Renaissancevloot Forum op de klippen?

Met het opstappen van achtereenvolgens Thierry Baudet, Theo Hiddema en Paul Cliteur bij Forum voor Democratie, vier maanden voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, zijn de schepen van de Renaissancevloot van Forum voor Democratie beroofd van hun boegbeelden.

Prof. dr. Paul Cliteur. Afb: screenshot youtube

Het leek allemaal zo mooi te worden. Zoals Dennis de Witte op Twitter schreef: “Wat je ook vindt van Baudet: op jonge leeftijd een partij uit de grond stampen, tegen verwachtingen in een Kamerzetel halen en vervolgens de Provinciale Statenverkiezingen winnen, dat blijft een reuze prestatie.” Nog los van dat het Forum binnen de kortste keren de grootste ledenpartij in ons land werd. Vele, vele kiezers waren blijkbaar van mening dat het Haagse feestje te lang was doorgegaan en dat het tijd werd om dat maar eens te beëindigen. Dat wekte uiteraard de nodige wrevel, want het politieke establishment kan er nooit zo goed tegen dat een buitenstaander het Haagse feestje komt verstoren; dat hebben we wel kunnen zien in de tijd van Pim Fortuyn.

Er is dan ook opnieuw geen gelegenheid onbenut gelaten om het Forum in een kwaad daglicht te plaatsen, onderuit te halen en neer te sabelen; nazi’s, fascisten, racisten, bruinhemden, hondenfluitjes, gaslighting, alles wat mooi maar vooral lelijk was, werd gebruikt om het Forum in de extreem-rechtse hoek te plaatsen, 24 uur per dag, zeven dagen per week. En het moet gezegd worden: helaas zijn er mensen geweest die dat persoonlijk in de hand gewerkt hebben. Thierry Baudets ontmoetingen met een paar controversiële lieden met dito opvattingen hebben hier zeker niet bepaald positief aan bijgedragen, en ook de verdediging 30 jaar geleden(!) van de ‘Zwarte Weduwe’ Rost van Tonningen door Theo Hiddema inzake haar staatspensioen werd dankbaar aangegrepen.[i] Wat alleen te schandalig voor woorden is, is dat in deze kwestie zelfs het NSB-verleden van Hiddema’s vader werd opgerakeld, terwijl vader en zoon als water en vuur waren en Theo nog maar 1 jaar was toen de Tweede Wereldoorlog eindigde. Zó ver ging men dus.

Het is opmerkelijk dat daar ook nog eens massaal ingetuind werd, gezien de warme betrekkingen die Forum voor Democratie met zowel het joodse bevolkingsdeel als met Israël onderhoudt. Op het partijadres van Forum staan nota bene joodse organisaties ingeschreven.

Het interesseert me overigens helemaal niet wat er allemaal gebeurd is. Het probleem is dat een handvol snotapen met nazisympathieën de jongerenafdeling van het Forum, waar ze helemaal niet thuishoorden, een slechte naam heeft bezorgd, dat de partijleiding van Forum zelf daar helaas niet adequaat op ingegrepen heeft, naar het zich laat aanzien door persoonlijke belangen, en dat als gevolg daarvan het enige fatsoenlijke alternatief voor de kiezers, die inmiddels wel klaar zijn met de mooie praatjes, maar vooral níet daarnaar handelende partijen en dito politici uit het politieke establishment, de nek is omgedraaid.

Daarmee is een voor de gevestigde politieke orde hinderlijk obstakel uit de weg geruimd – deze keer aanmerkelijk netter dan 20 jaar geleden – en ik denk dat we allemaal wel beseffen wat dit na maart ’21 voor de komende vier jaar of langer gaat betekenen. Tenzij er nóg een wonder gaat plaatsvinden, maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren.

Overigens is het partijprogramma van Forum voor Democratie nog steeds erg aantrekkelijk. Het verdwijnen van een paar boegbeelden doet daar geen afbreuk aan.


