‘Gaat u even krom staan…’

‘…..  het is zo gebeurd en doet geen pijn’. Ziedaar het recept voor ‘een gelukkig nieuw jaar’ van de inmiddels beruchte ‘Great Reset’, het communistische complot van ‘de 2030 agenda’ van de Verenigde Naties voor een greep naar de mondiale macht. Deze intriganten vieren binnenkort in Davos hun incestueuze WEF reünie. Dit lijkt ver van uw bed maar past u op, zij hebben het op u en uw Nederlandse pensioen gemunt zoals u deze week nog in de vaderlandse pers kon lezen.

Achter  ideologisch verpakte, wollige terminologie over ‘verantwoorde benadering van beleggers en andere ‘stakeholders’ inzake milieu, sociale aspecten en mistige zaken als ‘corporate governance’ zit niets anders dan het welbekende communistische concepten van onteigening, in feite pure diefstal. Klaus Schwab, de kwade genius van het World Economic Forum, plagieert erop los dat het een lust is uit kilometers ideologische prietpraat van economen die niet zo veel meer konden opsteken in de collegebanken omdat hun beperkte denkraampjes op voorhand, van jongs af aan, volgeplempt waren met dagdromen van Karl Marx.

Afb: Publicdomainpictures.net

Eén van de bronnen van al dat kwaad is ‘The European Corporate Governance Institute’. Geitenharen sokken in Nederland steigerden toen een woord van meer dan twee lettergrepen als ‘boreaal’ viel, maar wat te zeggen van ECGI’s abjecte geleuter  over ‘ … the intersection of business and law including the role of regulation and litigation in addressing limitations in the disciplinary power of the capital markets’. In goed Nederlands, ‘handen omhoog, inleveren en bek houden’. ECGI is één van de talrijke broeinesten van communistische prietpraat aan wier voeten laffe institutionele beleggers en bedrijven liggen, in de hoop dat zij zodoende niet ‘ge-cancelled’ worden door linkse agitatoren. Het heeft de mond vol van brallerige leuzen als: ‘Responsible investing does not enhance portfolio returns but reduces risk’ . (vrij vertaald: ‘gaat u maar even … etc.’)

In een wereld waarin globalisten, zoals de EU met de corrupte ECB, internationale geld- en kapitaalmarkten hebben verziekt door in strijd met alle Maastrichtse EU regels zuid Europese, failliete bananenlanden vrijwel gratis, puur inflatoir te financieren met geld dat wij moeten ophoesten ‘à fonds perdu’, hebben deze jojo’s de lef om te reppen van ‘responsible investing’.

De pretentie dat zij ‘risico beperken’ is te dol voor woorden, want zij beogen uiteindelijk slechts de val van het kapitalisme. Zo willen zij ons ook nog eens vertellen dat hun kromme idee over ‘het beperken van risico’ voorrang verdient boven de rendementen op onze aandelenportefeuilles, net zoals zij onze pensioenfondsen verkrachten….

Een kijkje achter hun schermen toont dat ECGI elf, stuk voor stuk, extremistische ‘Board Members’ heeft, waarvan zeven wereldvreemde, levensgevaarlijke academici van het beruchte slag dat nooit een vak geleerd heeft maar alles afweet van ‘de maakbaarheid van hun wereldbeeld’. Een drietal van hen laat ik hier de revue passeren, griezelt u maar mee: Guy Jubb is de roverhoofdman die specialiseert in ‘assisting companies in developing en implementing strategies for engaging responsibly with investors and other stakeholders about environmental, social and governance matters’. Voilà, het past weer naadloos in de communistische ‘2030 agenda’…

Zijn ‘sidekick’ is de Italiaanse professor, Lucrezia Reichlin. Zij komt uit een goed nest, met een prachtige stamboom, als dochter van Alfredo Reichlin, de voormalige 2e man van de Italiaanse Communistische Partij en Luciana Castellina, oprichtster van het communistische ‘Il Manifesto’.  

Ik mag mensen, helaas, niet op hun uiterlijk beoordelen, maar de derde patiënt, professor Jill E.Fisch is ècht van wereldklasse, rechtstreeks uit een Dracula film. Zij verzint spannende verhalen over  ‘experimental research into retail investor decision-making, analysis of the structural and practical challenges posed by the financial regulatory process, and ongoing work on the theory and goals of private securities fraud litigation’. Fisch heeft dit soort doorwrochte pennevruchten gebaard over de rol van institutionele beleggers in ‘corporate governance’. Zij heeft een voorkeur voor de rechten van aandeelhouders die naar haar mening zowel van hun stemrecht als dividend gestript moeten worden in wat tegenwoordig heet ‘steward ownership’. Lees hiervoor: ‘communistische zakkenrollerij’. Haar diepgaande, hoogst onwetenschappelijk kluif kan men parafraseren als: ‘aandeelhouders moeten inleveren en vooral hun grote bek houden’.

Mocht u het bovenstaande weinig interessant vinden omdat het ogenschijnlijk  ‘ver van uw bed’ is, overweegt u dan eens waarom en hoe lang er al lukraak op uw pensioen gekort wordt omdat uw pensioenfonds meer en meer in de houdgreep is genomen door kleptomane salonsocialisten in Brussel en Frankfurt. Uw pensioenbeheerders worden gedwongen om steeds slechter renderende, ‘verantwoorde investeringen’ te doen conform communistische richtlijnen.

Dus, zodra u een louche communist als Sigrid Kaag hoort kletsen over ‘the Great Reset’ en nu weer hun laatste vondst van het krankzinnige ‘steward ownership’, kijkt u dan meteen of u uw portemonnee nog wel op zak hebt en gaat u vooral niet ‘even krom staan’. U wordt al veel te lang aangerand door deze criminelen, zonder dat u het in de gaten hebt, maar niet pijnloos!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties