Prikbord nr 778

De EU moet helemaal geen geld sturen voor de wederopbouw van Beiroet, want er is geen geld. Bovendien is er dan helemaal geen toezicht op de besteding van vele miljarden die dan uiteraard weer door een handvol landen moeten worden opgebracht, terwijl er genoeg rijke landen in de regio zijn.

Betrokkenheid

Burgemeester Van Zanen is naar verluidt teruggekomen van vakantie vanwege een messteker. Was dit om zijn betrokkenheid te tonen, dan krijgt hij straks weinig vakantiedagen, want er is in Den Haag nog méér aan de hand dan loslopende psychopaten. Bovendien had hij dit ook na zijn vakantie kunnen doen als de media zich weer op een ander incident hebben gestort. Of had hij geen vertrouwen in de afhandeling door zijn plaatsvervanger, de politie en het OM? Dan kan hij nooit meer op vakantie en de media ook niet… want bij iedere onbenullige persconferentie komt wel 20 man/vrouw opdagen. Minder bestuurlijke zelfpromotie en mediageweld, doch meer aandacht achteraf voor de evaluatie (‘lessen’) en de maatregelen (‘daden’) zou ook het vertrouwen van de burger bevorderen.

Corona-cijfers

Een briefschrijver meent dat de Corona-cijfers van premier Rutte feiten zijn.

Feiten van wat: correcte testen, juiste telling, toename besmettingen, duur herstelperiode bij ic-opname, besmettingsgevaar met/zonder mondkapje, vergissingen’ in zake risicogroepen, antistoffen en ventilatiebeleid, of gewoon imitatie van Duitsland? Want ondanks het veel hogere aantal ic-bedden daar, houdt Duitsland nog steeds vast aan 200 ic-opnames per dag als grens voor een eventuele 2e golf’. Dit gaat kennelijk uit van een gemiddelde ic-periode van 70 ! dagen, zodat de 28.000 bedden dan voor de helft vol zijn met Corona-patiënten. De vage NL grens van 40(wat?) per dag lijkt overeen te komen met onze 5x kleinere bevolking, doch wij hebben naar verluidt slechts 1.400 ic-bedden … Gelukkig is er over de grens genoeg overcapaciteit!

Ook in de VS is er eerder al dan niet terecht – paniek over een 2e golf, waarbij de huidige sterftecijfers vergelijkbaar zijn met NL. Hoewel onze cijfers inmiddels slecht onderbouwd lijken, is 7.000 Corona-doden zeker geen overschatting. In een land met een 20x grotere bevolking kom je dan uit op 140.000. Dat men daar rekening houdt met nog eens 140.000 doden in een 2 e golf geeft te denken: namelijk, dat het vergelijken van landen met verschillende bevolkingsdichtheid, gezondheidssystemen en allerlei regeringsmaatregelen zinloos is, omdat (politieke) cijfers immers geen feiten zijn.

EU-toezicht

Weet u het nog: meer dan 10 jaar worden de jaarrekeningen van de EU afgekeurd door de onderzoekers zonder dat er iets gebeurt. Landen die riepen om toezicht bij de hulp aan Griekenland, blijken nationaal niet in staat de interne wantoestanden te bestrijden. Van het toezicht op de Griekse, Spaanse en Italiaanse banken dus niets meer gehoord. Terwijl in Duitsland het ene financiële schandaal na het andere boven tafel komt, te laat, gaat het hier vooral om de miljarden aan ontwikkelingshulp en de absurde subsidies aan allerlei (milieu)organisaties, waarbij de controle faalt. Voorts steun aan Gaza: de terreur en corruptie nemen toe. Steun aan de Palestijnse Autoriteit: idem. Steun aan Libanon: idem. Steun aan Libië: idem. Steun aan Turkije: idem. Steun aan Afghanistan: idem. Steun aan Irak: idem. Steun aan Zuid-Afrika: idem. Steun aan Suriname: idem. Etc. etc.

Inmiddels heeft ook Italië laten zien hoe belangrijk en voordelig het is om de nationale schulden en misstanden te continueren: zodra de Europese miljarden binnenstromen de belastingen verlagen. Daarom wil Italië geen voorwaarden en als die er toch komen, dan geen toezicht. Zo werkt het in de EU.

Grensbewaking

Een Italiaanse politicus wordt naar verluidt vervolgd, omdat hij precies deed wat de EU tegen absurde kosten – nastreeft: grensbewaking. Omdat de smokkelboot weigerde terug te keren naar de Noord-Afrikaanse kust, werd het EU-beleid weer eens ontmaskerd en liet Rome zich alsnog chanteren. Uiteraard zonder tegenprestatie’ vanuit Brussel. Toch benieuwd of in de rechtszaak het land van herkomst en de leeftijd van de vluchtelingen’ mag worden bekendgemaakt.

Intimidatie in de sport

Jarenlang lijkt in de turnsport psychische en fysieke intimidatie en zelfs geweld te hebben plaatsgevonden en de bond wist van niets(?) Volgens de Telegraaf hebben de huidige toptalenten geselecteerd door die zelfde bond een positieve verklaring over de huidige gang van zaken gegeven, doch wie goed leest kan niet anders concluderen dan dat de tekst afkomstig is van een dochter van de beschuldigde bondscoach. Namens de andere meisjes en toch geen sprake van intimidatie?

Milieuleugens

Er zijn vele onderwerpen waarover de staat onwaarheden verspreidt, waardoor het vertrouwen in de overheid en de politiek steeds verder daalt, maar de milieuleugens spannen de kroon. Over de landen die meedoen’ aan de klimaatafspraken (als anderen de kosten dragen), over de kosten en effecten van windmolens, over het risico van moderne kerncentrales, over de milieuwinst van elektrisch rijden (waarvoor eerst nieuwe centrales en netwerken benodigd zijn), over biomassa (ook verwerkt in voertuigbrandstof), over de kosten en effecten van warmtepompen, over het nut van zonnepanelen, over CO2-opslag, over stikstof (in een land niet groter dan een streepje op de wereldkaart), over emissierechten en over de totale kosten. Doch over de invloed van het gigantisch uit de hand gelopen vliegverkeer werd gezwegen, vanwege de werkgelegenheid? En de boeren dan? En de bouw? En de export? Nog afgezien van de verhoogde import van goederen en voedsel die straks in andere landen worden geproduceerd…

Suriname

De nieuwe regering van Suriname moet helemaal geen schulden van Bouterse gaan afbetalen. Gewoon weigeren, want de geldverstrekkers wisten dat ze met criminelen zaken deden. Als Nederland toch bijspringt, dan alleen om een nieuwe gevangenis te bouwen en de rechtszaken met beveiligde rechters te voeren, zodat de hele corrupte kliek achter de tralies verdwijnt. Want eerst dan wordt Suriname weer bestuurbaar en betrouwbaar.

Wit-Rusland

Waarom zou Europa zich met de dictatuur en mensenrechten in Wit-Rusland moeten bemoeien: hebben we hier geen vluchtelingen genoeg?

En met hoeveel dictaturen en failed states ‘ zitten we nog steeds in de VN, doen we zaken, schonken we miljarden of hadden/hebben we zelfs vriendschapsbanden! Suriname, Indonesië, Turkije, Venezuela, Cuba, Rusland, China, Noord-Korea, Saoedi-Arabië, Egypte, Roemenië, Myanmar, Marokko etc. etc.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
3 jaren geleden

Het wordt tijd voor een regering met hersens en deze grbruikt.

Hans
3 jaren geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Dan heb je een volk nodig met hersens en deze gebruikt!