Racismedebat

In de Tweede Kamer is gisteren een debat losgebarsten waar de hypocrisie vanaf droop: het racismedebat. Volgens de meest linkse partijen is Nederland een door-en-door racistisch land. Het is systemisch en institutioneel, het zit in onze taal, cultuur, verkeersregels, sprookjes, winkels, gebruiken en in de vaderlandse grond.

Dat we in het verleden in dit land merkwaardige gewoonten en gebruiken hadden, verbaast niemand. Mijn moeder had vroeger helemaal geen wasmachine, afwasslaaf-machine en ook geen mattenstraaljager; dat is toch ongelooflijk! En van de Franse revolutie bijvoorbeeld, zijn helemaal geen filmopnamen bewaard gebleven, wat krankzinnig is natuurlijk. Waarom heeft niemand van de Fransen destijds de beelden opgenomen en op een geheugenstick gezet? De kruisiging van Jezus vind ik ook al zoiets. Z’n moeder stond er toch bij? Die had toch gewoon de camera mee kunnen nemen om foto’s te maken? En waarom was het NPO-journaal daar niet bij? Als er weer een paar Palestijnse Egyptenaren lopen te kermen dat ze daar ook grond willen hebben, staan de troepen van de NPO in de rij, maar als er weer eens een Jood aan de balken wordt getimmerd zijn ze nergens te bekennen. En juist dat zou de programma’s van de EO, KRO of NCRV zoveel méér aan kracht hebben gegeven. Nu moeten we het met Sinterklaas doen.

Gouden Koets

Maar goed, terug naar het racisme. Het meest treffende voorbeeld is klaarblijkelijk de Gouden Koets. Daar staan afbeeldingen op van de Hulde der Koloniën. En die beelden tonen halfnaakte bewoners van de voormalige Nederlandse koloniën, die onderdanig schatten aanbieden aan de ‘Nederlandse Maagd’. Wie die maagd is weet ik niet, maar Arie Boomsma van die sportschool is er goed op te herkennen. In 2011 vonden de toenmalige Kamerleden Harry van Bommel en Mariko Peters dat de afbeelding van de koets gehaald moest worden, actiegroep ‘De Grauwe Koets’ organiseerde drie jaar later een demonstratie tegen het gebruik van de Gouden Koets. Historici buitelden vervolgens over elkaar heen over de vraag of het wel of niet gepast is dat het staatshoofd bij de opening van het parlementaire jaar in een voertuig met zo’n afbeelding wordt rondgereden. Nee natuurlijk niet: als Arie Boomsma daar op staat geschilderd…

Zo gek waren we dus in 2011 ook al. Persoonlijk vind ik het voorttrekken van een koets door paarden eerder een vorm van dierenmishandeling. Er moet wat mij betreft dan ook onmiddellijk een standbeeld komen ter nagedachtenis aan alle paarden die onder de zwepen van de koetsiers zijn bezweken en Ankie van Grunsven moet geschrapt worden uit de canon van onze Olympische geschiedenis. En zo niet, dan moet ze tenminste rondlopen met een bordje om haar nek, waarop een toelichting staat.

Overigens kan onze vorst dat stukje ook wel lopen of fietsen en laat hij het vooral niet in z’n hoofd halen om de Audi uit de schuur te halen voor dat ritje. Audi is namelijk van de VW-Gruppe en Volkswagen is opgericht door Adolf Hitler met hulp van Porsche. Een puur socialistische kar dus. Nou ja, nationaalsocialistisch dan, ook goed. Hitler had trouwens zijn SM-kleding altijd van Hugo Boss.

Kan het chinezer?

Na het vervaardigen van een alleraardigst boek, geschreven door een man van Ambonese afkomst en ook nog met een beetje bloed in de aderen van Jan Pietersz Coen (zeer verdacht!), wist een recensente aan de uitgever te melden dat “op pagina 15 de volgende – racistische – frase voorkomt…” Het blijkt dan te gaan om een zinnetje dat eindigt met de woorden ‘kan het chinezer?’

Nu zijn Chinezen natuurlijk helemaal geen ras, het zijn immers Aziaten – en dat is wel een ras, maar je ziet de gekte dus ook in dat metier toeslaan. Het hele debat gaat niet meer over de feiten, maar over de wil om te deugen, om méé te doen met de waan en mode van de dag. Doe je het niet dan kun je voorlopig je carrière kennelijk op sterk water zetten. Laten we ons niet verbazen als we de recensente binnenkort aan een deugtafel bij de NPO terugzien, waar zij kirrend van genoegen kan vertellen dat “je het pas ziet als je het in de gaten hebt”. Haar hele leven al, ging deze ‘Schele Neelie’ gebukt onder de meest rampzalige racismeverhalen, maar nu, nu ziet ze het pas ècht!

Ja vast wel en Arie Boomsma staat op de Gouden Koets. Je ziet ‘m pas als je hem in de gaten hebt…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
3 jaren geleden

Geweldig raak en humoristisch commentaar op al die deugers en geschiedenisvervalsers.
Zo kun je een discussie die weer bol staat van de leugens, de andere kant opsturen.
Goed om een beetje meer te lachen….. je ziet het toch niet achter zo’n mondkapje…… hihi.

Neef Jansen
3 jaren geleden

BLM is een neo-marxistische beweging die klassenstrijd heeft veranderd in rassenstrijd. Deze mevrouw weet het allemaal heel goed uit te leggen: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=rpLItQnrgec&feature=emb_logo

karton
3 jaren geleden

Dat landje is veranderd in een tehuis voor geestelijk gehandicapte mensen; als men al niet gek is, dan maakt de overheid je wel gek !
Nederland een racistisch land ? Alleen omdat ik per 3 dag drie keer van m’n fiets word getrapt omdat die fiets zwart is ? Of omdat ik doorlopend word uitgescholden voor “Sneeuwwitje” omdat ik wit haar heb en een mán ben ?
Racisme treft je aan in de hersenen van mensen als Pinokkio Rutte, Jankbek Jetten, Yasser Feras, Lulletje Segers enz. Dát zijn de racisten die anderen willen doen geloven dat ZIJ, de genoemden dus, de gutmenschen zouden zijn, niets is minder waar, ZIJ zijn het, de ophitsers, ik kots op dat soort.