[i] Florrie Rost van Tonningen-Heubel, overtuigd nazi tot in het graf, ontving een staatspensioen omdat haar man stierf tijdens zijn toen nog Tweede Kamerlidmaatschap voor de NSB. In de Tweede Kamer werd dit pensioen in 1986 ter discussie gesteld nadat de Haagse Post had ontdekt dat zij dit ontving; uiteindelijk is met een nipte meerderheid van 2 stemmen voor behoud daarvan gestemd. Een aantal organisaties, o.m. van verzetsstrijders, heeft dit vervolgens voor de rechter gebracht, die hen in 1991 gelijkstelde, maar waarvan het vonnis in 1993 door de Hoge Raad werd vernietigd. Vervolgens werd het met nieuwe juridische stappen opnieuw ter discussie gesteld. Hiddema werd aangewreven dat hij de Zwarte Weduwe aan een staatspensioen had geholpen; hij heeft er echter voor gezorgd dat ze het behíeld. Dat is heel wat anders dan wat steeds voorgesteld wordt, onder meer door AVRO/TROS’ EénVandaag. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/theo-hiddema-ik-sta-open-voor-allerlei-soorten-mensen/


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

Dat zelfs de affaire Rost van Tonningen er bij gehaald is, duidt op een zo laag moreel niveau, dat de NSB nog daarbij fatsoenlijk was. Maar, ik weet dat de generatie van direct ná de tweede wereldoorlog slechts gedeeltelijk weet heeft wat er zich werkelijk heeft afgespeeld tussen 1933 en 1945. Alleen de verhalen van ouders en vrienden die de oorlog hebben meegemaakt is hun referentie.
Dat neem ik hen zeker niet kwalijk. Maar……… de huidige generatie (1990 2000) weet niet waarover zij het hebben en enkel uit ” geschiedenisboeken” hun kennis vergaard.
Dat de linkse bende de wonden van de tweede wereldoorlog open trekken, ongeacht de consequenties, en daarmede hun politiek winst wensen te behalen, berust op een ” gestoord” affect omdat er zeker andere motieven meespelen dan alleen het zwarte verleden.
Hun haat tegen “”alles wat als rechts kan worden geïnterpreteerd” is hen zeer onwelgevallig en kunnen zij dat niet verwerken.
Als voorbeeld stel ik Diederik Samsom, van de P.v.d.A. Hij zei bij zijn aantreden als partijvoorzitter, dat de Partij van de Arbeid zich verantwoordelijk voelde voor alle ” armen in de wereld”. Als we even nadenken is dat “”op zich”” zelfs “krankzinnig” omdat hij daarmede een claim legt op de “gehele Nederlandse bevolking” en kennelijk niet begrijpt dat het ONMOGELIJK IS.
Dat de Publieke Omroep mee huilt met de wolven, is een schande en politiek een bijna misdadige zet.
Immers: de leugens en aantijgingen werden door hen “opgetrommelde” anti-Baudet figuren, in het licht gezet en zij konden hun haat uitdragen.

Zelfs Akwasi, die zwarte piet door zijn kop wou schieten, krijgt een podium bij de NPO.
Ook Rosemuller van Groen links, die Pim Fortuyn beschimpte én zei dat de bloedende vinger van Fortuyn best lang mag bloeden, heeft een baan bij de Onderwijsraad.
Wijlen Prof dr. Bob Samhout schreef al dat de “onbenullen” aan de macht zijn en dat Nederland ongeveer tweeënhalf miljoen mensen heeft die een psychische storing hebben. ( Column Telegraaf 14 april 2000)
Nederland wordt per dag méér onleefbaar.
IK concludeer dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking niet meer assertief is….. en dat is een absolute ramp.

koddebeier
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Nu begrijp ik de linkse koers van de VVD en waar al die linkse stemmen vandaan komen