Arrogantie van de macht?

Hoe vaak zijn prominente VVD leden op negatieve wijze in het nieuws geweest voor pure corruptie en ordinair machtsmisbruik?

Maar welke politieke partij is brandschoon? De VVD staat in ieder geval aan het andere uiterste van dit spectrum en is de onbetwiste gele trui drager der corrupte politici, maar toont dat dit geen enkele indruk op hen maakt. Dat de partij niet alleen in materieel opzicht corrupt is moge duidelijk zijn nu Rutte jarenlang kans heeft gezien om er ook in moreel opzicht een stel schuinsmarcheerders van te maken?Is dit een te sterke diskwalificatie voor ‘ons soort mensen’? Wat te zeggen als zij nu publiekelijk pretenderen om ‘in opspraak geraakte Kamerleden’ minder hard aan te pakken? Wij leven in een tijd waarin demagogische Marxisten dagelijks proberen om onze samenleving te ondermijnen, dus ‘ons soort mensen’ denkt kennelijk dat deze ‘faux pas’ er ook wel doorslipt.  

De ‘gedragscode’ voor 2e Kamerleden is sowieso al een broos geheel, destemeer nu zelfs de SGP de mogelijkheid wil schrappen om Kamerleden uit hun ambt te zetten omdat deze straf zou botsen met het grondwettelijk mandaat der Kamerleden. Een ‘berisping’ zou voldoende zijn in de ogen van deze ongegeneerde politici die ieder realiteitsbesef ontberen en het woord integriteit niet eens kunnen spellen door hun Grondwettelijk mandaat zo te interpreteren dat het een ‘license to steal’ wordt. 

Een ware gotspe! Het zal geen toeval zijn dat onder Mark Rutte’s bewind deze stuitende trend in de VVD steeds sterker is geworden… Misschien toch wel goed als er geen Rutte IV komt?!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties