Hoeveel moorden betalen wij nog met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’?

Nederland geeft nog steeds jaarlijks veel ‘ontwikkelingshulp’ aan zeer dubieuze Palestijnse organisaties. Organisaties die willens en wetens direct of indirect bij terreuracties tegen Israëlische burgers zijn betrokken. Zo bleek deze week in antwoord op Kamervragen.

Kort gezegd betaald Nederland dus nog steeds salarissen aan Palestijnse terroristen, ondanks de toezegging daarmee te stoppen. In antwoord op de Kamervragen heeft minister Kaag (D66) van Ontwikkelingssamenwerking, die verantwoordelijk is voor deze salarisdonaties, deze week toegegeven dat de twee Palestijnse moordenaars geld ontvingen van de Nederlandse belastingbetaler. Bovendien kregen zij van de Nederlandse diplomatieke missie een pasje als ‘medewerkers van een partnerorganisatie van de Nederlandse vertegenwoordiging’.

De terroristen in kwestie vermoordden augustus vorig jaar met een bomaanslag een 17-jarig Israëlisch meisje, Rina Shnerb, dat met haar familie in een bosrijk natuurgebied aan het wandelen was. Haar vader en broer raakten zwaargewond.

Minister Kaag (D66) schreef aan de Tweede Kamer:

“Uit eerdere internationale controles en uit het Nederlands toezicht op UAWC zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen van banden tussen UAWC en organisaties op een internationale terreurlijst.”

Echter, er zijn al jaren gedetailleerde rapporten over de banden van Palestijnse ‘mensenrechtenorganisaties’ met terreurgroepen:

  • De Israëlische organisatie ‘NGO monitor’ heeft de Nederlandse regering er herhaaldelijk en al vele jaren op gewezen dat Palestijnse organisaties die verbonden zijn met terreurgroepen ‘ontwikkelingshulp’ ontvingen (bijvoorbeeld in 2016).
  • Op basis van die informatie gaf Likoed Nederland al zes jaar geleden een eerste persbericht hierover uit.
  • De Israëlische regering publiceerde in februari 2019 hierover een rapport: ‘Terrorists in suits’.
  • De organisatie ‘UK Lawyers for Israel’ heeft de Nederlandse regering ook al herhaaldelijk hierop gewezen, zoals minister Kaag toegeeft in haar antwoord op de Kamervragen.

In antwoord op vorige Kamervragen – in maart 2019, naar aanleiding van het Israëlische rapport – schreef minister Kaag nog dat “Fondsen van zowel Nederland als de EU worden pas verstrekt zodra zorgvuldige selectieprocedures zijn doorlopen.”

De moord op het Israëlische meisje laat echter zien dat de vele bewijzen van banden met Palestijnse terreurorganisaties stelselmatig worden genegeerd door het ministerie waar Sigrid Kaag verantwoordelijk voor is. Van ‘zorgvuldige selectieprocedures’ is in geen enkel opzicht sprake.

Het achterliggende probleem is dat terreur positief bekeken wordt door Palestijnen. Terroristen zijn de rolmodellen en de helden van de Palestijnse samenleving. Palestijnen wordt dit vanuit de leiders ingeprent. Om slechts een voorbeeld te geven, de Palestijnse president Abbas heeft vorig jaar juni op de Palestijnse televisie gezegd dat:

“Onze martelaren, gevangenen en gewonden [van terreuraanslagen] het meest heilige zijn dat wij als Palestijnen hebben.”

Zie de beelden op onze website. De Palestijnse televisie herhaalt die uitzending meerdere keren per maand, tot op de dag van vandaag. Veel Palestijnse organisaties hebben daardoor banden met terreurorganisaties of zijn zelfs mantelorganisaties daarvan. Wie hun subsidie geeft, loopt dus een groot risico dat dit geld in verkeerde handen komt of dat dit gebruikt wordt om terreur tegen Israël aan te moedigen. Het zogenaamd beoogde doel – vrede bevorderen – wordt juist moeilijker gemaakt.

De actuele lijst van NGO-monitor van de organisaties waar Nederland subsidie aan geeft laat dit duidelijk zien. Sigrid Kaag, die zichzelf nota bene een premier-kandidaat noemt, moet stoppen met geld geven aan deze dubieuze Palestijnse organisaties. Want door het faciliteren van Palestijnse terreur door middel van Nederlands belastinggeld komt vrede tussen Israël en de Palestijnen geen millimeter dichterbij.

 Integendeel.


Leden van de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah op de foto met gesubsidieerde Palestijnse terroristen. Afb: likud

Van links naar rechts: Rezeq Al-Barghothy (lid van de terreurgroep PFLP), Henny de Vries (Nederlands diplomaat), onbekend, Fuad Abu Seif (directeur van organisatie UAWC, die de subsidie kreeg), Wijnand Marchal (Nederlands diplomaat), Abdul Razeq Farraj (een van de daders van de moord op de 17-jarige meisje Rina Shnerb) en Ubai Aboudi, (momenteel in de Israëlische gevangenis voor het rekruteren van terroristen).


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

“””Kaag is in ieder geval willens en wetens betrokken bij Palestijns terrorisme, en dan ook nog door middel van misbruik van Nederlands belastinggeld.
Voor zo iets hoor je feitelijk gewoon opgepakt en berecht te worden.”””.Aldus Ravian.

Weet U, dat k niets begrijp dat Mark Rutte CS zich zo inlaten met terrorisme? En, dat terroristen geld ontvangen dat gedwongen van de burger is afgenomen? Begrijpt U dat?

Hoe komt het toch dat de Nederlandse waarden en normen zo onderuit worden gehaald door ongelooflijk incompetente. figuren in de coalitie van Rutte III , en dat de burger dat maar moet slikken.

Maar weet U, Mark Rutte VVD, het CDA alsmede D-66 willen de macht behouden en zijn niet van het pluche weg te slaan. Dat zij hun taak niet vervullen, om Nederland te dienen, is abject te noemen.

Het mentale niveau is dus zo laag dat er kan worden gesproken van een verlaagd bewustzijn in het gehele kabinet Rutte III.

Wie accepteert zoiets nog?

Ravian
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Zo’n twee derde van de Nederlandse bevolking blijkbaar…

Ravian
3 jaren geleden

Palestijnse terroristen zijn ook de rolmodellen en de helden van Sigrid Kaag.
Ze is getrouwd met een PLO kopstuk en wijlen Arafat behoorde tot de vrienden van de familie.
Dat zo iemand in ons landsbestuur kan zitten is rondweg schandalig, maar na figuren als Duyvendak en Rosenmöller verbaas ik mij eigenlijk nergens meer over.
Kaag is in ieder geval willen en wetens betrokken bij Palestijns terrorisme, en dan ook nog middels misbruik van Nederlands belastinggeld.
Voor zo iets hoor je feitelijk gewoon opgepakt en berecht te worden.