Sluipende communistische censuur

Media giganten Twitter en Facebook slaan door in hun ideologische censuur van ieder politiek onwelgevallig bericht, of het nu gaat om het klimaat of vermeend racisme. Dat is ook schering en inslag in Nederland, vergist u zich niet wanneer u naar het NOS Journaal kijkt.

Rellen in de USA. Afb: Ancho / Flickr

Linkse extremisten van Black Lives Matter proberen om, samen met de ‘resistance’ en de ‘deep state’, hun misdadige voortbestaan te garanderen door de herverkiezing van president Trump te saboteren, desnoods door een burgeroorlog te veroorzaken. Zij deinzen er niet voor terug om hele steden, letterlijk, in de as te leggen en laten hun ware aard zien door daarbij winkelcentra leeg te stelen. Zij worden gesteund door ontspoorde Democratische politici, zoals de gemeenteraad van Minneapolis die besluit de politie af te schaffen.

Toen Donald Trump reageerde op hun geweld door die gangsters (‘thugs’) de wacht aan te zeggen met zijn tweet ‘when the looting starts, the shooting starts’, werd deze door Twitter tot ‘verheerlijking van geweld’ bestempeld, terwijl het land wordt geteisterd door een linkse terreur die zijn weerga niet kent. Het is zo ver dat in North Carolina blanke agenten de voeten wasten van zwarte kerkgangers…

In Minneapolis zien delen van het centrum eruit alsof de Syrische luchtmacht er heeft huisgehouden. Gangsters van BLM stelen ongehinderd hele ‘shoppingmalls’ leeg, terwijl de politie niets mag ondernemen van links extremistische politici.  De voorzitster van de gemeenteraad van Minneapolis, ene Lisa Bender, wist te vertellen wat de mensen te wachten staat die ’s nachts wakker worden omdat er bij hen ingebroken wordt, met de gerede kans dat zij vermoord worden. Zij verkondigt dat het idee dat men dan de politie zou kunnen bellen voor hulp duidt op ‘ white privilege’, omdat de situatie daardoor waarschijnlijk van kwaad tot erger zou worden…   

Is het een wonder dat zulke verknipte Democraten de Amerikanen juist dwingen om zich te beveiligen voor de gevolgen van hun communistische waanideeën? Overweegt u eens dat in het Democratische bolwerk Chicago in het weekend van 29 op 31 mei, liefst 25 mensen werden doodgeschoten en 85 (dodelijk) gewond raakten, waaronder voorbijgangers!

Kunt u zich herinneren of het NOS Journaal ook maar enige ophef maakte over 110 doden en (zwaar)-gewonden in één wetteloos weekend in dit verloederde Democratisch bolwerk?

De Chicago Sun Times, die dit meldde, stelde duidelijk dat de meeste gewelddaden zwarte, ‘gang related’ schietpartijen waren. Dominee, Michael Pfleger van de St. Sabina Kerk in Auburn Gresham, beschreef wat hij als open season aan de zuid-west zijde van de stad zag: op zaterdag en vooral zondag hoorde ik mensen overal zeggen dat er nergens politie te bekennen was’, aldus the Times.

‘Ik zat meer dan een uur te kijken hoe een winkel geplunderd werd terwijl de politie nooit kwam opdagen’. Typisch dat de racistische NOS na de dood van Floyd meldde dat er vier blanke agenten schuldig zouden zijn, terwijl twee van Oost-Aziatische respectievelijk Arabische afkomst waren.

Realiseert u zich ook hoe een (ex?-)burgemeester van Amsterdam en een premier van Nederland zich -door die ideologische waan van BLM over vermeend racisme kritiekloos over te nemen- met hun smoes van ‘nieuwe maatschappelijke inzichten’ de deur willens en wetens wijd openzetten voor dit communistische gevaar? Willen wij dat? Denkt u daar maar eens aan in het stemlokaal.

