Onafhankelijke NOS?

De NOS pretendeert op onafhankelijke wijze journalistiek te bedrijven. Een discutabele bewering, want vrijwel het gehele budget bestaat uit overheidssubsidie waardoor het voor de hand ligt dat de NOS vooral ‘nieuws’ produceert wat overeenkomt met de belangen van zijn grootste geldverstrekker: de overheid.

Afb: wikimedia

“De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk” schrijft de omroep op haar eigen website. Inmiddels ondervindt de omroep dat de mate van ‘journalistieke onafhankelijkheid’ van de NOS door de eigenlijke betalers – de zwoegende belastingbetalers –  niet langer serieus wordt genomen. Zo meldde de omroep donderdag j.l:

“De satellietwagens waarmee de NOS door het land rijdt om op locatie te kunnen werken, zijn niet meer voorzien van het logo. De NOS ziet zich hiertoe genoodzaakt door een aanhoudende reeks van bedreigingen aan het adres van medewerkers. Vrijwel dagelijks worden journalisten en technici die voor verslaggeving onderweg zijn, geconfronteerd met opgestoken middelvingers of scheldpartijen. Ook wordt er afval naar hen gegooid, en worden de wagens op de weg afgesneden of geblokkeerd. Monteren en het leggen van radio- en televisieverbindingen met Hilversum wordt bij tijd en wijle onmogelijk gemaakt door op de auto te bonzen of er tegenaan te plassen.”

Vooropgesteld dat activiteiten als bedreigingen, vernielingen of beledigingen voldoende misplaatst en abject zijn om hard tegen op te treden, moet toch erkend worden dat de NOS weliswaar een omroep is, maar bepaald niet onafhankelijk. De Nederlandse Omroep Stichting is zo links als de neten, volstrekt subjectief en bedrijft overheidspropaganda op een manier waar Leni Riefenstahl nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Steeds meer mensen lijken dat in de gaten te krijgen en zijn zonder meer teleurgesteld in niet alleen de omroep, maar ook in zichzelf; zij komen immers tot het besef jarenlang te zijn opgelicht met propaganda, waarvan hen werd voorgehouden dat het ‘objectief nieuws’ zou zijn. Wie jarenlang bedrogen werd en dat ineens beseft, kan heel goed moeite hebben de woede over ook het eigen falen beheersbaar te houden.

Dat zou de NOS zich meer mogen aantrekken dan een opgestoken middelvinger of een stel wildplassers. Wanneer een dergelijk instituut volstrekt faalt in haar eigen opdracht, dan ligt het voor de hand hen de financiële middelen te onthouden die door de belastingbetalers met de nodige moeite bijeen worden gebracht. Dat die belastingbetalers vervolgens op hun eigen kosten massaal worden besodemieterd en voorgelogen, maakt de volkswoede des te begrijpelijker.

Onze overheid moet zo snel mogelijk de enorme kostenposten NOS en NPO opheffen. Wij bevinden ons in een goed opgeleid land waarin de burger zelf wel een mening kan vormen zonder dat voorgekauwd te krijgen van een omvangrijke hoeveelheid linkse journalisten en bovendien is het instituut ‘publieke omroep’ niet meer van deze tijd.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Leuk !! Jaren lang de bevolking belazeren en als ze het door hebben en boos worden huillie, huillie doen, echt links, te laf om de gevolgen van hun daden onder ogen te zien !!!

karton
2 jaren geleden

Gisteravond op tv vertoond : een stel jankende NOS-“journalisten” o.l.v. hun roerganger Marcel Gelauff. O.a. Kysia Hekster plengde hete tranen want de satelliet-auto’s van de NOS zijn ontdaan van hun belettering.
Dit zelfde mevrouwtje dat plengt geen enkele traan als ’t gaat om het bashen van president Trump, of het door het slijk halen van protesterende boeren ! Zij , de “journalisten” brengen berichten die de “regering” welgevallig zijn omdat zij aan de subsidie-tiet van de “regering” hangen, zij, de “journalisten” worden vanuit die subsidie-potten betaald, en hun salaris is niet kinderachtig !
Dezelfde “journalisten” zijn anti-Zwarte Piet en hebben er via de media dapper aan meegewerkt dat de heer Wilders al 16 (zestien !!!!!!!) jaren moet worden beveiligd.
Over de kling jagen, dat extreem-linkse “journaille”.