Cliteur niet antisemitisch

De commissie Cortstens die het vermeende ‘antisemitisme’ op de Leidse faculteit Rechtsgeleerdheid onderzocht, komt tot de heldere en ondubbelzinnige conclusie dat er geen enkele aanwijzing gevonden is voor dergelijke uitlatingen. Dat geldt niet alleen voor de gehele faculteit, maar ook voor Cliteur zelf.

Dat is eigenlijk oud nieuws; van Cliteur is al decennialang bekend dat hij geen radicale denker is en wie de man een heel klein beetje kent en wat van zijn boeken heeft gelezen, komt al snel tot de conclusie dat het hier om een amicale, veelal goedgeluimde man met humor gaat die ook nog eens verder achter de komma kan denken dan veel van zijn collega’s.

Afb: screenshot youtube

Hoogleraar Cliteur is jurist en filosoof en werd bekend door zijn columns en opiniestukken in diverse bladen. Hij staat vooral bekend om zijn rechts-liberale opvatting die hij later uitdroeg via zijn partij FvD, wat waarschijnlijk tot deze hetze heeft geleid. Cliteur zou onvoldoende afstand hebben genomen van vermeende antisemitische geluiden binnen de partij en die inmiddels ook zijn weerlegd. Onder studenten en medewerkers van de rechtenfaculteit leidde een en ander tot veel opgeklopte onrust die door de media met een zekere gretigheid werd onderhouden. Het onderzoek werd ingesteld nadat Rector magnificus Carel Stolker door een universitair docent kunstgeschiedenis via Twitter onder druk werd gezet om zich te distantiëren van Cliteur.

Dat plan is nu dus, met deze onderzoeksuitkomst, in duigen gevallen.

Toch blijft het voorval knagen, omdat het een schets is van wat we vrijwel dagelijks kunnen zien; wie een onwelgevallige mening heeft – in  het bijzonder volgens zekere ‘influencers’ – moet klaarblijkelijk publiekelijk ‘kaltgetstellt’ worden met gebruikmaking van de meest idiote beschuldigingen. Een soort van ‘wappie-denken’ met grondslagen die vooral herkenbaar zijn uit middeleeuwse geschiedsverslaggeving.

Wordt het nu geen tijd om de steigerende studenten en medewerkers op de Leidse Universiteit, de aangever van de beschuldigingen voorop natuurlijk, te onderzoeken op fascistische sympathieën in de sfeer van Antifa en aanverwante terroristen groeperingen? Succes verzekerd zou ik denken.

Maar goed: waarschijnlijk is de fine-fleur in Nederland al zó ellendig links-communistisch geworden, dat men in die kringen Antifa tot een soort van legitiem bevrijdingsfront heeft uitgeroepen.  


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
3 jaren geleden

In een verziekte, gepolitiseerde samenleving hoefde een suffe ‘vaardigheidsdocente?’ genaamd Lieke Smits, een politiek correcte papagaai, slechts haar ongefundeerde politiek correcte riedel te beginnen over Paul Cliteur’s ‘anti-semitisme’ en de rapen waren gaar voor een hypocriete rector magnificus als Stolker.

Dezelfde Stolker verdedigde, keer op keer, de subversieve islamist Maurits Berger, die als hoogleraar islamitische studies gefinancierd wordt door Oman onder het motto van ‘vrijheid van academische meningsuiting’. Maar als een kip zonder kop als Lieke Smits haar obligate linkse riedel begint, hoeft zij alleen maar van ‘anti-semitisme’ te reppen! Dus wellicht is Cliteur een nazi of, met een beetje meer geluk dan bij deze valse beschuldiging, toch nog een racist?

Het zijn deze achterlijke ‘progressieven’ die proberen om een normale samenleving permanent te ontmoedigen, liefst te ontwrichten met hun dagelijkse subversieve babbels. Nu weer door Cliteur zwart te maken, dan weer door – samen met het al even benepen slag van Mark Rutte’s ‘ons soort mensen’- miljoenen jongeren, samen met hun idool Pinokkio, te beschuldigen van het niet respecteren van diens dwaze Coronaregels, en nu heel opportunistisch van relschopperij of plundering.

Cliteur overleeft gelukkig deze schandalige agressie, maar tientallen jongeren leggen letterlijk het loodje door de hand aan zichzelf te slaan – direct of indirect door het toegenomen drugsgebruik om hun ellende ‘even te vergeten’ – terwijl de zieke NOS en schrijvende media deze aanslag van onze premier op de jeugd glashard te verzwijgen.

Rutte negeert koppig de dagelijkse signalen van tientallen bezorgde artsen, die vervolgens door ‘politiek correcte’ collegae of idem media zwart gemaakt worden. Gisteren zei onze huisarts tegen mijn betere helft dat het die jongeren zijn die op termijn de torenhoge rekening gepresenteerd krijgen van een jaar practisch eenzame opsluiting, dankzij “ons soort mensen” die het zo geweldig vinden wat hun Mark voor ellende aanricht onder een groot deel van de bevolking, met name scholieren, studenten en werkende jongeren!

Het is dat soort nutteloze, hersenloze mensen dat in die door de steeds meer verdwaalde premier Rutte gepolitiseerde ambiance deze linkse ellendelingen in de kaart speelt. Paul Cliteur lijkt even veilig, maar het linkse tuig heeft hem nog steeds in het vizier, want zij speculeren erop dat het conservatieve deel van het land zich al dermate heeft laten ontmoedigen door hun niet aflatende terreur dat het toch niet in beweging is te krijgen. Volgende keer beter…

Daarom kan Rutte zijn ellende in de komende vier jaren ongestraft voortzetten, want wij vragen erom!