De open inrichting

Het weekend werd gevuld met avonden gezapig beppen. Buiten waren hordes bezig om de armlastige bouwfirma’s wat werk te bezorgen. Winkels werden geplunderd, auto’s en een Corona teststraat in brand gestoken, bezittingen van middenstanders vernield en ramen van een ziekenhuis ingegooid.

Ik dacht eerst te kijken naar beelden van twee jaar geleden waar losgeslagen Antifa en BLM hordes de straten van Seattle, Hamburg of een andere grote stad in de USA of Duitsland onveilig hadden gemaakt en vrijstaatjes en no-go gebieden hadden ingesteld. In de studio zaten regenten met een Coronavrijstelling ach en wee te roepen en toverden vanachter de tafel kleurrijke analyses en onuitvoerbare oplossingen op het scherm. Iedereen aan de tafel had vanzelfsprekend een mening.

Aan plaatsnamen en kledij van de veiligheidshandhavers zag ik dat ik me vergiste. Die beelden werden in de straten van Nederlandse steden geschoten (een verkeerde term ik weet het): Schilderswijk in Den Haag, Museumplein in Amsterdam, 18 septemberplein in Eindhoven, de teststraat aan de haven van Urk en soortgelijke beelden uit Brabant (Breda, Tilburg, Helmond, Oosterhout), Noord-Limburg (Venlo, Roermond) en Enschede. Raddraaiers en oproerkraaiers hadden besloten om in het weekeinde eens lekker proletarisch te gaan winkelen en en passant nog wat veiligheidsfunctionarissen het leven zuur te maken.

In de aanloop naar de Avondklok werd op sociale podia duidelijk wat diverse steden het afgelopen weekeinde te wachten zouden staan: lekker dingen kapot maken, winkels plunderen, auto´s in de fik steken en in het voorbijgaan de politie op de bek te slaan. Net als in de genoemde buitenlandse steden luidde het motto van die horde in zwarte kleding met hoodies gedrapeerde, donkere zonnebrillen en mondkapjes uitgedoste relschoppers: saboteren, blokkeren en demonteren. Wat wij doen is normaal. Die wereldleiders voeren oorlogen met duizenden doden en plunderen onze planeet. Dan kunnen wij ook best wat geweld gebruiken sprak Andreas Blechschmidt, de organisator van de welcome to hell demonstratie in Hamburg. Indirect aangemoedigd door druk knippende mediafotografen liet die horde daar een spoor van vernielingen, leeggeroofde winkels, gewonde agenten en radeloze burgers achter om zich na de veldslagen te laven aan kapitalistische heerlijkheden om weer op krachten te komen voor de volgende slag.

Wat in Hamburg en Amerikaanse steden gebeurde, werd door Nederlandse politici nog goedgepraat. Die bendes waren geen binnenlandse terroristen maar vrijheidsstrijders aangevoerd door 21ste eeuwse Fidel Castro’s en Che Guevarra’s die de straat opgingen om “te protesteren en te demonstreren tegen de groeiende ongelijkheid in de wereld, om de beperking van de bewegingsvrijheid, om het gebrek aan perspectief dat wordt geboden”. Redenen genoeg om gewapend met stokken, messen en in noodgevallen klinkers de vernielzucht de vrije loop te laten gaan. In Hamburg droegen Nederlandse politici en activisten hun steentje bij en kwamen met de gebruikelijke dooddoeners om hun gedrag te verklaren en goed te praten. Het ging volgens een van die Kamerleden om “vreedzaam protesteren” en blijkbaar had die persoon digitaal en mentaal in de maanden naar Hamburg in een oase in de Gobi woestijn of een leuke stille plek op Antarctica gezeten.

Was er een les te trekken uit deze chaos en ellende in en van Hamburg? Niet een maar tenminste drie: de realiteit is wat politici met eigen ogen en oren moeten zien en horen en niet wat in de beslotenheid van de vergaderzalen wordt geschetst. De tweede les: bij belangrijke bijeenkomsten worden demonstraties en protestacties altijd gekaapt door gewelddadige extremisten en zuigen activisten mee in hun orgie van vuur en vernieling. De derde les is dat de horde vernielers en plunderaars een duidelijke strategie hebben en goed georganiseerd zijn. Voortdurend struinen ze in kleine mobiele groepjes de straten af op zoek naar mogelijkheden om hun destructieve lusten bot te doen vieren. Onderschatting is het slechtste wat men kan doen. Blijkbaar waren onze regenteske aanvoerders en bewindslieden even buiten een saffie aan het smoken toen die lessen aan de Kamerleden werd uitgelegd en zie wat er gebeurde.

Onderschatting

Op een van de zenders hoorde ik een dame tegen een reporter zeggen: “we hebben de indruk dat het een georganiseerde voorbereide aanval op ordebewakers is geweest met het doel om bezittingen van anderen te vernielen en te plunderen”. Wat een klare observatie van die dame. Niet gekeken hoe het in de USA en Duitsland er aan toe ging.  Of wat te denken van de gecoördineerde en geharmoniseerde acties van een KOZP? Vervolgens kwam de tonredenaar van het Binnenhof zijn achternaam eer aan doen: “Demonstraties niet verbieden; de politie kan situatie relschoppers aan”. Dat bleek het weekeinde en gisteren wel. Uit de beelden die werden vertoond had ik niet echt de indruk dat het politie optreden gladjes verliep. Verre van. De ME moest er herhaaldelijk aan te pas komen. Vervolgens kwam een van de propagandablaadjes met de kanttekening: ”Was hard politie optreden wel zo’n goed idee?”. De reporters en journalisten die een goed heenkomen zochten toen een regen van klinkers hun kant opgegooid werd, hadden over dat optreden een totaal andere visie.

En onze burgemeesters en politici? “Doe uw burgerplicht en geef relschoppers aan”. Ik zou zeggen bekijk het lekker en kom eens in de frontlinie schouder aan schouder met de dappere Hermandad staan en kijk die relschoppers eens diep in de ogen. Te gevaarlijk? Dacht ik wel. Onze demissionaire Minister-president had ook nog een paar woorden in de trant van “bek houden”: “wat bezielt deze relschoppers?….Deze mensen zullen nog een poepje ruiken”. Tuurlijk. Op afstand omringd door beveiligers, lekker stoer doen. Peter R. onze nationale aandachtzoeker, had ook een mening: ze voelen zich niet gehoord”. Dat is nu juist een kenmerk van relschoppers en oproerkraaiers. Die willen niet gehoord worden, willen hun agressie en vernielzucht uitgebreid in de media getoond zien. Willen dat politici, aandachtzoekers, Bekende Nederlanders een mening ventileren over hun vernielzucht. Vijf minuten beroemdheid, dat willen ze. .

Door de beelden die een burgeroorlog suggereren, het imago van een narcostaat en nu ook nog illegale datahandel, is Nederland door al het gepolder in de laatste decennia hard op weg om op sociaal en moreel gebied een mankerende staat te worden. Door die beelden krijgt het buitenland de indruk dat Nederland een grote open inrichting is geworden, waar draaideur criminelen en maatschappelijk onaangepaste personen vrij in en uit kunnen wandelen. Waar daders meer aandacht krijgen dan slachtoffers, de overheid bewust loopt te chicaneren met informatie, ernstige schendingen van de grondwet afgedaan worden met sussende woorden, een enkelbandje, taakstraffen en media instellingen herhaaldelijk uit sensatiezucht en scoringsdrift oproerkraaiers een podium te geven.

Misschien toch maar een beetje minder de rellen in de USA door Antifa en BLM aanhangers vergoelijken en benoemen als een strijd voor de vrijheid. Tegen Trump, want dat kan nu niet meer. Is er een oplossing voor dit geweld? Die is er, maar ik vrees dat die niet past in het politiek correcte denken en doen van de hedendaagse generatie bestuurders.


Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
1 jaar geleden

Een overheid die zichzelf al jarenlang boven de wet stelt en al jarenlang schijt heeft aan de democratie.
Een justitieel apparaat dat al jarenlang met twee maten meet, waarbij allochtonen en linkse raddraaiers steevast alle ruimte krijgen en “rechtse” autochtonen er altijd bekaaid van af komen.
Een demonstratierecht waar enkel allochtonen en linkse Nederlander recht op blijken te hebben, ook in Corona tijd, zoals een zekere Halsema heeft laten zien.
Een overheid die zodra het om niet “politiek correcte” demonstraties gaat opeens wel meent te moeten handhaven, en er daarbij niet mee lijkt te zitten om ook bejaarden en oude van dagen in elkaar te laten meppen.
En als dan een groep inmiddels al een jaar lang gefrustreerde plaatselijke jongeren zich op het dorpsplein verzamelen, en wat scanderen en wat met vuurwerk gooien, ik heb het hier dus niet over het voornamelijk islamitische tuig dat in de grote steden aan het plunderen en vernielen is geslagen, dan wordt daar de massaal verzamelde politie op los gelaten.
En als die jongeren dan geen respect voor die politie blijken te hebben, hoe zou dat nu toch komen, dan wordt de ME opgeroepen en worden de betreffende jongeren met knuppels het hele dorp door gejaagd.
Waarna de Sozialistische Partei von der Arbeit burgemeester van dienst, elk rechts dorp heeft er wel een, een “noodverordening” op de hele gemeente los laat, die de politie een dictatuur niet misstaande bevoegdheden geeft, en draconische strafmaatregelen in het vooruitzicht stelt.
En dat alles om een middels een ongrondwettelijke “noodwet”, en in strijd met het staatsrecht, ingestelde “avondklok” af te dwingen, zogenaamd om middels geheel zinloze vrijheidsbeperking een niet bestaande pandemie te bestrijden.
Maar dat dit hele beleid gewoon crimineel is maakt geen flikker uit omdat we D66 rechters hebben die zo nodig zelfs van Marokkanen een “ras” weten te maken; als je hun spel niet meespeelt dan zul je dus gewoon “hangen”, om het even of je in je recht staat of niet.
En in de Haagse coulissen praat het partijkartel al over verplichte (levensgevaarlijke) vaccinaties, wat een overtreding van de Neurenberg protocollen inhoud, een misdrijf tegen de mensheid waar ze een zekere Mengele destijds bij verstek ter dood voor veroordeeld hebben.
Oh ja, en het eventueel uitstellen van de verkiezingen staat ook al op de agenda, waarbij een en ander ongetwijfeld af zal hangen van hoe het er tegen die tijd voor de zittende club in de peilingen uit ziet.
Weet je, ik hoor de kaplaarzen al bijna door de lege straten klossen, ik hoor al bijna het meppen op de deuren, en het bijbehorende “AUF MACHEN!”
Ik zie de opstandige burgers al bijna weggesleept worden, richting een politiek schijnproces en, daarna, een stil plekje in de duinen.
Misschien moeten we gewoon de oogkleppen eens afzetten en ons realiseren dat de nieuw nazi’s gearriveerd zijn, en dat het tijd wordt ons te verzetten, alvorens het te laat is, en we over een halve eeuw of zo de slagersrekening weer eens op kunnen maken.