Een structurele loonsverhoging is utopie?

Veel mensen vinden dat zorgpersoneel een structurele loonsverhoging moet krijgen vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. Dat zou gebleken zijn uit onderzoek van EenVandaag onder 18.000 mensen. Maar de meesten zijn niet bereid daar zelf aan mee te betalen door bijvoorbeeld een hogere zorgpremie.

Intensive Care. Afb: wikimedia commons / Calleamanecer

Het kabinet maakte deze week bekend dat er geen structurele loonsverhoging komt voor zorgpersoneel, onder andere vanwege de slechte financiële situatie. Zes op de tien (59 procent) mensen vinden dat zorgpersoneel toch een extra loonsverhoging moet krijgen vanwege hun werk in de coronacrisis. Veel mensen vinden dus wel dat het bedrag op het salarisstrookje van zorgpersoneel moet stijgen, maar slechts 37 procent is bereid daar zelf aan bij te dragen door bijvoorbeeld een hogere zorgpremie of meer belasting te betalen.

Natuurlijk worden dergelijke cijfers met enig leedvermaak gepresenteerd, al was het enkel om een prominent voorvechter van hogere salarissen in de zorg (Geert Wilders) in een kwaad daglicht te plaatsen. Daarbij wordt gemakshalve vergeten dat de socialistische subsidie-industrie een ongelooflijke hoeveelheid overheidsgeld over de longen inhaleert. Indien de subsidieparadijzen eens flink zouden worden uitgemest, klotst het geld van de belastingbetalers weer tegen de overheidsplinten. Het lijkt erop dat veel mensen die deelnamen aan het onderzoek van EenVandaag dat heel goed in de gaten hebben.

Het geld wat de medewerkers in de zorg nu wordt onthouden, verdwijnt namelijk in de zakken van marginale clubjes zoals in het veld van BLM, de asiel-industrie, de integratie-industrie en dergelijke, die er veelal een zodanig inkomen aan overhouden dat een aardig stulpje aan de Amsterdamse grachten realiteit is. Boeren burgers, buitenlui en zorgmedewerkers hebben het nakijken. Zij werken en een ander gaat met de centen aan de haal.

Het onderzoek van EenVandaag maakt dus meer duidelijk dan de omroep-ambtenaren willen toegeven: de burger is van mening dat hun belastinggeld moet worden besteed aan dit land en de autochtone inwoners, en niet aan toevallig passerende ‘musici’ die met referte aan hun ras meteen achterstelling in discriminatie veinzen.

Het subsidiebeleid moet grondig worden hervormd.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Dat de “zorgverleners”. een extraatje mogen hebben staat ,mijns inziens, buiten de discussie.
De ” remmende” factor is “de Europese Unie” omdat het Kabinet Rutte III zich geheel “focust” op de EU. Daarnaast heeft het huidige kabinet zich ” vastgebonden” aan de ” verlangens” van de Europese Centrale Bank en de schreeuwer Frans Timmermans, van de Europese Commissie, om MILJARDEN te doneren om de “arme landen” door de corona-crisis te helpen. Deze werkelijk absurde houding noem ik abject.
Dat Frankrijk nu de “zorgverleners” € 146,– per maand als loonsverhoging heeft aangeboden is NIET TE VETEREN door de Nederlandse burger. Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië lachen zich te barsten om zoveel naïviteit van de Nederlandse regering.
We hebben nu dus ALWEER een argument om het huidige kabinet een schop te geven. Maar, alle verbale verontwaardiging van ook drs Geert Wilders en MR DR. THIERRY BAUDET HELPEN NIET. Deze regering is niet te vermurwen is haar ongelijk omdat het huidige kabinet Nederland niet meer dient. De ongeschiktheid is vastgesteld.
Dat Prof dr. Ronald Plasterk nu ook in de Telegraaf een column plaatst waarin hij duidelijk maakt dat de windmolens geen rendement hebben en slechts op subsidie draaien.
Dat ook de gesubsidieerde “biomassa” juist GEEN bijdrage levert aan de CO2 reductie en dat de ” staatsschuld” nu angstaanjagend oploopt, deert niemand van deze coalitie.
Veel belastinggeld wordt gewoon ” weggesmeten” aan illusoire doelstellingen. Dat ook ex minister van economische zaken, Dr Bert de Vries, zich nu TEGEN het huidige kabinet keert zegt toch al voldoende als ook Drs Hans Hoogervorst aan de alarmbel trekt.
Maar NIETS HELPT.
De domheid en incompetentie bij het huidige kabinet, is kennelijk als een gewoonte geaccepteerd.
Dat er geen geld meer is voor een structurele salaris- verhoging voor zorgverleners is het gevolg van **illusoire doelstellingen** en minachting voor Nederland door de huidige politieke beleid. De absolute LAFHEID van Kamerleden van de coalitie, door de Tweede Kamer te verlaten als Geert Wilders een “hoofdelijke stemming” wil, over de verhoging van het salaris van zorgverleners, is STUITEND.
Wie nu nog stemt op de VVD, CDA of D-66, moet verhuizen naar de stad Abdera, bij de Abderieten, de stad der onnozelen.

Jan Altena
3 jaren geleden

Naast de islam is rutte & co (bewust niet met hoofdletters), de grootste bedreiging van ons land.
Persoonlijk vind ik het stuitend dat de kerken het ongelooflijk druk hebben met zwijgen. Een enkele uitgezonderd misschien!
Ik geef dan ook geen cent meer. Ik doneer van mijn klein pensioentje aan allerarmsten.
Trouwens zijn er ook in de zorg die het eens zijn met “Is die man of vrouw het nog wel waard om geholpen te worden”.
Eigen ervaring!

Pieter
3 jaren geleden

Niet zeuren mensen. Medewerkers in de zorg kregen riante loonsverhoging. En ja, van uw centen.
Oke, weliswaar in Frankrijk, maar dat zijn spijkers op laag water.