‘GameStop’: bij ‘kop’ wint Wall Street, met ‘munt’ bent u de klos

U zult wellicht de laatste tijd iets opgevangen hebben van de GameStop affaire op Wall Street en, ongetwijfeld – maar ten onrechte, gedacht hebben ‘dat raakt mij toch niet’?

Ten onrechte, omdat GameStop helemaal niet over abstracte ‘high finance’ gaat maar over de dagelijkse slijtageslag tussen dodelijk corrupte élites en ‘het plebs’- ‘de populus ’. Voor de goede verstaander: de strijd van de globalisten als premier Rutte c.s. tegen u en de uwen, als hun naïeve, willige slachtoffers.  

Afb: Pixabay

Het is het verhaal van niet aflatende globalistische manipulatie, net als de gestage, niet aflatende motregen van de laatste weken waarvan iedereen ziek wordt. Daaraan kunnen wij weinig doen, maar als de grote, zwijgende meerderheid zich verenigt in hun – populistische – reactie tegen de als motregen gestaag vallende linkse manipulatie van ons bestaan, dan gaat er een schok door de globalistische gelederen. Zij zijn gewend op Wall Street de lakens uit te delen en ongehinderd hun zakken te kunnen vullen met miljarden Dollars. Plots werd de naam GameStop, een onbekende verkoper van video spelletjes die op die beurs verhandeld wordt, een strijdkreet der populisten in de strijd tegen de élitaire ‘Wall Street Mafia’.     

Het is hetzelfde verraderlijke globalisme van Rutte III dat niet alleen ongestraft onze activa naar zuidelijke parasieten transfereert via ECB en EU, maar ons nu ook verraadt door ons land, achteloos, uit te leveren aan de – nu plotseling door Brussel wèl verplichte – migratie-idéefixe van hun ‘Marrakesh II’. Dus zonder dat ons parlement daar enige zeggenschap in heeft! Erger nog, een lamlendige Kamermeerderheid weigert dit verraad voor de verkiezingen te bespreken. 

Dit kan allemaal dankzij onze VVD-premier, die ons van meet af aan willens en wetens heeft bespeeld met zijn inlegvelletje! Hij valt nu keihard door de mand, terwijl hij notabene meer transparantie beloofde zet hij glashard de achterdeur open voor zijn onbeperkte immigratie uit alle windrichtingen!  Is er iemand die zich dat realiseert? En dan nog eens de klimaathysterie van ‘Parijs’ en Corona, om zodoende u en uw (kinds-)kinderen ook nog eens op te zadelen met onbetaalbare Corona- en klimaatschulden waarvan zij steenrijk worden door eerst een illusoire klimaatcrisis te verzinnen. Vervolgens plempen zij in hun nooit democratisch tot stand gekomen scenario ons gehele land en aanliggende zee vol nutteloze windmolens en zonnepanelen – in plaats van te opteren voor efficiënte kernenergie – om uiteindelijk daar schaamteloos miljarden aan te verdienen.  U kent hen wel, Nijpels, Samsom en Timmermans met hun lobbyistenvriendjes die nu weer instrumenteel zijn in de rampzalige windmolenprojecten van het kabinet Rutte III, terwijl u zit te slapen. Dat is nu globalisme!   

Terug naar GameStop, want wat speelt er? Er is veel lawaai, wereldwijd, over het aandeel van GameStop, een fonds dat door Wall Street werd gezien als een dinosaurus uit lang vervlogen tijden, zoals Blockbuster of Radio Shack, dat niets te zoeken heeft in dit internettijdperk. Derhalve ging een hedge fund zwaar ’short’ in de hoop zo de prijs van het aandeel te manipuleren en een fortuin bij elkaar te gokken. Vroeger keek een analist naar overwaarde in een aandeel van een bedrijf dat het beter deed dan beleggers vermoedden, om zo ‘een koopje’ te scoren in prijs en eventuele dividenden. Maar de tegenhanger, ‘shorting’ van een bedrijf dat geen cent verdient is al vele jaren ‘bon ton’ door, tegen betaling van rente, geleende aandelen te verkopen in de hoop de prijs daarmee ‘helling af’ te manipuleren om vervolgens die ‘short’ positie goedkoop te dekken. Als dit proces te lang duurt kan de rentebetaling op de lening knap tegenvallen en als dan de verwachte koersdaling tegenvalt of er zelfs, zoals nu, een koersstijging volgt, is de nood aan de man.

De handel in opties en derivatieven, waaraan notabene criminele wooncorporaties in Nederland in de afgelopen jaren kapot zijn gegaan, drijft uiteraard mee op die golven; de potentiële verliezen kunnen ongekend zijn. GameStop was zo’n vanzelfsprekend slachtoffer van een groot ‘hedge fund’, dat onder het oog van een groep particuliere beleggers die de Reddit app gebruikten voor hun beleggingen, een véél te grote shortpositie opbouwde. Deze ‘Redditers’ realiseerden zich de kwetsbaarheid daarvan omdat de speculanten zo ongelooflijk dwaas bezig waren dat er meer ‘shorts’ dan echte aandelen bestonden! Hoe overmoedig kan men worden?   

