Links kan het nu ook zonder kogels

De perikelen rond de FvD en JFVD hebben uiteindelijk een dramatische wending genomen; de partij maakt een bestuurlijk schisma door en inmiddels heeft ook mr. Hiddema het bijltje erbij neergegooid; “Vanwege opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde.”

Mr Th. Hiddema

 Fortuyn moest nog worden vermoord met kogels, maar de linkse clubs hebben kennelijk een leerproces doorgemaakt. Voor zoveel er sprake was van ‘pers’, kan alleen maar opgevallen zijn dat die pers vrij eensgezind was in de aanvallen op het FvD, evenals zij dat eerder was rond de Centrum-Democraten van Janmaat, de LPF van Fortuyn en de PVV van Wilders. Of de resultaten van dat journalistiek handelen (voor zoveel wij dat nog journalistiek kunnen noemen) ook voor een beter land zorgen, is kennelijk geen kwestie meer: alleen de inkomsten die uit een zekere politieke stellingname voortkomen lijken van belang te zijn, omdat zij samenhangen met een zorgvuldig gecomponeerd verdienmodel. Dat heeft ook gezorgd voor de perversiteit dat wie – een deel van – de stellingen van PVV of FvD onderschrijft, tot persona non grata wordt bestempeld en bij voorkeur van deelname aan de maatschappij wordt uitgesloten. Het is klaarblijkelijk helemaal verkeerd als men trots is op dit land en haar geschiedenis, laat staan dat men een onbedreigde toekomst van welvaart en vrede mag nastreven. Welnee: import van nagenoeg kansloze asielzoekers, diversiteit en het afschieten of uitwissen van de vigerende cultuur – waaronder Zwarte Piet – als (gesubsidieerde) topsport.

Eerdmans

De vraag hoe de partij nu verder moet is niet lastig te beantwoorden; het FvD is de grootste ledenpartij en staat bol van het politieke talent. De recentelijk toegetreden Van Haga en Eerdmans lijken prima in staat om de politieke leiding over te nemen. Met name Eerdmans (voormalig LPF) is politiek inmiddels gepokt en gemazeld terwijl hij bovendien kan bogen op een voortreffelijke staat van dienst als wethouder (Capelle aan den IJssel en Rotterdam) en beschikt over ruime ervaring op radio en TV. Ook Van Haga zou een goede keus zijn, ware het niet dat hij enigszins besmet is geraakt in zijn VVD-periode hetgeen ongetwijfeld voor de MSM aanleiding zal zijn om hem bij voortduring voor de bus te gooien.

Het is een weinig fraai schouwspel geweest deze strubbelingen. Toch ligt er een groot electoraal potentieel voor het Forum; de partij is aantrekkelijk voor veel jonge academici en heeft al veel leden onder die groeperingen. Dat de jongsten onder hen nogal eens vanaf de heup schieten mag geen verwondering wekken en dat zij, eenmaal onder nieuwe vrienden, ook wel eens denkbeelden delen die in een volwassen verstand geen plaats zouden mogen hebben is onwenselijk, maar daarnaast ook niet onbegrijpelijk. Dat is vervolgens een kwestie van opvoeden en het valt nog niet in te zien waarom men andermans’ kinderen niet op zou voeden zoals men dat met de eigen kinderen placht te doen. Daar komt bij dat de uitlatingen van de achterbannen van de linkse partijen veelal tot ons komen in de vorm van fascistische ‘Schutsstaffels’ zoals de Antifa en die duiden toch warempel wel wat meer op een totalitair normenstelsel.

Jammer

Het is jammer dat het met deze aanvankelijk kansrijke aanval op het politieke kartel nu zo loopt, maar hopelijk zitten de hoofdrolspelers niet bij de pakken neer. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat er nog heel veel werk verzet moet worden om boven het maaiveld uit te blijven steken. De geleerde lessen zullen blijken belangrijk te zijn op weg naar de toekomst.

Daar passen de beste wensen bij.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Ik heb het ” schouwspel” op de voet gevolgd. Links lacht in haar vuistje en alle vuilspuiterij en de zieke aantijgingen hebben toch hun werk gedaan. Het constant onwaarheden verkondigen of de strekking (portee) van woorden verdraaien is een sfeer creéren die me doet denken aan de aantijgingen tegen Pim Fortyun.
We zien dus hoe gestoord links in werkelijkheid is én in verbetenheid hun slachtoffers maken. Maar, maar, Mark Rutte , VVD, heeft toch duidelijk gemaakt dat hij het Baudet lastig zou maken en een zolderkamergeleerde heeft geminacht. In feite is Rutte inciviek.
Dat ook Verdi Grapperhaus niet tegen Mr Hiddema’s vakkundige uitleg en mogelijkheden kon, maakt de verstandige kijker/luisteraar woedend. Het “miskleun- kabinet” is mentaal zo ziek, zo ziek.

De ontegenzeggelijke vijandschap van Links en hun “Incomprehensie” maakt Nederland onleefbaar. Immers: ignorantie is in de politiek desastreus.

Deze zin van de redactie is exact in de roos van “onfatsoen” en domheid van links. “” Daar komt bij dat de uitlatingen van de achterbannen van de linkse partijen veelal tot ons komen in de vorm van fascistische ‘Schutsstaffels’ zoals de Antifa en die duiden toch warempel wel wat meer op een totalitair normenstelsel.“”

Ravian
2 jaren geleden

Het was weer een links propaganda circus.
Laat ze maar eens een “onderzoek” gaan doen naar het gedachtegoed van de PvdA / D66 / GroenLinks jongeren organisaties.
In dat laatste geval kunnen ze overigens ook gewoon naar het partij bestuur en de kamerleden kijken.
Daar druipt het nazisme (communisme, fascisme, maoïsme, islamisme, etc.) gewoon aan alle kanten van af.
Laat ik de lokale vertegenwoordiging van Ome Erdogan noch maar even buiten beschouwing.
Doel van de hele exercitie was natuurlijk om al die FvD stemmende ex-VVders weer naar de VVD terug te jagen.
En gezien die vinden dat er buiten de FvD geen alternatief is zal dat wel grotendeels lukken ook.
Al met al geen beste ontwikkeling voor hetgeen er nog van de Nederlandse democratie over is.

rafi
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ravian

Voordat dit gebeurde was FvD al sterk gekrompen in de peilingen. Dus wie weet komen die ‘weglopers’ na vandaag juist wel weer terug, nu de kandidatenlijst bestaat uit m.i. best wel bekwame lieden. FvD kan hier m.a.w. sterker uitkomen: dus eens met redactioneel commentaar. Al moet het FvD ook weer niet doorslaan naar het andere uiterste, en een slappe partij worden die niet perse uit de EU (en dus uit de Euro en uit Schengen) wil (en hoopt op zo’n bindend referendum-uitslag), en niet vecht tegen het boertje pesten/het hun land zoals communisten altijd doen stelen, tegen het aardgasverbod en tegen verbod op benzineauto’s na 2030. Ze moeten niet aardig gevonden willen worden door het kartel en de linkse media, maar die hard bestrijden, zoals Wilders doet. Geen oude jongens krentenbrood en gezelligheid dus. Geen grapjes maken in het parlement. Bloedserieus blijven, net zoals de communisten en salafisten van GL en zoals de andere linkse partijen.