedrieg wordt naadloos opgepakt door Sigrid Kaag en wellicht ook weer Mark Rutte die nu, ‘contre coeur’ twee kneuzen van absolute wereldklasse als het duo Jorritsma & Ollongren als informateurs op dit arme land loslaat. Waarom? Omdat Kaag graag de baas wil spelen in de relatie met haar rivaal Rutte. Zo ziet zij hem nu eenmaal. In het slechtste geval gaan Mark en Sigrid Nederland binnenkort afschaffen ten gerieve van de EU, door feitelijk de rol over te nemen van de gedecimeerde, nog linksere partijen die zij vervangen, of komt daar wellicht toch de klad in?

Kan en wil Kaag dat ‘oud zeer’, dat men bijna zou gaan vergeten, alsnog tegen Rutte uitspelen? Je vraagt je af hoe alle tienduizenden zwaar gedupeerden van de toeslagenaffaire zich voelen als zij zien hoe VVD en D66 ongegeneerd staan te feesten. De Nederlandse kiezer is niet alleen een stommeling maar ook nog een hoogst ondankbaar product, want de vraag is of er ooit nog een debat wordt gevoerd over de schandalen bij de Belastingdienst en de grote verliezers van gisteren hebben daarvoor héél véél boter op hun hoofd. Hebben zij deze onkiese  affaire eigenlijk ooit geagendeerd?

“Lilian Marijnissen
mag best boos worden”

Welnee! De Rutte III coalitiepartijen hebben daar heerlijk van kunnen profiteren. Het lijkt mij evident dat juist de SP als een stel bloedhonden achter Rutte aan hadden moeten gaan, in plaats van zich door deze intrigant met een kluitje in het riet te laten sturen met de mededeling dat ‘hèt debat’ wel na de verkiezingen zou komen… Gekke Henkie!  En dit terwijl de SP al jaren langzaam naar het afvoerputje wegspoelde. Wat een gemiste kans, niet alleen voor de SP maar ook voor Nederland! Lilian Marijnissen mag best boos worden op de profiteurs van de VVD en D66, maar zij heeft zelf niets van deze uitgelezen kans gebakken, noch voor de slachtoffers noch voor het land…  

En wat nu? Kadija Arib heeft niet één maar twee ‘verkenners’ aangesteld die diverse rampzalige combinaties gaan bekijken, onder het motto ’twee weten meer dan één’.  Als wij al een lage pet ophebben van het duo Hugo de Jonge en Mark Rutte, wat moet dit arme land dan met de overtreffende trap Jorritsma en Ollongren? Kunt u zich nog iets van Annemarie Jorritsma herinneren behalve een misplaatste grote mond en een puinhoop die iets met haar favoriete kleur ‘paars’ te maken had? Bovendien komt deze ‘loudmouth’ uit de Eerste Kamer en wat is nu dommer dan zo een belangenverstrengeling naar de Tweede Kamer te creëren? Terug naar de orde van de dag. VVD-leider Rutte wil uiteraard zo snel mogelijk ‘zijn’ nieuwe kabinet formeren om op zijn dwaalwegen voort te kunnen borduren èn zo zijn verantwoordelijkheid voor de toeslagen affaire te ontlopen. Let eens op hoe Sigrid Kaag hem daarvoor aanvankelijk ook tegen het licht wilde houden en wat daar nu van resteert… Een potentieel struikelblok voor mogelijke samenwerking tussen VVD en D66 is het grote ego van Kaag: ‘Zo progressief mogelijk’. Uit onderzoek van o.a. Ipsos lijkt naar voren te komen dat het al zo politiek correcte D66 relatief grote aantallen desperado’s van PvdA, SP, VVD en vooral Groen Links heeft geabsorbeerd. Dit zet de relatie met de VVD al op voorhand onder druk want Rutte’s ‘decadent liberaal’ is nog nèt niet zo dwaas als Kaag’s ‘destructief liberaal’. Aan de andere zijde voelt Rutte nu ook toenemende druk, niet alleen van de ‘comeback artist’ Baudet, maar ook van diens zetelrovers een aanverwanten.

Teken aan de wand

‘Rubber rug’ Rutte ging al op dag één door de knieën voor Kaag door naast Jorritsma ook nog eens Ollongren als ‘verkenner’ aan te stellen. Een teken aan de wand want Kaag heeft babbels, maar waarop zijn die gebaseerd behalve een veel te groot ego? Kennelijk waren 40% der D66 kiezers er ook bij in de vorige verkiezing, terwijl de grote aanwas kwam van volatiele ‘geitenharensokken’ die als de bekende ratten hun zinkende schepen verlieten.  Of Kaag zich realiseert wat voor potentiële ellende zij met zo’n 25% van het G.L. electoraat heeft binnengehaald betwijfel ik, maar zij houdt zich in ieder geval groot met haar uitleg: ‘Wij hebben als enige progressieve partij echt invloed gehad en die gebruikt. Een stem op D66 heeft waarde, dat hebben we bewezen’.

Wat nu? ‘Progressiever, eerlijker en vooral groener’… Dat zijn de loze woorden uit een hol vat met oeverloze babbels, maar wie zal dat betalen; zoete lieve Gerritje?  Zelfs Mark Rutte begrijpt nu wel dat dit niet kan en Wopke Hoekstra heeft er ook geen belang bij om D66 een hart onder de riem te steken…  Kortom, de grootste samenzweerders van de afgelopen Rutte III periode komen geheid tegenover elkaar te staan. Want, voor zover dat nog niet het geval was, dreigt D66 nu het evenbeeld van de doorgeslagen ‘Socialist Democrats’ in de USA te worden met een destructief ‘progressief’ wanbeleid dat bij uitstek de polarisatie belichaamt tussen de niets ontziende globalisten en de meer behoudende krachten. Sigrid maakt zichzelf, heel conveniërend, het boegbeeld van een illusoire ‘klimaatramp’ waar haar nieuwe kiezers dolgelukkig mee zijn, maar wellicht zal Rutte, van de weeromstuit, teruggedreven worden naar de ‘roots’ van de VVD. Wie weet?

De grote mond van Kaag, de dame met twee reusachtige gaten in beide handen, echoot nog na uit de verkiezingen:  ‘ het is altijd alleen maar tegenhouden en minder. Het is de ultieme status quo en dat betekent regressie’,  zei zij in een interview met het FD. Allemaal woorden maar geen daden…

Verkiezingsgebazel

De budgettering van de VVD wijst op ‘alles bij het oude laten’ met eindelijk wat meer geld voor infrastructuur en defensie, maar het verkiezingsprogramma van D66 is wederom hun typische gebazel dat resulteert uit een comité van dwazen die allemaal wat te melden hebben en daarmee iedere binding met de realiteit missen. Alleen al voor onderwijs ziet het CPB een gat van vele miljarden tussen VVD en D66, dat belastingen en soevereiniteit nu volledig aan Brussel wil schenken en via versterking van het peperdure en ineffectieve openbare bestuur hun geblondeerde ‘Big Sister’ in het torentje wil installeren in plaats van de huidige schriele bewoner.  Kaag’s cryptocommunisten willen het bedrijfsleven ook een zeperd van rond de € 15 miljard aansmeren in de komende 3 jaren, reden waarom de Groen Links brigade tevreden knorrend omzwaaide, terwijl de VVD daar slechts zo’n goede 20% van dat bedrag voor beoogt. Kortom, het is duidelijk dat de intolerante Kaag, net zoals haar levensgevaarlijke voorbeelden in de USA, niet compatibel is met het slappe ‘gepolder’ van het Kartel dat zij, net als FvD, wil slopen, maar niet voor een herstel van de democratie maar voor haar dystopische alleenheerschappij.

Nu eens kijken wat Rutte waard is in die ontluikende tweestrijd…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
2 jaren geleden

Dank voor je artikel Ronald. Onbegrijpelijk dat de SP het in de laatste weken er zo bij liet zitten voor wat betreft de toeslagen affaire. Renske Leijten en Omtzigt hadden beet, en het spreken van schande en het aangedane leed was niet van de lucht onder de parlementariërs.
Maar kennelijk stonden Renske en Pieter er teveel alleen in, en keek de rest van hun partij gewoon toe vanaf hun pluche zetel bezorgd over hun eigen veilige situatie……
Maar geen van de Kamerleden voelt het in zijn portemonnee, geen enkele ambtenaar krijgt een cent minder aan inkomen. Geen probleem om uit eten te gaan in het restaurant van de Tweede Kamer, terwijl er zoveel mensen in de rij moeten staan bij de voedselbanken of zich rot moeten haasten om voor spertijd de boodschappen te hebben gedaan.

Ik heb persoonlijk geen centje vertrouwen in wat die twee kak-dames van VVD en D’66 nu gaan regelen voor een nieuwe coalitie. Maar helaas we zullen het er mee moeten doen. De Nederlandse bevolking krijgt een regering die ze verdient: een stelletje verdwaasde Eurofielen aan de leiding en een kliek meelopers die getekend heeft voor partijtrouw bij aantreden als Kamerlid.

Ik hoop dat FvD er weer net zo in zal staan als tijdens hun campagne: vol levenslust en geen blad voor de mond. De plannen van Brussel en Davos voor 2030 zijn nauwelijks onderwerp van gesprek geweest in de laatste weken. Maar ik hoop dat ze daar met gestrekt been in zullen gaan. Misschien dat mensen dan meer gaan beseffen waar ze eigenlijk voor gestemd hebben.

henk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Puck van der Land

Als verkiezingen iets konden veranderen dan waren ze allang verboden.

Toen ik echter de volgende morgen de uitslagen in de krant las dacht ik dit klopt niet.

Deze uitslagen zijn gemanipuleerd .(matchfixing)

Henk.