Flaneren aan de linkerkant van de weg

Zoals iedere politicus die het volk zoet wil houden startte Joe Biden zijn term als President van de USA met een stereotype belofte: “advance racial equity by making bold investments in “Affordable Housing,” aiding “businesses owned by Black and Brown people,” establishing an “Equity Commission”.

Volgens andere bronnen noemde hij ook nog “Aziaten, inheemse Amerikanen (want volgens links liberalen is Indiaan een discriminatoire en racistische term) en vrouwen”. Kretologie van de hoogste orde, die de doorsnee wereldburger al zo vaak uit links liberale monden te horen heeft gekregen. Bepaalde functies worden gebonden aan kleur, herkomst en geslacht en niet aan kwaliteit en ervaring!? Geen plaats voor het blanke segment die door Clinton als deplorables en door Biden als rednecks wordt bestempeld? Dat noemt Biden dus verbinden; een President van alle Amerikanen. Blijkbaar niet van de blanke Amerikaan of de Amerikaan die zichzelf en door zijn omgeving in de LBGT categorie wordt geplaatst? Ruim 74 miljoen personen dreigen buiten gesloten te worden!

Politici en zeker in de USA denken nog steeds dat ze miljoenen sufferds de weg naar het grote geluk moeten wijzen en hen op die tocht begeleiden. Als die schapen inderdaad zo gedesoriënteerd zouden zijn, zegt het meer over de herder en zijn honden dan over de schapen. Ik geloof er niets van en mijn gedachten gaan terug naar de woorden die Obama bijna 12 jaar geleden op een gelikte manier uit zijn mond liet glijden. Hij had het ook over verbinden en het resultaat van 8 jaar Hollywood in Washington DC was een samenleving met een groot aantal horizontale en verticale breuklijnen. Hij – Obama – had toentertijd een goede toespraak schrijver dat moet gezegd worden en ik verdenk Biden ervan die man ook voor zijn eigen toespraak te hebben ingehuurd. Obama heeft bewezen dat praatjes geen gaatjes vullen. Daarover kan het donkere Afro-Amerikaanse – en Latino segment en de Midden-Oosten bewoners over mee spreken. Verbinden en dat uit de mond van een man die de wekenlange terreur van Antifa – en BLM discipelen vanuit zijn kelder heeft gedoogd en daarbij de hardwerkende middenstander in de kou heeft laten staan.

Een weldenkend persoon die zijn/haar sporen in deze moderne wereld heeft verdiend, weet nu al dat van die boven geciteerde Biden belofte niets terecht kan komen. Een belofte van een persoon die vier decennia niets substantieels heeft gepresteerd voor welzijn en welvaart van de Amerikaanse samenleving. Sowell (1930)[1], de voormalige Marxist die zich door te kijken naar de ontwikkelingen om hem heen, bekeerde tot de vrije markt economie, drukt dat onvermogen, beter gesteld die onwil als volgt uit: “government workers often cared more about preserving their turf than actually solving problems”. Een persoon die zijn politieke functies te vaak heeft benut voor eigen gewin en dat van zijn familie. Er liggen te veel hindernissen op de route die Biden heeft (of beter gesteld die anderen voor hem hebben) uitgestippeld om ongeschonden na vier jaar de finish (waar die ook ligt) te bereiken. Primair, omdat hij wel heel erg de nadruk legt op het niet-blanke electoraat, waarvan velen teleurgesteld het Democratische kamp in de achterliggende vier jaar hebben verlaten en dat zal gezien het beleid dat Biden voor ogen heeft, in de komende vier jaar, voor hen er niet beter op worden.

In de komende vier jaren zal het beleid gebaseerd zijn op het socialistische gedachtegoed met Marxistische trekjes. Sowell legt het als volgt uit: “Socialism in general has a record of failure so blatant that only an intellectual could ignore or evade it….. Socialism is a wonderful idea. It is only as a reality that it has been disastrous. Among people of every race, color, and creed, all around the world, socialism has led to hunger in countries that used to have surplus food to export…. Nevertheless, for many of those who deal primarily in ideas, socialism remains an attractive idea — in fact, seductive. Its every failure is explained away as due to the inadequacies of particular leaders.”

De westerse media is al gestart met het spinnen van het beleid dat de Democratische partij de komende vier jaar zal willen doorvoeren. De halve waarheden en complete leugens die we de laatste 12 jaar hebben moeten slikken, zullen de voorpagina’s van hardcopy media en digitale berichtgeving op websites en sociale podia opnieuw gaan vervuilen. Het grootste deel van de Amerikaanse samenleving is er klaar mee. Dat blijkt uit een groot aantal in de laatste twee jaar uitgevoerde representatieve onderzoeken. Het geloof in de juistheid van de media berichtgeving van traditionele – en op sociale media podia is in die twee jaar alleen maar gedaald. Bij de laatste steekproef, nota bene op de dag van Bidens inauguratie scoorde de media de volgende cijfers:

For the first time ever, fewer than half of all Americans have trust in traditional media, according to data from Edelman’s annual trust barometer shared exclusively with Axios. ….56% of Americans agree with the statement that “Journalists and reporters are purposely trying to mislead people by saying things they know are false or gross exaggerations…..58% think that “most news organizations are more concerned with supporting an ideology or political position than with informing the public.” When Edelman re-polled Americans after the election, the figures had deteriorated even further, with 57% of Democrats trusting the media and only 18% of Republicans…..Trust in social media has hit an all-time low of 27%..

