Hoeveel kiezers stemmen straks nog op Baudet?

Hoe weinig schokbestendig is Thierry Baudet eigenlijk als afgezaagde kritiek van linkse leeghoofden feitelijk geen hout blijkt te snijden, sterker nog, historische uitlatingen van Forum jongeren deels op waarheid blijken te berusten, naast wat onbezonnen jeugdig geroep?

Afb: Twitter / Forum voor Democratie

Dat een vodje als het Parool pretendeert over nazisympathieën, antisemitisme en homofobe uitingen van FvD Jongeren te reppen moet toch langs je rug afglijden als water van een eend, met het grootste ledenbestand in politiek Nederland? Schop de ergste zondaars stante pede uit de jongeren groepering en sla een paar van die vogels, binnenshuis, eens goed met de koppen tegen elkaar. Paleisrevoluties horen snel en hard afgerekend te worden binnen vier muren. Typisch is dat onder de obligate druk van de linkse media een aantal FvD ‘prominenten’ alweer met een premature mening klaarstond voordat duidelijk was wat er precies speelde.

Daarin had Baudet zeker het voortouw moeten nemen, juist omdat hij de laatste maanden gestaag achter de electorale horizon dreigde te verdwijnen. Zo komen er steeds meer betweters boven water: het smakeloze mannetje Otten was al erg genoeg, dus bega dan niet ook nog eens Isabel Nanninga’s kortzichtige, onvergeeflijke fout om buiten de deur in onderlinge discussie treden. Daarmee ondermijnde zij niet alleen de positie van Baudet, maar maakt het in feite ‘einde oefening’ voor zijn gedachtegoed en de FvD, terwijl daar juist zo’n behoefte aan bestaat! Hoeveel kiezers hebben hun stem aan Baudet’s gedachtegoed  gegeven omdat er in Nederland zo’n enorme behoefte bestaat aan constructieve, rationele oppositie tegen het corrupte Rutte Kartel? Hoeveel kiezers vragen zich nu af of zij nog wel reden hebben om Forum trouw te blijven nu de partij door eigen leden als Isabel Nanninga wordt opgeblazen? Waarom kan Baudet, ondanks de evidente steun van het grootste ledenbestand in de vaderlandse politiek, niet nèt als Trump de rug recht houden en alle kritiek van zich laten afglijden?

Ik heb Baudet vaker verweten dat hij geen sterke manager is maar – ondanks zijn sterke optreden in de 2e Kamer – FvD veeleer ziet als een ‘debatingclub’ voor intelligente heren en dames, en ik denk dat hem daar de kneep zit: Baudet is een aardige, erudiete, integere kerel die zijn lang verwachte ideologische gedachtegoed prima heeft verwoord, maar hij kent ook persoonlijke zwaktes: hoe kan het zijn dat een bewezen, waardevolle politicus als Van Haga op de 8e plaats staat terwijl een of andere barbiepop op de 4e plaats staat? Baudet blijkt niet in staat is om in de politieke jungle die visie te vuur en te zwaard te preken en te verdedigen tegen de lawine van linkse leugens en goedkope manipulatie. Als dan ook nog eens een kortzichtige Isabel Nanninga hem laat vallen kan ik mij voorstellen dat Hiddema en Cliteur concluderen dat het ‘einde oefening’ is omdat zij Baudet’s gedachtegoed wèl trouw zijn, maar nu moeten aanzien hoe deze zelf de stekker eruit trekt door zich terug te trekken in plaats van er een enorme schop onder te geven à la Trump.

Tegelijkertijd is het wèl mogelijk dat liederlijke communisten van GL de grenzeloze brutaliteit hebben om de Moslim Broederschap in de 2e Kamer binnen te halen, zonder dat de AIVD stampij maakt en de pers en politiek daarop acteren. Waarom kan ‘een nette knul’ als Baudet dat niet? Inmiddels zijn er 18 maanden verstreken sinds de rancuneuze querulant Otten Forum grote schade toebracht, maar wat nu met FvD?

Als ‘Lijstduwer’ Baudet straks wéér alle voorkeursstemmen binnenhaalt zit hij sowieso in de Kamer, met een andere pet op, en dat zou wel eens een goede zaak kunnen zijn omdat er in FvD wellicht andere, hardere mensen beter en effectiever dagelijkse leiding kunnen geven, op voorwaarde dat het gedachtegoed van FvD in stand blijft. Maar is het niet te laat nu de kiezers het schip al verlaten?   


Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rafi
1 jaar geleden

Probeer het positief te zien: wie weet krijgt GL van de kiezers wel ervan langs voor die band (vanwege het ‘de vijanden van de vijanden van GL zijn hun vrienden’) met de Moslimbroederschap (sic). En dat straalt dan ook af op de PvdA, die niet los van GL verkrijgbaar is, zo hebben ze laten weten, voor coalities.
En wie weet wordt Baudet na verkiezingen onder leden weer partijleider en worden verraders als Nanninga en Pouw, die ALLES aan hem in politicis te danken hebben, maar geen woord van waardering en respect voor al zijn grote prestaties over hadden, geroyeerd. Is hoog nodig ook. Al vind ik ten eerste wel, dat hij stabieler moet worden, en dus nu nog niet in enig kabinet moet treden, mocht die gelegenheid zich voordoen, wellicht totdat hij wat ouder is, maar ouderwets als politiek leider als fractievoorzitter zijn verhoopte kabinet schoten voor de boeg moet gaan geven, mocht dat te slap gaan regeren, en ten tweede afstand moet nemen van alles en iedereen met sympathieen voor nazisme en extreem-rechtse clubs. Die horen evenmin in FvD thuis. Beseffen ze wel wat oorlog werkelijk inhoudt? Al dat onbeschrijflijke menselijke leed? Zijn het soms gewetenloze sociopaten?
Zuivering van twee kanten dus: zowel van verkapte links-liberalisten als van neo-nationaal-socialisten. Wat zijn er toch vreselijk weinig echte conservatieven in dit land. Iedereen groeide op in alle welvaart en vrijheid, in een heerlijk en lief landje, en wat krijgen we ervoor terug? Een ondankbaar om willen gooien van de hele, van oorsprong christelijke, Westerse, blanke cultuur en maatschappij. En dat levende na 1989, na de val van de Muur. En dat ondanks alle ellende van het communisme sedert 1917. Dat gaat er bij mij niet in. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Alleen een demonische tijdgeest kan mensen zo gestoord maken dat zij vechten voor zelfvernietiging. Want de demonen zijn vijanden van de mensheid van den beginne af aan.

Neef Jansen
1 jaar geleden

“En dan is er nog iets. De olifant in de Kamer, die wij consequent zullen blijven benoemen: de massale immigratie. De effecten daarvan worden op talloze manieren in de klassen gevoeld. Door taalachterstanden en segregatie. Door lerarentekorten in de grote steden, waar niemand op probleemscholen wil werken. Door een compleet gebrek aan respect voor Nederlandse leerkrachten, die er immers heel andere waarden op nahouden en niet zijn opgeleid om zich te handhaven in de geweldscultuur uit Afrika en het Midden-Oosten.” Thierry Baudet, Politiek van het gezond verstand, p. 218.

Paul
1 jaar geleden

Het Media-Virus (de ons hersenspoelende trawanten van de gevestigde orde) maakt veel kapot want is doodsbang voor Thierry. Goed dat Thierry nu terug vecht en zich kandidaat stelt. Thierry is HET gezicht van FvD. Zonder hem stem ik (en met mij velen) niet meer op FvD
En dat is precies wat hun vijanden willen.