VS waarschuwen tegen de antisemitische organisatie die minister Kaag (D66) wil subsidiëren

 Het Amerikaanse bureau voor de bestrijding van antisemitisme waarschuwt voor de organisatie ‘Islamic Relief Worldwide’ (IRW):

“Aangezien we een toename zien van het wereldwijde antisemitisme, is het de plicht van alle mensen met een zuiver geweten om nul tolerantie te tonen voor het flagrante en gruwelijke antisemitisme en de verheerlijking van geweld, tot de hoogste leiding van Islamic Relief Worldwide.”

Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking (D66) besloot afgelopen najaar om juist voor het eerst een miljoenensubsidie aan het IRW te geven. Meteen kwamen er signalen over ernstig antisemitisme bij IRW, waarop de minister het besluit opschortte. Duitsland en Zwitserland blijken juist vanwege dat antisemitisme hun geldstromen aan IRW al te hebben stopgezet.

Afb: wikimedia-commons

Dat er binnen het IRW antisemitische tendensen zijn, is schokkend, maar niet erg verwonderlijk. Het IRW is namelijk gelieerd aan de Moslim Broederschap, een moslimfundamentalistische organisatie. De islamitische terreurorganisatie Hamas – verantwoordelijk voor zeer veel zelfmoordaanslagen tegen Israëlische burgers – is de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap. Dit feit had alle alarmbellen bij de D66-minister moeten doen afgaan. Minister Kaag verklaarde recent dat zij geen enkele samenwerking wil met Nederlandse antisemitische partijen.  Maar in het ondersteunen van (internationale) islamitische antisemitische organisaties ziet zij blijkbaar geen probleem.

Want het antisemitisme en de banden met terreurorganisaties waren al jaren bekend. Zie bijvoorbeeld deze factsheet. De lijst van dubieuze doelen en organisaties die ‘ontwikkelingshulp’ van Nederland ontvangen wordt zo wel heel erg lang. Een niet eens complete lijst:

  • UAWC en een aantal andere Palestijnse organisaties, opgericht door en gelieerd aan de extreem-linkse terreurorganisatie PFLP. Terroristen daarvan, met een door Nederland betaald salaris, vermoordden de 17-jarige Rina Shnerb.
  • Ondersteuning van een Syrische terroristenleider.
  • Financiering van illegale Palestijnse huizenbouw, rijp voor de sloop.
  • Ondersteuning van de Syrische islamitisch-jihadistische terreurgroep Jabhat al-Shamiya.
  • Financiering van UNWRA, de VN-organisatie die het Palestijnse ‘vluchtelingenprobleem’ al 72 jaar kunstmatig in stand helpt houden. Dat bemoeilijkt de tweestatenoplossing en vrede. Minister Kaag gaf vorig jaar naast de jaarlijkse 13 miljoen euro nog eens 6 miljoen extra aan deze voormalige werkgever van haar.
  • En nu dus ook nog subsidie voor de Islamic Relief Worldwide, gelieerd aan de Moslim Broederschap.

Het is opmerkelijk dat Nederland geen betere bestemmingen kan vinden om ontwikkelingshulp aan te verstrekken. Het lijkt zelfs wel of islamitische extremisten een voorkeursbehandeling krijgen. Dat komt het draagvlak voor ontwikkelingshulp zeker niet ten goede.

Minister Kaag (D66) zou toch echte hulpbehoevenden in de wereld moeten kunnen vinden? Waardige doelen, die wel ondersteuning verdienen met Nederlands belastinggeld?


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
2 jaren geleden

“Minister Kaag verklaarde recent dat zij geen enkele samenwerking wil met Nederlandse antisemitische partijen.”

Minister Kaag is, in de vorm van de rechterhand van Arafat, letterlijk, getrouwd met het antisemitisme.
Ze ligt er, letterlijk, mee in bed en heeft er, letterlijk, kinderen mee gefokt.
Alleen volslagen debielen geloven dat Kaag iets tegen antisemitisme heeft.

Neef Jansen
2 jaren geleden

Zo te zien is die Knaag helemaal knuffel knuffel met de aanhangers van dít wereldbeeld: “Dood de ongelovigen, waar gij hen ook vindt.” Koran 9:5. “Terroriseer de ongelovigen, toon hen hardheid.” Koran 9: 123. Koran 9:33. “Maak de ongelovigen af, waar je ze ook kan vinden.” Koran 2:19 “Terroriseer en onthoofd diegenen die niet geloven.” Koran 8:12 — What next?? Gaat Nederland eerdaags de Chinese Maffia supporten?? Oh, wat lief! Ohhh, zo lief! Hier een paar miljoentjes. Oh zo lief!! En nog wat miljoentjes. Zo lief! Zo lief!!

r.dunki
2 jaren geleden

Wanneer houden wij nu eens op te spreken van ‘minister Kaag’? Laten wij nu eens pogen om haar te zien voor wie en wat zij werkelijk is, dan wordt e.e.a. helder. ‘Minister’ veronderstelt een zekere respectabiliteit, die zij geenszins verdient. Zij behoort 100% tot de Arafat bloedgroep en disqualificeert zich daarmee volledig als activiste voor de Moslim Broederschap..