Veel Amerikanenbeseffen inmiddels dat  “Rhetoric no substitute is for reality”en die realiteit ziet er heel anders uit dan de media en de bewoners van Capitol Hill hen voorspiegelen.  Het wordt er niet beter op als Yellen die op de rol staat om het staatshuishoudboekje van de regering Biden op orde te houden, nu al accentueert: “several tax increases including repeal of the Tax Cuts and Jobs Act (TCJA), which reduced taxes for middle class families and small businesses……supports a $2 trillion energy tax that would increase the cost of electricity and consumer goods and services for Americans across the country”. Ook Biden en Harris hebben tenminste 22 keer in de achterliggende maanden benadrukt dat de Tax Cuts and Jobs Act (TCJA) zo snel mogelijk van tafel moet. Daarover heen komen de kosten van de invoering en effecten van delen van de New Green Deal en de verkettering van fossiele brandstoffen. De Amerikaanse samenleving wordt in de beurs gepakt.

Verbinden? Het is een vloek in het links liberale Democratische kamp. Sowell: “It’s amazing how much panic one honest man can spread among a multitude of hypocrites”. Luister naar de huiveringwekkende bedreigingen aan het adres van conservatieve geesten uit de monden van verdwaalde politici als Pelosi, Schumer, Schiff en …Kamala Harris. In hun teksten hoor ik weinig verbindende en verzoenende geluiden. Blijkbaar vergeten ze dat “faith in society’s central institutions, especially in government and the media, the glue is that holds society together. That glue was visibly dissolving a decade ago, and has now, for many millions of Americans, disappeared entirely”.

Wat beloofde Biden op 20 januari 2021? “Advance racial equity by making bold investments in “Affordable Housing,” aiding “businesses owned by Black and Brown people,” establishing an “Equity Commission”. Benieuwd hoe de regering Biden ondersteund door een onbetrouwbare media, censurerende techgiganten en het beroven van de doorsnee burger, die belofte gaat inlossen. Benieuwd hoe zij de twee kanten van de Amerikaanse politieke Highway gaat verbinden? Ik laat me verrassen en wacht op de resultaten over 100 dagen.


[1] Afro-Amerikaanse schrijver en econoom en een prominente Amerikaanse libertariër. Hij schrijft in bladen als Forbes en kranten als The Wall Street Journal over economische onderwerpen, waarin hij pleit voor een laissez-fairebenadering (vrijemarkt) van het kapitalisme en over  minderhedenbeleid. Hij heeft kritiek op positieve discriminatie. Verder schrijft hij over ideologie, cultuur en welvaart en “politiek correct” denken.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“Raciale gelijkheid bevorderen door gedurfde investeringen te doen in” betaalbare huisvesting “, door” bedrijven die eigendom zijn van zwarte en bruine mensen “te helpen, door een” gelijkheidscommissie “op te richten.””
( Aldus de vertaling van de uitspraak van Joe Biden )..

Het is typisch een uitspraak van een “figuur” dewelke de natuurlijke wetten aan zijn laars lapt zonder te beseffen dat hij de “”ONMOGELIJKHEDEN” noemt en juist onverbiddelijk tot problemen zal leiden. Immers: Niemand is gelijk en zeker de rassen zijn niet gelijk omdat moedertje natuur dat nu eenmaal ” bevolen” heeft. We kunnen ons slechts daarvan bewust zijn en er naar handelen.
De heer Brantz schrijft er uitgebreid over ” de gelikte” uitspraken, ook die van Obama. En, Obama heeft bewezen dat praatjes geen gaatjes vullen.

Het heeft verder wijzig zin nog langer de ” demografische diversiteit” als een probleem te zien omdat niemand echt een “oplossing” heeft om de gelijkheid aan te tonen. Het is toch fantastisch als we te maken krijgen met een Spanjaard die de Nederlander als een “zot wezen” ziet omdat de Nederlander ook al aan morgen denkt en de Spanjaard er van overtuigd is dat de volgende dag nog heel ver weg is. Ik ben zeker 30 keer in Spanje geweest en mijn indruk is, dat Spanjaarden heel aardig zijn maar anders denken.

Dat is evenzo met Aziaten, Arabieren, inwoners van Afrika, Japanners en Chinezen……. !! Zelfs Fransen denken anders.
Dat de links denkende mens nog steeds niet beseft dat niemand gelijk is, zullen de ” demografische ” problemen, met daarbij de intellectuele verschillen, onverbiddelijk leiden tot een maatschappelijke ongelijkheid en uitbuiting. Immers: It’s amazing how much panic one honest man can spread among a multitude of hypocrites”.

Zolang er geen besef is dat er ” echt verschillen zijn” zal de politiek dat uitbuiten en het ” zakenleven” slechts de winst ziet, en, de ” armzaligen” onherroepelijk armzalig blijven.
Ik heb een boek uit 1840, en ,…….op de eerste bladzijde staat:” Voor den beschaafden stand”………..!!

Boudica
2 jaren geleden

U noemt Sowell. De grondlegger van het objectivisme was Ayn Rand een vrouw (van russisch joodse afkomst 1905) die eerder dan Sowell over de laissez faire kapitalism schreef. Mogelijk is Sowell door haar beinvloed.