Hugo de Jonge: slechter bestaat niet

Hugo de Jonge, kandidaat voor het CDA-lijsttrekkerschap, heeft zijn brevet van onvermogen afgegeven. Geholpen door ambtenaren van het Ministerie, dwong de Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) OMT-lid Gommers eind maart te zeggen dat er voldoende IC-bedden waren zodat De Jonge zijn politieke hachje kon redden. Een doodzonde. Niet alleen in menselijk opzicht maar ook als Minister heeft de ijdele De Jonge (bloemenschoentjes) zich totaal vergaloppeerd aan het ambt en tevens als politicus.

Hugo de Jonge. Afb: wikipedia.

Pas één dag na de CDA verkiezing durfde Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team (OMT) uit de kast te komen bij de Volkskrant. Dat toont vooral hoe de hazen bij de banenbeschermers van het CDA lopen. Het is te walgelijk voor woorden, maar we plaatsen de frasen toch:

“Op 26 maart werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de coronacrisis. Kamerleden waren geïrriteerd omdat De Jonge niet kon beloven dat er aan het eind van de week genoeg ic-bedden zouden zijn.
Nog tijdens het debat werd Gommers gebeld door een ambtenaar van VWS. ‘Hugo de Jonge moet weten of er aanstaande zondag 1.600 bedden zijn. Of ik dat even wilde beloven. Ik zei: luister, ik zit toch niet in de Kamer, wat denk je zelf? Ik dacht: ik word hier in de maling genomen. Maar nee, ze moesten weten of ik dat wilde zeggen.
Bij de koffieautomaat laat hij het even bezinken. ‘Waarom hadden zij het nodig dat Diederik Gommers zou zeggen dat er 1.600 bedden zouden zijn? Terwijl ik dat ook niet wist en geen invloed heb op beschikbare ic-bedden. Toen dacht ik: het moet dan maar. Als dat zo ongelooflijk belangrijk voor De Jonge is, dan zeg ik wel dat er zondag 1.600 bedden zijn.’
‘Meteen daarop zeiden ze: oké, wil je dat even in een WhatsApp bevestigen?
Even later redt De Jonge tijdens het debat zijn gezicht: per 1 april kan worden opgeschaald naar 1.600 bedden. ‘Gommers heeft het bevestigd’, zegt hij.
Sophie: ‘Dat was de eerste keer dat je je er echt van bewust was dat je in het spel zat. Het was een van de dingen die je uitgebreid met ons besproken hebt.’
Diederik: ‘Ik stond perplex.’”

Na de ‘stemming’ (in hoeverre die veilig is weten alleen de kopstukken in het CDA, die een duidelijke voorkeur voor De Jonge hebben) bleek dat Omtzigt bijna 40% van de stemmen zou hebben en De Jonge bijna 50%. Mona Keijzer speelde, zoals gebruikelijk en tekenend voor haar loopbaan, geen rol van betekenis; veel geschreeuw en totaal geen wol.

Nu bekend is hoe Hugo de Jonge precies zijn politieke opdracht ziet en in zal vullen, kan een fatsoenlijk en christelijk mens niet meer op De Jonge stemmen in de tweede ronde.

Daarom:
“Wees wijzer, brand U niet aan hetzelfde ijzer.”


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

We zien alweer hoe “ze” in Den Haag te werk gaan om de burger gewoon te belazeren.
Het is toch bekend, dat ook het CDA ALLEEN om de macht in de Kamer zit en “stamgenoten” van de nodige ” pecunia  æ te voorzien.”
Dat alle middelen worden gebruikt om de macht te behouden is de afgelopen drie ( 3) maanden duidelijk geworden. Maar, U weet toch ook al dat wijlen Mr H.A.F.M.O. van Mierlo, van D-66, al in 1966 ons meldde dat; ” Het kan toch niet waar zijn dat het CDA steeds de lakens uitdeelt?” einde citaat. En, ontwikkelingssamenwerking voor het CDA van groot belang is. ER is dus een ” kennelijke” belangen behartiging.
Dat het zogenaamde Christelijke Democratisch Apel” nu nergens meer op slaat?
Immers: Ook het CDA is akkoord gegaan met de afschaffing van het referendum.
Ik wil niet in herhaling vallen, maar het is in Den Haag ” een LAMENTABEL” zootje.
En…….. over fatsoen gesproken………. het wordt steeds moeilijker fatsoenlijk te blijven.

r dunki
3 jaren geleden

Kijk nou toch eens! Vandaag wordt bekend dat Rutte zowaar een gesprek wil met Gommers! Wat een toeval… En passant wordt er ook alvast een onbekende ambtenaar is de keten geschoven als potentiële zondebok voor het ‘misverstand’ dat Rutte 100% zeker zal gaan signaleren.

Dat Gommers sinds maart nodig had om dit ei te leggen belooft weinig goeds, maar dief en diefjesmaat moeten elkaar natuurlijk wèl uit de wind houden.