Biomassacentrales

In Nederland staan 372 grote en kleine biomassacentrales met hout als brandstof. Daarvan worden er ca. 220 ook gebruikt en de rest is nog in aanbouw. Omwonenden van de werkende biocentrales klagen steen en been over de stank en smerige neerslag. Wetenschappers vegen de vloer aan met de vermeende duurzaamheid van biomassa.

groene khmer – logica: biomassa. Afb: pixabay

In het Biomassa actieplan van de Europese Commissie, wat dateert van 2005 werd biomassa officieel duurzaam verklaard. De gedachte was dat in energiecentrales hout, takken, restafval en bomen uit de wijde omgeving mochten worden verbrand als er ook weer bomen voor in de plaats zouden komen. Per saldo nemen de nieuwe bomen dan de CO2 op die bij de verbranding van het oude hout door de centrales wordt uitgestoten.

“Brussel heb gezegd
dat ut niet hoeft”

In de praktijk echter, worden bossen in Noord-Amerika en in de Baltische staten gekapt (niet CO2 neutraal) en naar Nederland vervoerd (niet CO2 neutraal). Daar gooit de Nederlandse overheid maar liefst 14,5 miljard euro tegenaan om de centrales om te bouwen tot ‘biomassacentrales’. Vervolgens stoten de biomassacentrales een ongekende hoeveelheid CO2 en andere rotzooi uit, maar die worden niet meegeteld voor de milieudoelstellingen, want “Brussel heb gezegd dat ut niet hoeft”. Dat geldt ook voor vliegverkeer, waarvan de uitstoot boven de 1600 meter niet wordt meegeteld in de bepaling van de totale hoeveelheid CO2 van een lidstaat.

Het hele biomassagedoe is dus één grote fopneus van de Staat. Met dank aan het mineure Urgenda clubje van Minnesma en Rot (in totaal niet meer dan 20 man die ook al mank lopen van de subsidie) die een rechter zo gek kregen om de Staat der Nederlanden opdracht te geven om de uitstoot van CO2 wat sneller te laten afnemen. Hatseflats! Zo doen ze dat dus. We nemen uitstoot die ‘ze niet meetellen’…

Het komt er dus op neer dat een paar grote jongens in het energieveld miljarden subsidie over de longen wegroken van uw geld en dat vervolgens het hele land vergaat van de stank, terwijl het milieu er geen moer mee opschiet. In Neurenberg noemde de aanklager dergelijk handelen nog ‘criminaliteit op statelijk niveau’ waarna de rechters de daders, al hun medewerkers  en sympathisanten lieten ophangen.

Dat waren nog eens tijden!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
3 jaren geleden

Dat krijg je met een bestuur- en mediakartel dat uit louter blinde ideologische alphatjes bestaat ipv verstandige ingenieurs en andere beta-wetenschappers die analytisch kunnen denken, kunnen rekenen en de realiteit niet uit het oog verliezen.

En het volk trapt er steeds weer in. Daar is toch duidelijk ook wat mee mis.

Ravian
3 jaren geleden

Misschien moeten we ze eens duidelijk maken dat je landverraders niet enkel aan bomen op kunt knopen.