Prikbord nr 784

Londen heeft besloten de ontwikkelingshulp tijdelijk te reduceren, gezien de financiële tekorten door de Coronacrisis.

Het luidste verzet tegen deze maatregel komt van de politici bij Buitenlandse Zaken, die tot dusver weinig hebben gedaan tegen de financiële schandalen. Hun angst is duidelijk: zodra de burger beseft dat ook Brexit mogelijk tot blijvende verschuivingen in de begroting moet leiden, is het gedaan met de kostbare privileges van de Britse BuZa-elite.

Even tot hier

De tv-show ‘Even tot hier’ is een satirisch programma dat goed past tussen de Duitse Heute-show op vrijdagavond en ‘Lubach op zondag’. Het is echter maar goed dat weinig buitenlanders op zaterdag naar een Nederlandse tv-uitzending kijken, want ze zouden verbijsterend zijn hoe onsamenhangend en tegenstrijdig de regering en bestuurders zijn omgegaan met de Coronacrisis. Daarin worden ze alleen overtroffen door de paniekerige burgemeesters die na de blunders van Halsema, nu de halve ME oproepen, omdat er heel misschien een demonstratie uit de hand kan lopen. Als die dreiging serieus bestaat, moet demonstreren gewoon worden verboden. Doch kennelijk houden burgemeesters niet van echte beslissingen, terwijl de politie andere taken moet laten liggen. En dat zit me nu even tot HIER.

Moderna

Als ook een journalist het niet begrijpt of niet kan uitleggen, welk vertrouwen moeten de jongeren dan hebben in de testresultaten van het nieuwe (genezende?) vaccin Moderna?  Want welke redenering gaat schuil achter een effectiviteit van 94,5% als er 90 ‘patiënten’ een niet-werkzame placebo kregen en slechts 5 het testvaccin? Want als 5 van die 90 spontaan genezen na besmetting, dan is de test waardeloos. Zijn die aantallen niet verwisseld, waarbij toch de vraag blijft: welke invloed hebben spontane genezingen dan wel genetisch bepaalde weerstand op de conclusies? Die invloed kan alleen nihil zijn als hun namen bekend zijn bij de onderzoekers. Dan kunnen 5 herstelden bij 90 placebo-vaccinaties = 5,5 % die spontaan zijn genezen, worden vergeleken met de gezond gebleven resp. herstelde patiënten die wel het vaccin kregen en reeds besmet waren. Dit geldt ook bij een preventief vaccin: als de proefpersonen nog niet (eerder) besmet zijn, wordt dan gekeken hoeveel placebo-personen geen ziekteverschijnselen krijgen na opzettelijke besmetting? Maar wat zegt dit over de handvol gevaccineerden, zowel op de korte als de langere termijn? Waarvan dan ook de “placebo-proefkonijnen” alsnog opzettelijk besmet moeten worden? Kortom, het lijkt volstrekt onzinnig om met placebo-vaccinaties te werken in plaats van te zoeken naar effectieve medicijnen.

Nieuwe bossen

De milieulobby, ook onder de ambtenaren en politici, heeft bedacht dat Nederland te weinig bos heeft. Merkwaardig na de uitleg door Staatsbosbeheer, waarom er zoveel gekapt wordt. Of wil men de (dure) import van hout voor biomassacentrales verminderen?

Want de argumenten raken kant nog wal. Nederland zou met 8% bos ‘achterblijven’ bij landen met 30% bos. Zijn die landen dan even dicht bevolkt, hebben ze even veel landbouwgrond/weilanden, havengebieden, veengebieden, waterlopen, meren en wegen? En wat is de bijdrage aan het milieu als die bomen CO2 opnemen, die vervolgens vrijkomt bij de verbranding van het hout?

Politie

Een haastige koerier rijdt – naar verluidt opzettelijk (!) – iemand dood. Daar staat in dit land geen zware straf op als hij overspannen, in de war, dronken of verslaafd is. Waarom er geen kenteken bekend is of een plattegrond van de wijk blijft onduidelijk, want de politie komt met een drone-team om de mogelijke route vast te stellen??? Zou het niet beter zijn om een oproep te plaatsen: wie er in de wijk rond dat tijdstip een pakketje heeft of zou ontvangen?


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties