Illusionaire pillendraaiers

De veronderstelde COVID-19 pandemie misbruiken als verdien model is de kern van het artikel ”Allemaal aan de COVID-19 wurgketting”. In het artikel wordt onderbouwd dat Gates die zich graag profileert als de onbaatzuchtige filantroop en een groot deel van zijn vermogen aan de gezondheid van het menselijke ras zegt te besteden, de onterechte indruk wekt dat hij er geen cent aan wil verdienen.

Afb: Pxhere

In woord en daad propageert hij een snelle ontwikkeling van z.g anti-Covid-19 vaccins en volgens zijn eigen uitspraak mogen eventuele 700.000 slachtoffers tijdens de testperioden van de vaccins, die snelle ontwikkeling niet in de weg staan. Niet uit geneeskundig opzicht maar omdat een uitstekend verdien model niet verstoord moet worden.

De lobby industrie floreert

Het blijkt dat de farma industrie Amerikaanse politici het luttele bedrag van M$100 hebben toegestopt. Op de website opensecrets.org is een lijst geplaatst van 20 Amerikaanse congresleden die het meeste geld van de farma industrie kregen toegestopt. Paul Ryan de toenmalige Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden kon $222.070 o.m. van Merck op zijn persoonlijke rekening bijschrijven en een van de Democratische presidentskandidaten Beto O’Rourke kreeg een douceurtje dat $171.255 waard was. Amy Klobuchar, een andere Democratische presidentskandidaat, beweerde dat ze zich nooit door Big Pharma zou laten omkopen. Op de website blijkt zij toch donaties uit de farma industrie ontvangen te hebben zoals $8000 van de sterk omstreden farmaceut Abott industries.

Professor Raeford Brown, voorzitter van de Anesthetic and Analgesic Drug Products Advisory Committee van de FDA concludeert dan ook terecht dat het niet uitmaakt wie de president van de USA is als het Congres wordt betaald om de farmaceutische industrie niet ter verantwoording te roepen.

In Europa van hetzelfde laken een pak. De grootste farmaceuten geven in Brussel jaarlijks tussen M€ 14,75 en 16,5 uit aan lobbywerkzaamheden. De industrie heeft zo’n 175 lobbyisten in dienst die proberen het Europese beleid te beïnvloeden. Zij speelden/spelen in op de angst die leefde/leeft bij politici en drukten/drukken beleidsmakers op het hart om er vroeg bij te zijn om straks niet achter het net te vissen, farmabedrijven hebben met de EU deals gesloten voor miljoenen vaccins, die mogelijk niet eens werken. Over deze deals wordt achter gesloten deuren onderhandeld. De belastingbetaler betaalt en farmaceuten die de coronavaccins maken, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor een eventuele schade.

Door dat prisma moet het contract dat de huidige regering voor een slordige € 750 miljoen heeft afgesloten met Astra Zeneca nader beschouwd worden. Ook dat contract is tot stand gekomen met steun van lobbyisten die hun weg in de gangen van het Binnenhof blindelings kunnen vinden. Geld voor een vaccin dat volgens het Massachussets Institute of Technology( MIT) en Columbia Universiteit hooguit enkele maanden effectief zullen zijn. Tenminste als die werkt. Dus zal de bevolking herhaaldelijk gevaccineerd moeten worden en volgens de standaardcode voor medische ethiek zijn verplichte (herhaaldelijke) vaccinaties  niets minder dan misdaden tegen de menselijkheid. We kunnen in dat geval op de deur van het Tornetje bonzen.

We zijn niet uit op winstbejag?

In september 2020 heeft Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) via een WOB procedure de eerste bewijzen in handen gekregen dat de pandemie door Big Farma misbruikt wordt. CEO heeft mails en transcripties tussen de EC en de farma lobby kunnen bestuderen en stelde vast dat de farma lobby inderdaad de pandemie misbruikt om veel geld binnen te kruien. “Ze willen de mensheid niet redden; ze willen zoveel mogelijk winst maken” luidt dan ook de waarschuwing.

