De wurggreep van communistisch China

In de afgelopen jaren heb ik op deze pagina’s meermaals de agressieve geopolitieke initiatieven van XiJinping’s communistische partij beschreven, zelfs hun infiltratie van de Australische samenleving en van het Nederlandse onderwijs met hun vermaledijde Confucius Instituten aan enkele van onze universiteiten. China heeft met hun “belt & road initiative” tientallen arme landen in de wurggreep gelokt van onbetaalbare schulden.

Afb: Flickr.

Na Donald Trump’s assertieve campagne om China’s, vaak achterbakse, inspanningen  te keren om hun globale invloed uit te breiden heeft Australië nu een wet geïntroduceerd inzake de buitenlandse betrekkingen die de overheid het recht geeft om reactief te interveniëren in – vaak geheime – contracten tussen overheidsinstanties en universiteiten met overzeese partijen met het exclusieve doel om Peking’s brutale infiltratie te stoppen, inclusief onderdelen van China’s ‘belt & road initiative’.   China’s typische reactie in de Global Times (het clubblad van de communistische partij) was dat Australië op weg is om “poor white trash of Asia” te worden. China escaleert meteen met de mededeling dat er diplomatieke en economische acties volgen, zelfs is een Australische journalist enkele weken geleden, zonder aanklacht, gearresteerd en Huawei – de favoriete onbetrouwbare leverancier van onze hardleerse KPN – maakte bekend dat het niet langer Australische sportteams sponsort en subsidies voor de Australische wijnbouw en -export terugtrekt. Dat is de modus operandi van Xi, de kampioen van de genocide op miljoenen Oeigoeren in concentratiekampen die hij jammerlijk laat omkomen, wier vrouwen op gewelddadige wijze gesteriliseerd en op gruwelijke wijze geaborteerd worden.

Dàt is het China van onze ex-DNB president Nout Wellink, die zijn zakken gretig vult in China en geen kwaad woord van die fascisten wil horen in de Nederlandse pers. Dat is het China van Huawei, waarmee KPN hardnekkig weigert de banden te breken. Peking indiceert nog hardere maatregelen, reden waarom het argument voor het simpele vetorecht van de Australische premier Scott Morrison inzake Chinese initiatieven met de dag sterker wordt. Hoever de Confucius instituten al de universiteiten geïnfiltreerd hebben werd duidelijk aan de University of Queensland in de zomer toen een voor Hong Kong demonstrerende Australische student voor twee jaren geschorst werd door het Australische bestuur onder applaus van de Chinese Consul in Brisbane. Diezelfde universiteit profiteert van Chinese giften en huisvest een Confucius Instituut, het verderfelijke communistische vehikel voor infiltratie, propaganda en indoctrinatie dat ook al in verschillende Nederlandse, kritiekloze universiteiten is binnengedrongen.

In de USA worden nu 75 van die clubs gesloten en 500 Confucius Klassen voor december 2020. Maar de tentakels van Peking in Australië reiken veel dieper. Nadat in 2018 Huawei en ZTE al werden uitgesloten van de bouw der 5G netwerken, vroeg Morrison de WHO in April, samen met de USA, al om een onafhankelijk onderzoek naar de herkomst van het Covid-19 virus en de internationale respons daarop, zonder dat het woord China ook maar één keer viel. Desondanks vloog Peking bijkans in brand en gooide meteen 80% invoerheffingen op Australische gerst export, hetgeen een miljarden deal is. Nu regenen de dreigementen over Canberra en dreigt zelfs een economische recessie omdat Australië veel te eenzijdig is geraakt in hun globale handelspatronen ten gunste van China.

Het blijkt dure hobby om, na alle misplaatste corona ellende, een lijn in het zand te trekken en de relatie met zo een stel criminelen te re-ëvalueren, want Peking probeert hier een voorbeeld te stellen, zoals Brussel naar alle middelen greep om Brexit te voorkomen teneinde de deur niet open te zetten voor een Nexit, die zich nu desondanks steeds meer opent. Daarom is het zo belangrijk dat de wereld nu die lijn, collectief, in het zand trekt tegen het fascistische Peking van Xi, dat jarenlang ongestraft in de open samenlevingen van Australië en Nieuw Zeeland de academische wereld en het publieke debat heeft verziekt. China weet hoe kwetsbaar democratieën zijn voor hun fascistische infiltratie en als dan in Nederland een Nout Wellink probeert het publieke debat te beïnvloeden ten gunste van de fascisten die zijn zakken vullen en een KPN hardnekkig vasthoudt aan een gevaarlijke relatie met Huawei zou het prettig zijn als onze premier eens optrad zoals Morrison dat doet. Maar Pinokkio heeft het te druk om zijn maat Grapperhaus te redden en uit te rekenen hoeveel afstand wij moeten bewaren, zodat de Chinezen hun infiltratie ongestoord kunnen doorzetten…

Nederland is de ideale kritiekloze internationale ‘partner’ voor China’s globale expansie!


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties