De paling in het torentje

Onze hoogst onverantwoordelijke ‘eindverantwoordelijke’ CEO blijkt wéér niet verantwoordelijk te zijn voor een van de grofste misstanden onder zijn tienjarig schrikbewind, het toeslagen schandaal waardoor duizenden gezinnen de afgrond zijn ingejaagd.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

De gladde paling stelt : ‘Ik ben in de ogen van het land de baas van het spul. Ik kan daar niet voor weglopen’, om vervolgens glashard van zijn eindverantwoordelijkheid weg te lopen gelijk een farizeeër met de hypocriete woorden: ‘ik kan het gedrag van de belastingdienst niet vergoelijken!’ Waarom steekt hij de hopeloos falende Menno Snel dan toch een pluim op zijn hoed?

Deze windvaan heeft geen spatje integriteit, noch een ruggengraat en bagatelliseert de schandelijke affaire tijdens de parlementaire enquête in zijn zoveelste poging om uit de wind te blijven. Duizenden gezinnen zijn kapot gemaakt onder zijn ‘leiding’, maar zijn stuitende reactie luidt: ‘ik was weliswaar de baas en het spijt mij dat ik het toeslagenstelsel niet heb aangepakt, maar ik kan niet vergoelijken dat de Belastingdienst mijn oproep om mogelijke fraude hard aan te pakken, had opgevat als een carte blanche om onschuldige ouders te terroriseren’. Altijd maar wegduiken!

In het bedrijfsleven is een CEO niet alleen winst-& verliesverantwoordelijk, maar ook aansprakelijk voor het goede imago van zijn bedrijf en hij zal het niet in zijn hersens halen om een belangrijke divisie van zijn bedrijf een dergelijke instructie te geven om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Een waar ‘testimonium paupertatis’ voor deze gladde paling, terwijl de andere beunhazen, Wiebes en Snel, al evenzeer nergens voor verantwoordelijk blijken te zijn! Sterker nog, Menno Snel krijgt niets dan complimenten van Rutte…

Is er dan nog iemand anders op wie Rutte de schuld afschuift? Welnee, hij weet wat een lamzakken de Nederlandse kiezers zijn dus speculeert erop dat de NOS en andere corrupte pers hem in de luwte zullen houden en hij nog eens vier jaren in het torentje kan blijven vegeteren zonder ook maar ergens voor verantwoordelijk te zijn en intussen ‘ de tent uit te verkopen ’ aan zijn geestverwanten in de EU.

Deze paling hoort in het troebele water van de Vijverberg, maar niet in het torentje daarnaast, waar transparantie en integriteit gepast zijn. Woorden die onze premier niet eens kan spellen. 


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

”’Onze hoogst onverantwoordelijke ‘eindverantwoordelijke’ CEO blijkt wéér niet verantwoordelijk te zijn voor een van de grofste misstanden onder zijn tienjarig schrikbewind, het toeslagen schandaal waardoor duizenden gezinnen de afgrond zijn ingejaagd.”’ Aldus de heer Dunki.

In feite zou het gehele artikel onnodig blijken omdat bovenstaande zin alle ingrediënten laat zien waarover het gaat.
Onverantwoordelijke CEO ( Rutte) en de leugens én lafheid springen uit de ring omdat het ” schrikbewind” van Rutte een “ravage” van schandalen achter zich laat.
Ook ik heb zeker een tiental keren geschreven dat Rutte een “pseudoloog” is ( leugenaar) en zijn lafheid van zijn gezicht afsijpelt. De grootste misstanden werden door de coalitie weggewimpeld, en de toeslagen- schandaal één en ander nog eens bevestigd hoe laf en “onverantwoordelijk” zijn gedrag is. Het is/was, mijns inziens, een DEVIANT gedrag, en dus zijn gedrag buiten de spelregels van het fatsoen en billijkheid is komen te liggen.
Dat de heer Dunki het woord “schrikbewind” gebruikt is niet alleen zéér terecht, onder het bewind van Mark Rutte is Nederland bijna in de afgrond belandt.
De meelopers, CDA, P.v.d.A, Groen Links, D-66 en de Christenunie, hebben kilo’s boter op hun hoofd en zijn alleen belust op de macht. Bij het “schrikbewind” past Carola Schouten zich uitstekend aan. Haar “schrikbewind” , ten aanzien van de boeren, is fnuikend voor de agrarische sector.

Het wordt dus de hoogste tijd dan het Kabinet Rutte III opstapt.

Ravian
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Opstappen zou een mooi begin zijn…