De staat van onze democratie volgens Bosma

In een onnavolgbare monoloog heeft Martin Bosma (PVV) gisteravond de vloer aangeveegd met de manier waarop in ons land inmiddels politiek wordt bedreven. Volgens Bosma heeft het met democratie allemaal weinig te maken, zo liet hij de Kamer weten. De Kamer: die zweeg vervolgens  in alle toonaarden. En dat was misschien ook wel verstandig: zie video hieronder.

Martin Bosma. (afb: screenshot Youtube)

De woorden van Bosma werden op vrijwel hetzelfde moment elders bevestigd. De president van de Nederlandse bank, Klaas Knot, is namelijk van mening dat de euro onder de huidige condities een onhoudbare munt is. Dat is zoveel als: “we moeten van de euro af” en “we moeten heel snel onze soevereiniteit opgeven”. Dat laatste is gevaarlijk om plompverloren te zeggen, want wie de soevereiniteit van de Nederlandse staat ondermijnt handelt in strijd met de geest van de artikelen 93 en 99 plus nog een paar van die wetten.

 “Verdere integratie en gedeeltelijke opgave van nationale soevereiniteit zijn onontkoombaar, wil de eurozone de scheefgroei in de muntunie een halt toeroepen. Lidstaten moeten hun economisch beleid meer op elkaar afstemmen om de muntunie stabieler en welvarender te maken. ‘Om de balans van de maatregelen in Noord- en Zuid-Europa positief te maken, is coördinatie van het beleid nodig, bijvoorbeeld doordat landen aanbevelingen van de Europese Commissie voor hervormingen overnemen. ‘Dat betekent dat we nationale bewegingsvrijheid inleveren’, aldus Knot. De topman van DNB sprak tijdens de HJ Schoolezing dit jaar.

Keer op keer heeft de bevolking van ons land in meerderheid te kennen gegeven een verdere integratie in Europa niet wenselijk te vinden en evenzoveel keren werd die keuze van het Nederlandse volk terzijde gelegd door de – kennelijk – boven ons gestelden. De illusie dat Nederland een democratie is, bestaat alleen nog voor de camera’s en microfoons; achter de deur is het voor de ‘boven ons gestelden’ lucratieve Europese politieke model kennelijk aantrekkelijker. Hoe de democratische praktijk werkt, wordt fijntjes uiteengezet door Bosma. Prosper Ego zou trots op hem zijn. En terecht…

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
3 jaren geleden

Chapeau Martin !!!

Puck van der land
3 jaren geleden

Super om zijn toespraak hier op te nemen.
Martin Bosma is zo scherp maar ook zo geestig dat je met veel plezier naar hem luistert en ondertussen weer helemaal bij de les bent. Vooral die uitspraken over de linksliberale elite moeten – in combinatie met de partijen waar zij uit komen – voor veel mensen een eye-opener zijn .
Bedankt redactie.