Dit vroeg om een zogenaamde ‘short squeeze’ waarbij de ‘Redditors’ plots grootscheeps GameStop aandelen opkochten maar weigerden om hun aankopen ter beschikking te stellen voor het nivelleren der ‘shorts’ van de speculanten. Geloof het of niet, maar de ‘leverage’ der speculanten was dermate gevaarlijk dat deze hun faillissement kon betekenen!  David kon Goliath verpletteren omdat een aandeel dat slechts een handvol Dollars kostte, plots naar de $ 300 rende en daarmee ‘Melvin’, het hedge fund in kwestie, dwong om $ 2,75 Miljard te lenen om insolventie te voorkomen of zelfs failliet te gaan.… Toen werden de globalisten ruw wakker geschud uit hun megalomanie. Elisabeth Warren, de meest links extremistische Democraat en Wall Street vijand n°2 na Bernie Sanders, gilde moord en brand over ‘criminele activiteiten’ en de federale ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC), die pretendeert een ‘Wall Street regulator’ te zijn maar in feite slechts het kritische publiek dagelijks een rad voor ogen draait, kondigde een ‘onderzoek’ aan en stopte de handel in GameStock om verdere prijsstijging te voorkomen. Puur machtsmisbruik!

Vervolgens kondigden de door Wall Street gesteunde apps en de beursmakelaars aan dat zij hun klanten niet langer toestonden om in GameStop te handelen, zodat het aandeel – heel voorspelbaar – wel moest kelderen. Hele volksstammen van wijsneuzen kwamen met ingenieuze theorieën over de ‘high finance’ marktwerking, hedgefund regulering, en wat niet meer. De simpele verklaring is dat de brutale speculatie van ongegeneerde kapitalisten is afgestraft door zuiver populisme. Achter Reddit zitten slechts brave huisvaders die met een halve ton aan spaarcenten multimiljonairs werden ten koste van inhalige, globalistische speculanten en hun ‘partners in crime’, die moord en brand gilden.

Het is, na het Klimaat- en het Coronabedrog, een nieuw front waar de élite der globalisten nu eens een confrontatie met de populus jammerlijk verloren heeft. Wall Street heeft een lange geschiedenis van aanslagen op ‘short sellers die er niet echt bij hoorden’, particuliere beleggers die de crash van 2008 zagen aankomen en ‘short’ gingen om vervolgens onder de wraakzuchtige stoomwals van Wall Street verpletterd te worden. Ook dit verhaal gaat over ‘normale mensen’ die hun spaarcenten beleggen, maar onder het motto ‘eendracht maakt macht’ en dankzij hun Reddit platform snel konden handelen met hun relatief kleine bedragen om samen hun pensioentjes aan te vullen, ten koste van de monsters op Wall Street.

In goed Nederlands ‘een koekje van eigen deeg’… Dit was een pak rammel voor Harvard- en Yale- opgeleide analisten die uitblinken in mathematische modellen die tot de crisis van 2008 leidden en hun waardeloze aandelen die de onscrupuleuze Wall Street kliek desondanks alsnog aan die ‘suffe klanten’ probeerde te slijten, tegen beter weten in. Toen die bom barstte moesten de overheden de speculanten redden omdat anders uw pensioenen weggevaagd zouden worden, maar nu Reddit beleggers de markt ook eens bewegen, met volstrekt bonafide handel, is het huis te klein en worden zij van criminele activiteiten beschuldigd door arrogant tuig dat, nu eens niet, de mond vol heeft van ‘racisme’ of ‘Nazi’s’.

Dit was de populistische David tegen de globalistische, zakkenvullende Goliath en die is bepaald niet vergevingsgezind, ook al hanteerde David keurig alle spelregels van Wall Street om de élite eens terug te pakken. Dat mag nu eenmaal niet en dàt is dus de misdaad van Reddit want regels gelden nu eenmaal niet voor globalististen. U kent George Orwell’s boek ‘Animal Farm’ wel, al was het maar van naam, waarin ‘alle varkens gelijk zijn’ maar sommigen nu eenmaal gelijker zijn dan de rest. Dit stopt niet met GameStop, want de weerstand tegen de globalistische Goliath groeit en zijn collaborateurs raken nu in paniek, zoals het panische duo Rutte & de Jonge dat zich realiseert hoezeer zij in een éénrichtingstraat zitten terwijl zij hun positie zelf steeds meer ondermijnen, zoals zichtbaar wordt in de inmiddels wekelijkse demonstraties op het Museumplein.

Nexit èn het vertrek van de inmiddels weinig betrouwbare premier zijn nu de essentiële, meest logische stappen om ons uit de globalistische klauwen van de E.U. en de V.N. te bevrijden. Domme dieren beginnen zich te realiseren dat de regerende varkens, die meer en meer door de mand beginnen te vallen, niet iedereen even gelijk vinden, laat staan behandelen.

Populisme is een gezonde, natuurlijke reactie op het liederlijke machtsmisbruik der varkens.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter
3 jaren geleden

Mooi artikel, kleine kanttekening; Reddit is het communicatieplatform dat werd, en word, gebruikt. De handel zelf ging via het Robin Hood trading app. Bij deze app kan gratis gehandeld worden, maar zoals altijd is bij een gratis dienst, de gebruiker het produkt.
De echte klant is degene die betaald. En laat dat bij Robin Hood nou eens de hedgefondsen zijn. Directie van RH had dus weinig keuze toen die begonnen te gillen tijdens de slachting.

Ondertussen word er gesproken over massale aanval op de zilvermarkt. Deze markt word al jaren kapot geshort door hedgefunds en banken a la JP Morgan.
Op de beurs word iedere kilo zilver tot wel 250x tegelijk verkocht!
Een bijzonder grote zwendel dus.
Er word nu opgeroepen fysiek zilver op te kopen. Als iedere amerikaan 2 ounce zilver zou kopen, schiet de prijs de lucht in.

r.dunki
3 jaren geleden
Antwoord aan  Pieter

Kijk naar Tesla resp. Bitcoin deal…