Keiharde onderhandelaar

De toon in de pers waarmee onze premier als ‘keiharde onderhandelaar’ met de EU over een transfer van Noord- naar Zuid-Europa discussieert, doet bijna lachwekkend aan. Het is één grote, clowneske theatershow van weinig allure, maar wordt middels propaganda instituut NPO als een geslaagd voorbeeld van bloedserieuze ‘onafhankelijke’ nieuwsgaring gezien.

Bundeskanzler Merkel en premier Rutte. Afb: Flickr.

Even recapituleren voor de helderheid: De top van de EU bureaucratie in Brussel heeft bedacht dat er een ‘noodfonds’ moet komen van maar liefst 750 miljard euro, waarmee de zwaarst door het coronavirus getroffen landen van herstelgelden worden voorzien. Dat zijn dus merkwaardigerwijze alleen landen die al decennialang niets anders doen dan gratis EU-geld over de longen weg te roken. En dat zijn merkwaardigerwijze ook altijd weer de landen die het meest zuidelijk in Europa liggen (we raken er bijna aan gewend). Wat de EU dus wil is geld verstrekken aan landen die er al decennialang niet in slagen om hun begrotingen op orde te krijgen, de belastingen te innen, te bezuinigen et cetera, enzovoort. De EU stelt dus een premie beschikbaar voor landen die de grootste puinhoop hebben weten te bewerkstelligen in de strijd tegen een virus wat minder dodelijke slachtoffers lijkt te maken dan de Mexicaanse griep.

Het zou gaan om een deel ‘leningen’ en een deel ‘subsidie’. Daar zit iets verschil in natuurlijk, ware het niet dat Zuid-Europese landen inmiddels een reputatie hebben op te houden als briljante wanbetalers en geniale oplichters; In de praktijk zie je geen cent van de leningen terug en als er al iets terug komt is de waarde al zover gedaald dat je het helemaal niet meer merkt. Het zogenaamde gevecht van onze premier als opperhoofd van de vrekken met de geldversnuivers, is dus so-wie-so al een dijenkletser van een bodybuilder met spieren als telefoonkabeltjes. Laten we zeggen; meer ‘botjespudding’.

Overigens is er al een fonds beschikbaar gesteld van 500 miljard euro, waaruit de Zuidelijke EU-landen kunnen lenen tegen gereduceerd rentetarief. Daarop hebben zij tot dusver een beroep gedaan van precies € 0,00. Logisch: een land als Italië heeft een ongekende goudvoorraad (no. 3 op de wereld) en de burgers daar hebben drie keer zoveel geld als de gemiddelde Europeaan omdat ca. 12% van de economie zwart draait.

Dus opnieuw de vraag: waar bazelt men over? Er moet helemáál geen geld naar de Zuidelijke EU-landen. Integendeel: schop ze aan het werk en laat ze dat nu eindelijk eens goed doen, zoals het hoort.

Onze premier sorteert voor op de verkiezingen van volgend jaar; het is een show voor de bühne, opdat hij en zijn partij zich kunnen profileren als de zuinigste boekhouders ooit. Als mevrouw Merkel en meneer Macron in een goede bui zijn, maken ze er een verhouding van 350 miljard aan leningen en 400 miljoen subsidie van. Onze premier zal juichend worden binnengehaald door een opgelucht volk….

“…Ik verzoek den luisteraars dan ook om, wanneer zij straks hun legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen. Er is voorhands geen enkele reden om ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden.”[1]


[1] Premier Colijn in 1936, toen de Nazi’s het ‘Rijnland’ annexeerden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
3 jaren geleden

Nu de verwachte feiten op tafel liggen is de conclusie onvermijdelijk:
Rutte heeft niet alleen aan alle verwachtingen voldaan, hij heeft die verre overtroffen! Zijn wij even grandioos belazerd?!

Wie het slotcommuniqué van de Brusselse travestie leest concludeert: het herstelfonds gaat bijna volledig voorbij aan de getroffen sectoren zoals toerisme, maar gaat wèl naar de green deal van Timmermans en digitalisering…
Kortom, ons voorspelbare paard van Troje heeft ons dus niet teleurgetseld maar heeft ons ‘prachtige land’ schaamteloos uitverkocht aan zijn maatje Macron, terwijl wij nu voor de verandering de zonnepanelen en windmolens van Timmermans gaan sponsoren!

Oh ja, de noodrem stelt ècht helemaal niets voor, net als eerdere ‘inlegvelletjes’ en Mark Rutte heeft ons vetorecht, en passant, ook ingeleverd. In W.O.II heette dat ‘collaboratie’.

Gelukkig gaan er nu, eindelijk, stemmen op onder ouderwetse VVDers dat dit niet de bedoeling was. Hoe naief kan ‘ons soort mensen’ zijn?

Koddebeier
3 jaren geleden

Het toneelstukje van Merkel en Macron die zogenaamd geïrriteerd wegliepen, leuk verzonnen maar we trapte er niet in, we wisten dat je zo slappe zak zou zijn dat je zou tekenen bij het kruisje,
de onnozelaars in dit land (en dat zijn er vele) die zullen je wel weer een geweldig staatsman vinden en dat soort klootjesvolk zullen weer massaal op je gaan stemmen.
Maar er is een groeiende groep die wel hun hersens gebruiken en die trappen er niet meer in !!
En eens zullen we winnen !!

3 jaren geleden

Ik kreeg net bericht dat de meester pseudoloog, door de knieën is gezakt om toch € 360.000.000.000,– aan giften voor de Zuidelijke landen in Europa toe te staan. Zijn voor waarden weet ik niet maar het blijken GIFTEN te zijn.
Zoals ik al eerde aan U in het commentaar heb gemeld:”*** Het is zeker **WEL** illusoir te denken dat de *pseudoloog* Mark Rutte (CS) NIET zal tekenen bij het kruisje. Waarom illusoir. Omdat Mark Rutte NIET HET LEF HEEFT DAT TE DOEN. Immers: Hij zal de verdoemenis van Merkel en Macron over zich uitroepen en daar kan hij niet tegen.****

IK krijg dus gelijk en dat was te voorzien. En……. dat wil maar niet doordringen in de bovenkamer van de massa.
Mark Rutte is de meest grootste leugenaar en verkwister ooit. Hij is dus TOCH BEZWEKEN VOOR DE DRUK VAN MERKEL EN MACRON.
Dat Nederland nu ongeveer € 106.000.000.000,– aan giften zal neertellen voor Zuid Europa, is de waanzin ten top.
We zien hoe naiéf de meeste mensen zijn en hoe goed gelovig als Mark Rutte zijn verbale braakmiddelen over ons uitstrooit.
Hoe “men” in Nederland verder zal reageren is nu hooguit interessant maar niet meer doelmatig ter voorkoming van domme besluiten van het koppel Rutte III.
Ik wordt hoog misselijk van Mark Rutte en hij heeft Nederland alweer opgezadeld met een schuld die toch moet worden voldaan….. door de BURGERS IN NEDERLAND.
Er komt maar geen einde aan de waanzin onder Rutte III.
NU, Angela Merkel heeft ‘KENNELIJK ” toch tegen Mark Rutte geschreeuwd dat de eenheid van Europa onder druk staat als hij NIET tekent…………. en daar kan Rutte niet tegen………….. zie daar zijn absolute ongeschiktheid als premier.

3 jaren geleden

Het is zeker **WEL** illusoir te denken dat de *pseudoloog* Mark Rutte (CS) NIET zal tekenen bij het kruisje. Waarom illusoir. Omdat Mark Rutte NIET HET LEF HEEFT DAT TE DOEN. Immers: Hij zal de verdoemenis van Merkel en Macron over zich uitroepen en daar kan hij niet tegen. *****Dus opnieuw de vraag: waar bazelt men over? Er moet helemáál geen geld naar de Zuidelijke EU-landen. Integendeel: schop ze aan het werk en laat ze dat nu eindelijk eens goed doen, zoals het hoort.**** ( Aldus de heer Nijhof)

De wens is de vader van de gedachten, ook als blijkt dat die wens de ” redelijkheid en billijkheid” als basis dient.
En NEXIT komt niet voor in het vocabulaire van Mark Rutte omdat hij te veel naar de Europese Unie lonkt.
De tijd zal het leren……… maar ik denk dat hij EERST wil weten hoe zijn kiezers van maart 2021 er over denken omdat ook de gehele VVD dan , mogelijk, niet meer aan de macht komt in een volgend kabinet. Zijn TONEELSPEL is daarop gebaseerd.

Natuurlijk heb ook ik geen “Glazen BOL”, maar alle aanwijzingen en in het verleden gedane uitspraken ´´én gedragingen, door onder andere , ook met LINKS een coalitie te vormen” is er ook een ” kennelijke” tegemoetkoming is aan Voorzitter Michel en Frans Timmermans.
Dat Angela Merkel , Mark Rutte onder druk zal zetten, samen met Macron, staat zeker vast, omdat hun links beleid overeen komt met het linkse beleid in Nederland.
Als Mark Rutte zich bij Oostenrijk aansluit …….. en de andere “: dissidenten” dewelke geen Geld naar Italië willen laten gaan, zou er een kans bestaan dat Rutte niet tekent, en de verdoemenis over zich heen zal laten gaan……… en het ZURTE gezicht van Oma Merkel voor lief neemt. ” De eenheid van Europa staat op het spel, zal Merkel schreeuwen.!!!
Een ding is zeker, althans in mijn opinie, is dat Mark Rutte gewoon tekent bij het kruisje omdat ook hij de kwade gezichten van Spanje, Portugal en Italië niet kan verwerken en ook tegemoet komt aan de wensen van de Multinationals. Daarnaast, als hij NIET tekent er geen baantje voor hem in het verschiet ligt. En, wat zegt de “slaaf” Klaas Knot van de Nederlandse Bank? Dat er € 30.000.000.000,– aan de Zuidelijke centrale banken zal worden over gemaakt …….. !!!! Niets.

karton
3 jaren geleden

Voor mij is ‘t “zo klaar als een klontje” : één groot toneelstuk van een stelletje 2de rangs toneelspelers zoals Merkel en Macron als Jan Klaasen & Katrein en Rutte als Domme August. Alles alleen voor de bühne !!!! Óns geld is op voorhand al weg gegeven.

r dunki
3 jaren geleden

Vergeet nooit en te nimmer dat het nu ècht niet gaat over leningen of cadeautjes!

In de grotere context der dingen zijn Merkel en Macron, zols dat gladde globalisten betaamt, al jaren doende om de bestaande orde – de souvereine natiestaten – naar de donder te helpen met hun socialistische nivellering. Dàt is de lading van het zinkende EU schip, onder een vlag van zogenaamd beraad over ‘corona-steun aan zwakke broeders’ (die hun geluk niet op kunnen, als zij maar een grote bek opzetten).

Omdat de formele, globalistische federalisering van Europa ‘de iure’ – via de voordeur – teveel weerstand oproept, is deze al jaren ‘de facto ‘ gaande middels de achterdeur van de rampzalige Euro. Niemand ziet het, ‘want Mark Rutte is toch niet zo kwaad…?’

Deze wisseltruc speelt met volledig medeweten èn instemming van het verraderlijke duo Rutte en Knot die, in ons aller naam, accepteren dat de ECB, volledig buiten hun mandaat, de geldmarkten manipuleert, onze pensioenen uitholt èn ook nog eens gigantische schulden opbouwt waar uw en mijn naamkaartje aanhangt…

Want als wij ooit uit die ellendige EU stappen komt één van die charlatans met de rekening van in onze naam opgebouwde miljardenschulden. Daarvoor gaat Rutte dezer dagen wéér eens ‘ja-knikken’, want u blijft hem toch wel uw stem geven…

Er is maar één oplossing en die heet Nexit, laat daar geen illusie over bestaan.