Hebben Van Mierlo en Baudet iets gemeen?

In 1966 maakte Van Mierlo zich schuldig aan goedkoop plagiaat – de hoeksteen van het D’66 bedrog –  toen hij Martin Luther King’s originele ‘I had a dream’ na aapte.

Hij ging er brutaal van uit dat niemand in ons ongeletterde land dat door zou hebben. Inderdaad is naïviteit een groot probleem van onze wankelmoedige kiezers, met hun ignorantie en gebrek aan kritisch denkvermogen. Dat wordt verergerd door de kwade trouw van de NPO en schrijvende pers die hen krampachtig iedere objectieve informatie proberen te onthouden. Het doet denken aan een snotneus anno 2020 die nog nat achter de oren is en letterlijk Obama’s gratuite evangelie staat te declameren namens Groen Links om suffe oude dames te paaien met zijn communistische leugens. (‘Het is toch zo’n aardige jongeman….’). Voordeel van het internet is dat Jesse Klaver keer op keer door de mand valt als de goedkope charlatan die hij nu eenmaal is.

Hans van Mierlo. Afb: wikipedia

Terug naar van Mierlo, wiens idee het was om een poging te wagen om de door de confessionele clubs gedomineerde Nederlandse democratie te ‘dekoloniseren’, wat dat ook mocht inhouden, door zijn politieke beweging D’66 te lanceren. In die zin hebben hij en Baudet iets gemeen in het FvD  credo dat eveneens het corrupte Haagse Kartel in het vizier heeft. Dat van Mierlo dit ter linkerzijde van het politieke toneel wilde proberen is typerend voor dit van huis uit verwend hervormer, in feite een ‘pur sang’ salonsocialist, dat zijn denkbeelden al op voorhand in een links keurslijf perste door tegen Den Uyl’s PvdA aan te leunen. Ware hervormers…! Dat Baudet dit als een bedachtzame conservatief ambieert en desondanks door het doodsbenauwde Kartel als rechts-extremist wordt neergezet, typeert de geborneerde frames van de hele linkse pro-Rutte-kliek.

Geen toeval dat D66 uiteindelijk een Haags gerenommeerd globalistisch adres voor de ‘happy few’ van het geconstipeerde Alexander Pechtold en Sigrid Kaag slag is geworden, terwijl de opportunist Mark Rutte al van jongs af aan zijn voorkeur voor hun salonsocialisme heeft uitgesproken. Al evenmin een wonder dat de profiteurs in het lucratieve Kartel doodsbang werden voor de kille, boreale wind die aan de naden van hun gewaden kietelde toen FvD als een komeet naar een twintigtal virtuele zetels snelde. In een ‘kneejerk reflex’ zetten zij alles op alles om met hun obligate, quasi argumenten en valse verdachtmakingen FvD te lijf te gaan. Daarbij vonden zij een vruchtbare bodem in het door D’66, GL en PvdA geïnfantiliseerde politieke klimaat, dat geen vorming van een eigen mening duldt. In die éénrichtingsstraat fladderen de nodige ‘woke papegaaien’ en een grote, zwijgende meerderheid van bange, onnadenkende bankzitters, ‘ons soort mensen’. Zoals één van onze trouwe lezers zo bloemrijk schetste, een publiek dat ‘ … voor driekwart van Nederland te gemakzuchtig, te egoïstisch, of simpelweg te dom is om dat in te zien. De Nederlandse “democratie” is niet meer dan een schaamlap voor de dictatuur van de globalistische socialistische elite.’  Chapeau voor deze treffende beeldspraak, helaas maar àl te waar…
  

In de dagelijkse presentatie van FvD’s filosofie in de 2e Kamer ligt Baudet straatlengten voor op zijn collegae, inclusief het moreel failliete D66, met heldere betogen en gestoken in een goedzittend pak in contrast met de collectie afgehaalde bedden aldaar. Ook van Van Mierlo straalde af dat hij ‘uit een ander nest’ kwam dan Joop den Uyl, die niet gauw zou opvallen tussen de vuilniszakken op de stoep op maandagmorgen. Alle gekheid op een stokje, van Mierlo was sinds dag één een verwende salonsocialist die tot zijn teleurstelling ook van ome Joop de ‘cold shoulder’ kreeg.  De nefaste invloed van ‘nieuw links’ besmette al gauw van Mierlo’s gedachtegoed, dat binnen de kortste keren de gewenste band met het volk verloor in hun hubris en arrogantie en vandaag de dag een volstrekt verloederde club van wereldvreemde curiositeiten is geworden met producten als identiteitsonzin, hysterisch racisme, genderflauwekul en wat dies meer zij. Geen enkele binding met de realiteit, net als PvdA en Groen Links, reden waarom het wellicht een goed idee zou zijn voor Baudet om een voorstel te lanceren voor de introductie van een districtenstelsel bij de komende verkiezingen. Het zou een zegen voor Nederland zijn als volksvertegenwoordigers die ‘jobtitle’ ook letterlijk zouden invullen in plaats van voor de gunsten van het corrupte Kartel hun grondwettelijke en morele verplichtingen tegenover de kiezers te verzaken en daarmee Mark Rutte ‘carte blanche’ te geven om zowel de naïeve VVD als dit suffe, slapende landje in de globalistische greep te brengen.

Waar van Mierlo op Baudet’s golflengte zat was in de constatering dat de regenten van het Kartel geen enkele band hebben met de kiezers en dat ook absoluut niet ambiëren met ‘die domme populisten…’ In de laatste tien jaar is Nederland in slaap gesust door een linkse stofzuigerverkoper, een scharrelaar die nooit een vak heeft geleerd maar bedreven is in het ‘ritselen’ van een politieke coalitie die slechts één doel lijkt te hebben en dat is de persoonsverheerlijking van Sint Pinokkio.

Deze gaat daarbij over lijken als het moet en schroomt niet om de (grond-)wet brutaal aan zijn laars te lappen. Hij heeft de corrupte baantjesjagers in de 2e Kamer al lang hun controlerende functie ontfutseld in zijn 100% ongrondwettelijke regeerakkoorden. Van Mierlo’s D’66 is inmiddels al lang een regentenpartij geworden van zelfingenomen kwallen die gruwen van zijn originele gedachtegoed, zoals Baudet nog niet zo lang geleden een drastische vernieuwing van het systeem ambieerde en ook actief een referendum nastreeft. De vraag is of hij trouw blijft in de leer?

Stel dat Baudet ooit een districtenstelsel aan de Kamer voorstelt en er meer Omzigten en Wildersens met hem meedoen, dan maken wij een kans om onze democratie en onze vrijheid uit de klauwen van saboteur Pinokkio te redden die uitmunt in ‘mierenneukerij’ in de trant van ‘ het Engelse virus is ontzettend besmettelijk en gevaarlijk, dus nu begint de avondklok om half negen in plaats van negen uur ’. Zoals altijd wéér ‘kleinzielig geleuter’ van een middelmatige figurant die geen capaciteiten voor een ‘grote visie’ heeft maar zijn eigen positie beschermt met leugens en bedrog om zo de verfrissende visie van Baudet buiten de deur te houden, samen met de ontspoorde nazaten van Van Mierlo.    


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Als de drank is in de man, zit het verstand in de kan…