Treurgrond

Nederland is een paar stukken ‘treurgrond’ rijker: “De ongeveer 45 opgepakte relschoppers die in de afgelopen dagen voor ongeregeldheden zorgden in Utrecht, hebben vrijwel allemaal een Marokkaanse afkomst en zijn tieners en twintigers.” Dat zei politiechef Martin Sitalsing van de politieregio Midden-Nederland. “Het zijn inderdaad nagenoeg allemaal personen met een Nederlands-Marokkaanse afkomst. Maar waar heb je het over: soms zijn het jongens van de vierde generatie.”

Het kennelijk gemak waarmee Sitalsing over de etniciteit van de relschoppers in Utrecht praat, staat behoorlijk haaks op de uitlatingen van de Haagse politiechef Van Musscher, die verklaarde dat het bij de Haagse rellen allemaal autochtone jongeren waren. De hele wereld heeft kunnen zien dat het geen Chinese omaatjes waren, geen op rellen beluste jongeren met een Friese, Groningse of Staphorster achtergrond, maar ‘jongeren’ die erg veel Marokkaans bloed in hun aderen hebben. De rellen zijn overgeslagen naar Amersfoort en de beelden daar zijn hetzelfde als in Den Haag en Utrecht: we hebben wel degelijk een ‘Marokkanenprobleem’.

Sommige kranten, met name ter linkerzijde van het spectrum, blijken niet meer van deze tijd en komen met verklaringen waar de gemiddelde Nederlander niet vrolijk van wordt:
“De etnisch geprofileerde jeugd loopt in zo’n ontevreden, overspannen zomer tegen extra beperkingen op. Discriminatie, weinig te besteden, snel negatief aangekeken, weinig collectieve voorzieningen. Dan kan een politiebusje als geroepen komen, als symbool. Tel daarbij het stigmatiserende en versterkende effect van de mediabelangstelling bij op, plus de onderlinge uitlokking via sociale media. Dan leiden rellen dus tot rellen.” (NRC)

Zij die het meest vorm geven aan de onderliggende structuur van een cultuur die dergelijk geweld mogelijk maakt (de islamitische clerus, de grachtengordeldieren) zijn verantwoordelijk voor dat geweld. Zij herprogrammeren op een subtiele wijze de geesten van hun slachtoffers, teneinde hen tot werktuigen van hun eigen doelstellingen te maken. Is dat religieus geweld? Nee. Het is door indoctrinatie, leugens en ronduit bedrog uitgelokt geweld wat beoogt macht en gezag te behouden met aan de ene zijde als argumentatie dat de imaginaire herder in de hemel dat zo heeft bevolen, en aan de andere zijde ‘de warmte, de corona, het racisme of verzin maar iets: als het maar niet met moslims of Marokkanen te maken heeft. Maar het zijn wel Marokkanen en ze zijn  zonder uitzondering ook moslim. En als het geen religieus geweld is, dan is het systemisch geweld, wat diep in die cultuur zit.

Kranten als het NRC en politici die dat niet in de gaten hebben of denken dat ze ondanks dit hun pensioen toch wel op aangename wijze zullen halen, moeten toch ooit eens geconfronteerd worden met hun daden. Wat mij betreft in een soort Neurenberger proces 2.0.

Maar goed: laten we nog één stembusronde afwachten dan. Anders kon het nog wel eens hommeles worden in dit land.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Een flink aantal keren schreef ik ook in Sta-Pal , dat er een massale ontkenning is van de demografische diversiteit in Nederland en dat “Cultuurrelativisme levensgevaarlijk blijkt”.
Dat Jan Altena schrijft :” dan vind ik dat het grootste deel van ons volk horende doof is en ziende blind, ” is een zeer juiste omschrijving en constatering. Maar dat geldt zeer zeker voor het beleid van de P.v.d.A, CDA en de VVD, dewelke partijen, mensen uit niet westerse landen, massaal hebben binnen gelaten. De absolute DOMHEID, en de ontkenning-rituelen door het wegkijk-gedrag als ook de emotionele, de medelijden hebbende figuren, hebben ons land met een bijna onoplosbaar probleem opgezadeld, omdat zij geen ” benul” hebben van de werkelijkheid. Maar, het politieke beleid is daar natuurlijk debet aan in de afgelopen veertig jaar. Het korte termijn denken is ontpopt in een langdurige lamentabele situatie ter zake de immigratie. Het is het uiteindelijke resultaat van diepe minachting voor de Nederlandse burger en hogeschool incompetentie. Arrogantie en betweterigheid was gering en inslag bij de zogenaamde intellectuele top van het politieke kartel maar in feite een waren het figuren, lijdende aan psychastenie, ( een lichte vorm van krankzinnigheid) die de dienst uitmaakten. Ik kan helaas geen andere conclusie trekken. Dat veel burgers zijn ingedommeld, komt door de angst-aanjagers, die slechts hun positie op het pluche verdedigen.

Jan Altena
2 jaren geleden

Na grootste moet nog deel staan

Jan Altena
2 jaren geleden

Ik gok dat het hommeles wordt. Kijk alleen maar naar de CU, nota bene christenen en stemmen altijd met huidige coalitie mee!
Ik woon in een refo stad en als ik om me heen kijk en hoor wat ze zeggen, dan vind ik dat het grootste van ons volk horende doof is en ziende blind.