We moeten het weer eens hebben over racisme

We moeten het weer eens hebben over racisme. En dan bedoel ik niet het racisme, zoals dat in de Dikke Van Dale vermeld staat, namelijk niks anders dan het maken van onderscheid op basis van huidskleur, maar het volledig geïntegreerde totalitaire systeem zoals dat in de vorm van intersectionaliteit, inclusiviteit en diversiteit opgedrongen wordt aan onze universiteiten, gepromoot wordt door controversiële figuren als em. prof. dr. Gloria Wekker, Sylvana Simons en haar partij Vollidioten, Jerry Afriyie en zijn kliek Kick Out Zwarte Piet-terroristen en roomblanke helper whitey’s, en een handvol onbeduidende, uit Vogelaarwijken afkomstige jeugdige, talentloze rijmelaars, die hun ondermaatse en onvolwassen poëzie ondersteund door drumcomputers en gejatte samples aan de man proberen te brengen, wat ze in het huidige intellectuele klimaat nog lukt ook.

Afb: pxhere.com

Want hoe ernstig dat intellectuele klimaat er ten onzent aan toe is, blijkt wel uit het gegeven dat na de al dan niet opzettelijk door de politie in Minneapolis in de Verenigde Staten aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan veroorzaakte dood van een Amerikaanse zwarte, drugsgebruikende, veroordeelde crimineel met een waslijst van een strafblad, het leeuwendeel van het progressieve volksdeel ten onzent de straat en de Dam opging om te demonstreren tegen het vermeende gebruik van buitensporig geweld van de politie tegen vooral zwarten in -nota bene- de Verenigde Staten aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan; een onderwerp dat eens in de zoveel tijd weer eens de kop opsteekt, waarbij de politie steevast de zondebok is en er met geen woord gerept wordt van het geweld tegen zwarten door zwarten zelf. Daarbij werd aan gene zijde van diezelfde oceaan, maar ook in het zelfuitgeroepen beschaafde Europa -onder meer in Brussel- meteen maar de gelegenheid te baat gegrepen om proletarisch te gaan winkelen bij Gucci, Louis Vuitton, Nike en Apple. Eerste levensbehoeften voor de zelfbenoemde aanhangers van de klassenloze maatschappij. Het zou me in hoge mate verbazen als er ook maar één paar werkschoenen zou zijn geroofd.

Ik zit met stijgende verbazing te kijken naar de massahysterie die in de westerse wereld is uitgebroken na de dood van deze crimineel. Alsof er iemand op een knop heeft gedrukt, komen plotsklaps linkse subversieve elementen, langharig werkschuw tuig en onfris Anti-Fa-schuim uit hun krochten tevoorschijn gekropen om de meeblatende massa’s voor hun zaak te dirigeren, wat die ook zijn moge, ten koste van standbeelden, monumenten en cultureel erfgoed, waaronder het museum van de Confederatie in Virginia in de Verenigde Staten, een monument van de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861-1865. Wie niet meedoet, of ineens een helder moment krijgt en eruit wil stappen, kan ook klappen krijgen. Er zijn inmiddels weerzinwekkende beelden te over. De politie lijkt hierbij partij te kiezen en nog voor de verkeerde partij ook; zij knielen in deemoed voor het gespuis dat de straten teistert, in plaats van het aan – en op te pakken.

Een positieve ontwikkeling lijkt echter te zijn dat steeds meer weldenkende mensen dit soort terreur meer dan beu is; een werkelijk prachtig bericht kwam via Facebook uit Placerville in Californië, waar onfris Anti-Fa-schuim had laten weten daar naartoe te komen en iedereen uitdaagde om hen maar eens tegen te houden, waarop de lokale afdelingen van de motorclubs Hells Angels en Mongols lieten weten: “Challenge accepted”. Hierop bleef het onfrisse Anti-Fa-schuim toch maar wijselijk weg.

Het zou de toestand in de wereld ten goede komen als men eens voor zichzelf zou beginnen met nadenken in plaats van zichzelf te laten meeslepen door onderbuikgevoelens en roeptoeteraars, die inmiddels ruimschoots aantoonbaar eerder onder het progressieve dan het conservatieve volksdeel te vinden zijn. Er is momenteel namelijk nog iets anders gaande dat meer dan onze aandacht verdient. En dan heb ik het niet over racisme, het klimaat, stikstof of andere non-issues die ons ook tijdens deze racismerellen opgedrongen blijven worden, maar over het heersende coronavirus en de bestrijding daarvan. Dat verdient in mijn visie op dit moment nog steeds de hoogste prioriteit.

Want dat virus maakt geen onderscheid; het pakt iedereen, ongeacht huidskleur.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Altena
3 jaren geleden

“Het zou me in hoge mate verbazen als er ook maar 1 paar werkschoenen zou zijn geroofd”.

Ik vind deze zin grandioos.

Ravian
3 jaren geleden

“Alsof er iemand op een knop heeft gedrukt”

Yeah, ene Soros waarschijnlijk.

Neef Jansen
3 jaren geleden

Antifa is van het communisme wat Isis is van de islam, en ze zijn uit op vergelijkbare dystopie en destructie. En deze krankzinnigheid woekert maar voort, zoals het veel te veel mensen intimideert tot meedoen of minstens stilzwijgen en zeker geen kritiek leveren. Het is een waan, dit, een destructieve waan.