Bedreigingen normaal?

Aanslagen en doodsbedreigingen zijn kennelijk normaal in ons land; vooralsnog krijgt Geert Wilders ze dagelijks naar het hoofd geslingerd via de social media. Andere politici van andere partijen vinden dat kennelijk wel plezierig, zo’n collega die met zware beveiliging in leven moet zien te blijven. Ze doen er tenminste weinig aan.

Het zou een merkwaardige situatie zijn wanneer buitenlandse mogendheden onze inwoners volgens hun eigen wetten konden veroordelen en hun eigen onderdanen oproepen de straf ten uitvoer te brengen. Toch is dat wat met de regelmaat van de klok gebeurt. PVV-leider Wilders bijvoorbeeld, is voortdurend ‘wanted, dead or alive’. Nu weer door de Turkse overheid; een zogenaamd ‘bevriende natie’ en één van onze partners binnen de NAVO. Het Turkse openbaar ministerie in Ankara start namelijk een onderzoek naar PVV-leider Geert Wilders, meldde het AD. Dat heeft te maken met een Twitterbericht van de Nederlandse politicus, zo bericht het Turkse staatspersbureau Anadolu. Wilders deelde 15 februari j.l. een illustratie op Twitter van Erdogan, met de mededeling ‘terrorist’. Hij noemde de Turkse president in een ander bericht een ‘levensgevaarlijke islamist die aanzet tot haat en terreur ook hier in Nederland’.

Geert Wilders in het bankje… Afb: screenshot NOS-uitzending

Nu ligt Ankara in Turkije en klaarblijkelijk heeft het Turkse OM ervoor gekozen Wilders niet in Nederland aan te klagen voor een toets aan de Nederlandse wet, maar dat in het eigen land te doen waarbij de eigen wetten kunnen worden gehanteerd. Dat zal een mooie wereld worden; zo een waar de Turkse wet – of de islamitische, zo u wilt – wereldwijd rechtskracht heeft. Zullen we meteen ook de wetten van alle andere landen in ons land van toepassing verklaren? Dan mogen we binnenkort naar keuze links of rechts rijden, teneinde de Britse verkeerswet recht te doen.

Vooralsnog bleken de uitspraken van Wilders niet bepaald bezijden de waarheid. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) werkt inmiddels aan een rapport waaruit klip en klaar blijkt dat de Turkse overheid, onder aanvoering van dictator Erdogan, in hoog tempo radicaliseert. Dat roepen wij op deze website al jaren. Maar nu gaat deze ‘verwarde man’ dus kennelijk zover dat hij de Turkse wet van toepassing meent te kunnen verklaren in Nederland. Anders valt het Turkse onderzoek tegen nota bene een lid van de Staten-Generaal niet te verklaren. Het is te gek voor woorden dat onze Minister het Turkse onderzoek nog niet in de meest scherpe bewoordingen onder de aandacht van zijn Turkse ambtgenoot heeft gebracht, hetzij door de Turkse ambassadeur te ontbieden of onze ambassadeur in Turkije ‘voor overleg’ terug te roepen.

Buitenlandse inmenging verkiezingen

Bovendien moet ook de rol van de Turkse overheid in ons eigen parlement nadrukkelijker worden onderzocht. Het kan niemand zijn ontgaan dat clubs als b.v. ‘Denk’ niets anders vertegenwoordigen dan de Turkse overheid. Waar de Minister van Binnenlandse Zaken het benauwde zweet uitbreekt met het oog op buitenlandse inmenging in Nederlandse verkiezingen, sluiten wij kennelijk allemaal gezapig de ogen wanneer ‘het buitenland’ allang midden in onze Tweede Kamer zit. Zitten die mensen ook aan in de commissie ‘Stiekem’ waar allerlei gevoelige en geheime informatie met het Parlement wordt gedeeld? En wat te denken van de wekelijkse opruiing in de Diyanet-moskeeën, waar het Turkse ‘Presidium voor Godsdienstzaken’ die rechtstreeks door de Turkse premier wordt aangestuurd, de teksten voor laat rondgaan? Het zal de Turkse overheid weinig moeite kosten om de toch al weinig stabiele Turks-Nederlandse geesten rijp te maken voor wat anders dan gewaardeerd medelanderschap. De bedreigingen aan het adres van Wilders uit islamitische hoeken, blijft niet meer zo heel lang exclusief aan hem gericht. Bij gelijkblijvende koers is iedere politicus die niet lief en braaf meeheult met buitenlandse dictatoren, gegarandeerd binnenkort het onderwerp van dergelijke dreigingen.