Ook onderzoeksjournalisten van de Financial Times trekken dezelfde conclusie. In een van haar recente artikelen schrijven zij “Big Pharma wil dat overheden met een flinke zak geld over de brug komen om de ontwikkeling van coronavaccins te financieren”. Volgens de onderzoeksjournalisten vrezen de farmaceuten dat het coronavirus het patroon van eerdere uitbraken volgt, waaronder ebola en de griepepidemie in 2009. Toen de crises ten einde waren gekomen, draaiden overheden de geldkraan dicht waardoor vaccinmakers geen medicijnen en vaccins meer konden produceren voor ‘toekomstige uitbraken’.

De directeur van farmaceut Eli Lilly, David Ricks beweert stellig dat de angst dat Big Farma uit is op winstbejag ongegrond is, maar benadrukt wel dat de overheid moet bijspringen. David Loew, vicevoorzitter van vaccinmaker Sanofi Pasteur maakt het nog bonter en stelt dat er ‘miljarden’ nodig zijn uit de verschillende nationale subsidiepotten: “de industrie kan niet alle kosten dragen”. Volgens hem moet een internationale groep wetenschappers gaan bepalen hoe de vaccins worden verdeeld over de landen waar ze het hardst nodig zijn. Hij riep op tot ‘wereldwijde solidariteit’.  Christoph Weber, directeur van de Japanse vaccinmaker Takeda, windt er ook geen doekjes om: “De samenleving moet deze enorme investering financieren.” Wrange humor uit de farma hoek.

Aan de hand van die reacties stelt ook de Dr Rath Health Foundation dat Big Farma waar miljarden in omgaan, de Corona pandemie misbruikt om de eigen geldkist tot aan de rand te vullen.

Naïviteit of kille berekendheid?

De heer Gates blijkt de spin in het farma web te zijn. Niet alleen spekt hij de WHO beurs met meer dan een half miljard dollar, maar hij heeft ook een dikke vinger in de pap die de RIVM en diens Amerikaanse pendant de NIH voor ondeskundige en naïeve westerse politici brouwen. Daarnaast heeft de Gates Foundation aanzienlijke belangen in vaccins ontwikkelende instanties als Moderna, Inovio Vaccins, Cureva en  … Astra Zenica. 

En daarop hebben regeringen zoals die van Rutte c.s. op ingezet. Op 18 juni 2020 ondertekende de vicepremier van Nederland een contract met Astra Zeneca en blijkbaar wist of wilde hij niet weten wat MIT, Columbia Universiteit en sommige criticasters wel blijken te weten. In de Verenigde Staten) zijn vaccinproducten vrijgesteld van product aansprakelijkheid. Dus als het vaccin aanvallen, verlammingsverschijnselen, en dergelijke veroorzaakt zijn de producenten als groep niet aansprakelijk. Deze bedrijven hebben eveneens een vrijstelling voor gerandomiseerde controleproeven. Zo werken ze met het COVID-19 vaccin, maar onlangs ook met andere vaccins. Ze zijn ook vrijgesteld van de plicht om te bewijzen dat deze producten doen wat ze zeggen te zullen doen. Zo hoeven ze alleen maar te bewijzen dat het vaccin antilichamen aanmaakt, maar het krijgen van antistoffen, maakt een persoon niet immuun.

Uit het CEO onderzoek blijkt dat in  Brussel en diverse nationale hoofdsteden zoals Den Haag het geld van de belastingbetaler verkwanseld wordt aan vaccins die niet werken resp. een kortlopende en beperkte werking hebben. De twee conclusies die in het artikel “Allemaal aan de COVID-19 wurgkettingwerden getrokken zijn correct: er worden bergen goudgeld binnen geharkt en farma industrie, lobbyisten en verantwoordelijke politici rotzooien met belastinggeld op de medicijnen markt.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties