Cliteur te rechts?

Volgens het Algemeen Dagblad is het ‘opmerkelijk dat docenten [aan de Universiteit van Leiden] uit één partij komen’, waarmee met name op hoogleraar Cliteur wordt gedoeld. De vakgroep Encyclopedie van de Rechtsgeleerdheid en Rechtsfilosofie mag niet al te rechts zijn kennelijk.

Prof. dr. Paul Cliteur. Afb: screenshot youtube

Een verder anonieme bron (een studente, ene ‘Luna’) vult aan: “Het viel nogal wat medestudenten op dat docenten ons een bepaalde kant op leken te duwen. Ook werd tijdens werkgroepen, als er voorbeelden werden gegeven, snel een islamitische terrorist gebruikt of de islam negatief afgeschilderd.” Ook hier geldt kennelijk dat de islam boven elke kritiek verheven moet zijn, wat natuurlijk nonsens is. Overigens worden er weinig aanslagen gepleegd door blonde boeddhistische Monniken uit Tietjerksteradeel of andere Klokkentorense dreven, dus andere voorbeelden zijn er nauwelijks. Onder het motto Allahu Akbar worden echter vrijwel dagelijks aanslagen gepleegd, hetgeen de keuze al snel verklaart.

Dat andere universiteiten vergeven zijn van globalistische ‘woke’ hoogleraren ter linkerzijde van het spectrum, is kennelijk nog niet tot de burelen van het Algemeen Dagblad doorgedrongen. Het uitsluiten van anderen, die weigeren de main-stream agenda te verwerken in hun colleges, is schering en inslag, zoals Cliteur eerder al ondervond toen hij naar Groningen af zou reizen. Kijk de link maar even na en schrikt u zich gerust kapot: een zeldzaam vertoon van ontbrekende realiteitszin.

De veelgeroemde ‘pluriformiteit’ in bevolkingssamenstelling, religie en overtuigingen is in iedere Nederlandse straat te herkennen als een soms luidruchtige en gewelddadige botsing tussen culturen. De pluriformiteit van meningen en politieke standpunten op universiteiten, in de media en in de politiek is ver te zoeken. Als Amsterdam het voorland zou zijn van dit land, waar illegalen worden getrakteerd op – gratis – eten, onderdak en geld, dan is Nederland straks één grote knokpartij. Want de rekening ligt toevallig niet bij GroenLinks of andere communistisch/socialistische gremia, maar bij de werkende bugers; zij betalen de prijs voor die hobby’s en dat zijn ze een keer zat.

De aandacht omslachtig vestigen op FvD-perikelen en daarmee afleiden van veel andere, staatsgevaarlijke problemen, zoals bij de SP waar de Bolsjewieken een overname plannen of GroenLinks die het islamisme heeft omarmt, grenst aan het misdadige. Zeker nu het gaat om buitengewoon fatsoenlijke en oprechte mensen, zoals Cliteur, Waling en Ellian. Beiden zijn net zoveel ‘radicaal’, ‘extreem-rechts’ of ‘nazi’ als Willem Drees sr. dat was, namelijk totaal niet. Wat ze wel gemeen hebben met Drees sr. is de bereidheid dit land opnieuw op te bouwen, want inmiddels zitten we qua ambitieniveau en politieke ontwikkeling op het niveau van 1936, toen wegkijken van de realiteit al in zwang was onder politiekcorrecte ‘gebroken geweertje’ elites.

Mensen als Cliteur, Waling en Ellian zijn meer nodig dan ooit…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
3 jaren geleden

In een verziekte ambiance waarin ‘progressief’ (vroeger: ‘liberaal’?) totaal is verloederd tot goedkoop, extremistisch ‘decadent liberaal’, gebruiken zij nog steeds hetzelfde standaard jargon waarin zij hun absolute gebrek aan argumenten vervangen door de geloofwaardigheid van ‘andersdenkenden’ te ondermijnen met hun stereotiepe, inhoudloze gedram over racisme, sexisme, tokkies, wat dan ook…

Nu wordt aan dat repertoire de ‘complotdenker’ toegevoegd om hun gebrek aan ratio vooral maar te verbergen, maar conservatief denkenden hebben gewoon geen zin om die stront over zich uitgestrooid te krijgen door anonieme lafbekken die zich in hun extremistische collectief verstoppen. Zij hebben wel wat anders te doen, reden waarom die stompzinnige intimidatie toch effectief kan worden.

Een Baudet heeft dit aan den lijve ondervonden en ook wel over zich zelf afgeroepen, maar de bloeddorstige Jacobijnse meute moet nu ook achter een correcte heer als Paul Cliteur aan.

Zelfs de pretentieuze rector magnificus van de universiteit te Leiden valt door de mand als een ruggegraatloze intrigant die met ‘academische vrijheid van meningsuiting’ slechts een Islam prekende Maurits Dekker protegeert, maar niet het elementaire fatsoen heeft om datzelfde prerogatief aan Paul Cliteur te gunnen. Straathonden!

koddebeier
3 jaren geleden

De Universiteit van Leiden is een walgelijk eng links bolwerk !

Neef Jansen
3 jaren geleden

Ik ben het er helemaal mee eens. Bij een vergelijkbaar artikel in V&L heb ik er dit als respons bij gezet: De Westerse cultuur loopt risico in een vrije val van oorlog en afbraak te geraken vanwege de verwoede pogingen daartoe van een neo-bolsjewistische maffia die de Westerse cultuur haat en wil vernietigen en die massa-immigratie, islam en klimaatgekte hebben ontdekt als perfect middel daartoe. Het betreft een massapsychose die denkt een heilstaat te brengen, maar die in feite de hel op aarde brengt. Het zal fataal uitpakken voor speciaal de zwakkeren, bijvoorbeeld vrouwen, kinderen, bejaarden, gehandicapten, lhbt en zieken, dus iedereen die niet topfit is en bedreven in vechtsporten en het gebruik van wapens, en die niet op de hoogte is van tactieken van stadsguerilla. Want burgeroorlog lijkt ons voorland te worden bij de massa-import van miljoenen mensen die de westerse cultuur haten en die in hun ideologie verankerd hebben de heilige oorlog tegen o.a. de Westerse cultuur. Je kan het al zien in Frankrijk, Duitsland, de UK, Zweden, Italie en Belgie, zozeer als ze te maken hebben met een stroom van zogenaamde ‘incidenten’, van mensen die in elkaar getrapt worden, die verkracht worden, die vermoord worden, die komen te overlijden bij aanslagen, die intimidatie ervaren, die verregaande overlast en pesterij ervaren, die constant meemaken dat auto’s in de fik gezet worden en die algemeen een afname van hun kwaliteit van leven ervaren. Het communisme heeft in de vorige eeuw 120 miljoen mensen vermoord. De islam wordt geschat op 270 miljoen vermoorde andersdenkenden in ruim 1000 jaar. Beide vormen van ideologie hebben geen remming genocide in te zetten als middel voor de realisatie van hun respectieve dystopieen, hun werelden van peilloze wreedheid en achterlijkheid

3 jaren geleden

Helemaal mee eens!