Nederland moet onmiddellijk reageren en met grove middelen. Alleenheersers als Erdogan, die gemeten naar beschaving meer dan honderd jaar achterlopen op de moderne wereld, begrijpen uitsluitend grove taal en grove middelen. Dat is vervelend en zeker voor ministers met spieren als telefoonkabeltjes en een rug van zwakstroomdraad, maar iets ander zit er niet op.

Onze ambassadeur komt maar even uitbuiken op de thuisbasis en een verzoek om Turkije per direct uit de NAVO te knikkeren kan op de achterkant van een sigarendoos worden ingeleverd bij de SG.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

“””Geheime ‘Turkije analyse’ NCTV lekt uit: grote rol Erdogan bij opkomst salafisme in Nederland”””. aldus Ton Nijhof.

Dat het huidige kabinet niet de moed heeft onmiddellijk Wilders in bescherming te nemen door een open brief te schrijven naar Erdogan, is stuitend in lafheid.
Zoals al jaren bekend, blijkt Erdogan ” salafistische” trekjes te hebben maar Nederland Erdogan toch ” als een bevriende hoofd van een natie”, te zien.
Dat Turkije ook lid is van de NAVO is. op zich al een ” aanfluiting” waarbij ik moet opmerken dat er zich een dilemma ontpopt voor de overige NAVO landen en zeker in Nederland. Immers: Als het westen Turkije uit de NAVO dondert, de Russen onmiddellijk de plaats zullen innemen, zoals eerder is gebleken toen Poetin goede maatjes met Erdogan wilde.

Dat het NCTV ons nu waarschuwt is kennelijk gebaseerd op nieuwe informatie en, ; “”Wilders deelde 15 februari j.l. een illustratie op Twitter van Erdogan, met de mededeling ‘terrorist’. Hij noemde de Turkse president in een ander bericht een ‘levensgevaarlijke islamist die aanzet tot haat en terreur ook hier in Nederland’, ” zodat het huidige kabinet nu zeker weet dat de spanning tussen Nederland en Turkije een feit is.
Dat neemt niet weg dat de huidige coalitie Wilders toch in bescherming moet nemen, ook al wil “MEN” liever niet met Geert Wilders “in zee”.

Dat Wilders al meer dan 15 jaar bewaakt moet worden en dat de “Partij DENK” reuze blij is dat Wilder wordt ” afgezonderd”.
Maar ook deze situatie met de partij “DENK” is een uitvloeisel van de waanzinnige doctrine van de Partij van de Arbeid, dat “”iedereen gelijk is”” en aldus de P.v.d.A., nu een koekje van neigen deeg krijgt.
En… zoals de heer Nijhof schrijft :”” Het is te gek voor woorden dat onze Minister het Turkse onderzoek nog niet in de meest scherpe bewoordingen onder de aandacht van zijn Turkse ambtgenoot heeft gebracht, hetzij door de Turkse ambassadeur te ontbieden of onze ambassadeur in Turkije ‘voor overleg’ terug te roepen.””

NU, we zien de ongekende lafheid en incompetentie van het huidige kabinet. Alle invectieven, zullen niet helpen maar de betekenis is duidelijk omdat het huidige kabinet ONHOUDBAAR IS.