Kouderecords

Terwijl wereldwijd kouderecords worden gebroken en de straten van New York zijn bedekt met een laag sneeuw van 75 centimeter, zijn we in Nederland bezig met windmolens plaatsen, omdat de Aarde te warm wordt…

De laagste temperatuur in Spanje die daar ooit werd gemeten, zal vanaf nu de geschiedenisboeken ingaan met -34,1 graden. Deze extreem lage temperatuur werd op 6 januari 2021 om 4.19 uur gemeten bij het officiële meetstation van de Spaanse weerdienst Aemet van Clot de la Llança op 2.305 meter hoogte in de Catalaanse/Spaanse Pyreneeën. In januari sneeuwde het in het oosten, midden en noorden van Spanje. Op veel plaatsen sneeuwde het soms 48 uur achter elkaar door en in een brede strook, vanuit het zuidoosten tot over de centrale delen van Spanje (inclusief de regio van Madrid) viel op veel plaatsen tussen 35 en 50 centimeter. Het was daarmee de zwaarste sneeuwval sinds maart 1971, toen zich een vergelijkbare situatie voordeed.

Afb: Twitter – Caracas Radio

Dergelijke winterse taferelen spelen zich normaliter eenmaal per 50 jaar af in Spanje, en dus was rond deze jaren een dergelijke winter te verwachten op het Iberisch schiereiland. Overigens werden in Italië, Zwitserland en Oostenrijk eveneens records gebroken met ongekende sneeuwhoogtes. Klaarblijkelijk hebben de windmolens in Nederland niet zoveel effect op het milieu dat ze de weersomstandigheden beïnvloeden…(?!) De molens die aan een ‘energietransitie’ mee moeten helpen, zorgen wel voor eclatante inkomens onder de groene jongens en meisjes, die inmiddels klapwiekend van de subsidie door het leven gaan. Als er al sprake is van een ‘transitie’, dan is het de transitie van belastinggeld naar private bankrekeningen.

Intussen begint het verzet op gang te komen tegen de idiote milieuplannen. Niet alleen in Weesp zijn momenteel veel zorgen van bewoners omtrent de plaatsing van megawindturbines. Ook in Amsterdam is volop verzet van inwoners, maar ook van buurgemeentes die vrezen voor overlast, slagschaduw of blokkades van woningbouwplannen vanwege de komst van de turbines. Zet die rotzooi maar eens in de achtertuin van de leden van de Tweede Kamer en er is binnen een week een ‘noodwet’ die de hele bende weer afserveert.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul
2 jaren geleden

Paul

2 jaren geleden

“”Hoe werkt een warmtepomp?Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Omdat er minder gas of geen verbruikt wordt, daalt de CO₂-uitstoot met wel 50 procent.
Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem. Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis neemt toe, het gasverbruik neemt af. Wanneer je de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂-uitstoot nog lager.”””

Zo werkt een warmtepomp dus…….. zo worden ze verkocht………. en krijgt U het dan ook warm in huis? Neen natuurlijk.
Een kasgebruiker investeerde € 40.000.000,– in de kas aan warmtepompen…… maar het werkte niet, en had nog maar 10% van de normale productie toen hij met gas verwarmde.

Is echt op de TV geweest….. ja echt.

Wat zal Timmermans nu zeggen? Hij droomt rustig verder…….. !!!! Duurzaam alternatief? Lachwekkend dus. En dit is de realiteit…….”””” De molens die aan een ‘energietransitie’ mee moeten helpen, zorgen wel voor eclatante inkomens onder de groene jongens en meisjes, die inmiddels klapwiekend van de subsidie door het leven gaan. Als er al sprake is van een ‘transitie’, dan is het de transitie van belastinggeld naar private bankrekeningen.””””. Aldus Ton Nijhof……. en hij heeft nog gelijk ook.

Neef Jansen
2 jaren geleden

We moeten van het gas af, het aardgas, we moeten aan warmtepompen, zonnepanelen, windmolens, bomenwegstookcentrales. We mogen geen vlees meer eten. We moeten met warmetruiendagen strijd voeren voor CO2-reductie. We moeten aan de elektrische auto’s. We moeten onze woningen energieneutraal maken. Enzovoort. En dat alles voor een fictieve reductie CO2, waarbij je toch al betwijfelt of antropogene opwarming wel bestaat te midden van factoren, bijvoorbeeld de Zon en zonnevlekken, die een veel groter invloed hebben. En dan vraag je je af of er een of andere AGENDA achter steekt, in de trant van ‘U zult niets meer bezitten, en u zult gelukkig zijn’. En daarbij moeten we dan vooral ook de grenzen open zetten voor de import van Afrika en de islamitische wereld. En dan is er ook nog Corona.

Ravian
2 jaren geleden

Erst kommt das Fressen dann die Moral.

Ik vertaal dat even naar: eerst komt het geld, en dan pas de moraal.

En laten we wel wezen, niet enkel de “groene” industrie maakt zich hier schuldig aan.

Hetzelfde gaat namelijk op voor al die gewone Nederlanders met een dak vol subsidie panelen.

Die verdienen namelijk geld over de rug van hun medelanders die niet met deze milieu vervuiling mee wensen te doen.

Vroeger noemden we dat klaploperij.