Mat Herben: Stemmen per post kritisch bekijken

Er is onvoldoende aandacht voor de oorzaak van de enorme verdeeldheid die in de Verenigde Staten is ontstaan over de uitslag van de  presidentsverkiezingen.

Volgens president Trump zijn de verkiezingen gestolen door het stemmen per post door mensen, van wie de stemgerechtigheid niet is gecontroleerd. Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamer. Als wij verdeeldheid over de verkiezingsuitslag willen voorkomen, is het verstandig nog eens kritisch te kijken naar de gang van zaken in Amerika.

Naar oordeel van Trump heeft het ongevraagd toezenden van miljoenen stembiljetten fraude in de hand gewerkt. Zo raar is die gedachte niet. In november ontvouwde minister Kajsa Ollongren (D66) haar plannen om coronaproof te kunnen stemmen. Naast het toestaan van drie machtigingen per persoon omvat dat ook het toesturen van stembiljetten aan ouderen. Maar volgens prof.dr. Rudy Andeweg van de Kiesraad is dat niet verstandig. “Dan loop je het gevaar dat je briefstemmen rond gaat strooien die nooit gebruikt zullen worden, dat werkt fraude in de hand.” Volgens Andeweg zouden mensen die per brief willen stemmen dat daarom van tevoren moeten aanvragen.

“Biden boekte ruime marge
van vijf miljoen stemmen”

En dat is precies wat in de VS niet is gedaan. Bovendien kent de Amerikaanse kieswet geen verplichting je te legitimeren als staatsburger. Begrijpelijk omdat niet iedere Amerikaan een paspoort heeft. In 1990 had maar 4% een paspoort, nu is dat 42%. In 2008 werden mogelijk een miljoen stemmen op Obama uitgebracht door illegalen. Velen van hen zijn later gelegaliseerd als staatsburger. Niemand maakte zich daar druk over, want Obama won afgetekend. Volgens conservatieve organisaties zijn er dit keer tussen de één en vijf miljoen stemmen uitgebracht door immigranten die geen staatsburger zijn. Ongeveer 80% van hen zou op Biden hebben gestemd. Het is dus heel goed mogelijk dat Trump in een aantal ‘swing states’, waar de marges zeer klein waren, de zege door de neus is geboord. Maar daar tegenover staat dat Biden hoe dan ook toch de meeste stemmen in totaal heeft gehaald, omdat hij een ruime marge van vijf miljoen stemmen boekte. De rechtszaken die Trump aanspande, waren juridisch kansloos, omdat de wetgeving door de afzonderlijke staten, zoals Pennsylvania, was aangepast om het stemmen per post in coronatijd mogelijk te maken. De poststemmen waren dus legaal. Achteraf kun je alleen door sociaal-wetenschappelijk onderzoek bij benadering inschatten wat de omvang van eventuele verkiezingsfraude is geweest. Maar dat weten we pas over een jaar of drie als de onderzoekers hun werk hebben gedaan.

Mat Herben

Het is te gemakkelijk om nu de diepe onenigheid in de VS eenzijdig te wijten aan Trump, complotdenkers en allerlei gelegenheidsargumenten. Als we die verdeeldheid in ons land willen voorkomen, doen we er goed aan om de plannen van minister Kajsa Ollongren (D66) grondig tegen het licht te houden en alle mogelijkheden voor verkiezingsfraude uit te sluiten.

——————–

Zie ook: https://www.justfactsdaily.com/quantifying-illegal-votes-cast-by-non-citizens-in-the-battleground-states-of-the-2020-presidential-election


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
3 jaren geleden

Iedereen moet aan het eind van de dag ZIJN/HAAR uitgebrachte stem terug kunnen traceren naar de eind score bij de Kiesraad; kan toch niet zo moeilijk zijn in dit IT tijdperk…

Ravian
3 jaren geleden

Het stemmen door illegalen was slechts een klein onderdeel van het hele probleem.
Er is ook stevig op Biden gestemd door mensen die al lang overleden waren, en door mensen die hun stem al (meermaals) uitgebracht hadden.
Er zijn stembiljetten voor Biden die meerdere malen geteld zijn.
Er zijn ook stembiljetten voor Trump als stemmen voor Biden geteld.
Er zijn zelfs vrachtwagenladingen stembiljetten voor Biden geteld die gewoon gefabriceerd waren.
Verder was het digitale stemmen telsysteem (Dominion) voorgeprogrammeerd om de stemmen op Biden zwaarder te wegen, en die op Trump lichter.
Maar zelfs dat was niet genoeg om Biden aan de overwinning te helpen.
En toen dat duidelijk werd is het digitale stemmen tellen tijdelijk gestopt, waarna er massa’s stemmen voor Trump in stemmen voor Biden zijn omgezet, of er zelfs gewoon massa’s stemmen voor Biden zijn toegevoegd, totdat de resultaten de Democraten beter uitkwamen, voordat het stemmen tellen hervat is.
Het statistische bewijs hiervoor is overduidelijk, en het forensische bewijs aangaande de manipulatie van de Dominion hardware schijnt ook voor handen te zijn.

In de VS behoort het frauderen met stemmen al decennia lang tot de partij cultuur van de Democraten.
Dat is een logisch gevolg van het feit dat veel “linkse” mensen er van overtuigd zijn dat eigenlijk enkel “linkse” mensen recht tot stemmen zouden moeten hebben.
Het morele besef dat frauderen met stemmen fout is dat is hen veelal geheel vreemd.
Dat legt vervolgens de basis voor een massale fraude zoals die nu heeft plaatsgevonden.
Er is in de VS gewoon een brutale staatsgreep gepleegd, een staatsgreep waar de gemiddelde dictator in de gemiddelde bananenrepubliek zich de vingers bij af zou likken.
En vervolgens is er dan een door “linkse” mensen gecontroleerde MSM die alle vunzige details aangaande de gepleegde fraude buiten het zicht van het electoraat weet te houden, die de legitimiteit van deze absoluut ongeldige verkiezingen overeind weet te houden.
Joseph Goebbels lacht in zijn graf.

Het is dus niet enkel zaak om beducht te zijn voor verkiezingsfraude, het is ook zaak er voor te zorgen dat een dergelijke fraude publiek gemaakt kan worden.
Zoals de zaken er momenteel in Nederland voor staan ziet het er wat dit betreft niet best uit.
Een scenario zoals we dat nu in de VS afgewikkeld hebben zien worden is ook in Nederland zeer wel mogelijk.