Navrant is dat ‘sleepy Joe Biden’ nu heeft gezegd dat hij het afschaffen van de politie niet steunt. Een fraaie illustratie van hoe de oude Democratische partij der gematigde pluchezitters, die de buit al binnen hebben, nu verscheurd wordt door Obama’s extremisten die de boel kaal stelen en  vervolgens de publieke opinie daarover kunnen manipuleren dankzij de grote media. Want, zodra er nog één zinnig mens is die deze hysterie en criminaliteit veroordeelt, staan die media giganten klaar om zijn of haar stem te onderdrukken met hun censuur. Het is ontnuchterend hoe arbitrair die mediagiganten hun positie  kunnen misbruiken om de wereldwijde democratie te ondermijnen, ook in ons burgerlijke landje, waarvan u zich vooral niet bewust mag worden als u het NOS Journaal de kans geeft.

President Trump heeft hen nu de wacht aangezegd met een ‘executive order’ over de specifieke ‘sectie 230’ van de wet die de media de mogelijkheid geeft om meningen te blokkeren of te verwijderen, zonder dat zij daarvoor verantwoording afleggen.

Deze ‘executive order on preventing online censorship’ is duidelijk en instrueert federale agentschappen ‘om de bescherming der media op grond van voornoemde ‘sectie 230’ nader te bezien teneinde te voorkomen dat deze bescherming misbruikt wordt door platformen die – in plaats van in goed vertrouwen bezwaarlijke artikelen te verwijderen – zich overgeven aan het bedrieglijke of onder valse voorwendselen (vaak in strijd met hun eigen voorwaarden) verstikken van hen onwelgevallige meningen’.

Het ‘progressieve’ kabaal was daarop oorverdovend, maar de Amerikaanse overheid is al sinds 1996 in strijd met de media, voor wie ‘sectie 230’ van essentieel belang is omdat deze de vrijheid van meningsuiting betreft. Daarmee hebben de mediagiganten zich van obscure clubjes in keldergewelven kunnen ontwikkelen tot de huidige, louche miljarden concerns, want dit voorrecht is feitelijk een miljarden subsidie voor internet bedrijven. Het linkse verweer dat dit particuliere bedrijven zijn snijdt geen hout omdat zij dankzij hun misbruik van de spelregels van de overheid hun prominentie konden realiseren, waar zij nu dagelijks verder misbruik van maken.

De bedoeling was dat zij geen toegang zouden verlenen aan, bijvoorbeeld,  kinderporno maar zelfs de online kranten en nieuws sites maken zich aan politieke censuur en idem selectieve nieuwsgaring schuldig. Daarmee hebben zij enorme politieke macht gekregen, kijk maar naar de gangsters van Google die enerzijds goud verdienen in China door de communisten te helpen bij de onderdrukking van christelijke minderheden of de Oeigoeren. Anderzijds proberen zij de westerse democratie kapot te maken door het publieke debat in de richting van hun communistische Utopia te sturen.  

Zij kunnen dat voorlopig nog blijven doen en deinzen nergens voor terug. Toen Trump zijn (‘when the looting starts, the shooting starts’) tweet de wereld instuurde over de gangsters (‘thugs’) die in Minneapolis hele winkelcentra leegroofden en afbrandden, werd deze binnen de kortste keren gekwalificeerd als ‘verheerlijking van geweld’.  Zij hebben ‘section 230’, in hun arrogantie, jarenlang behandeld als hun door de grondwet beschermde privilege, nu zien wij de trieste resultaten daarvan.

Niet alleen president Donald Trump, maar ook grote delen van het Amerikaanse Congres beseffen zich dit gevaar terdege. Het Congres amendeerde in 2018 ‘section 230’ ook al om de bescherming van deze sectie voor criminele sites voor ‘sex trafficking’ te elimineren. Geloof het of niet, in hun ideologische verblinding vochten de ‘progressieve’ media met hand en tand om die criminelen te beschermen tegen wat zij slechts kunnen zien als ‘conservatieve inmenging’ in hun wereld. Elementaire criteria als goed en kwaad zijn hen vreemd, het gaat om politieke correctheid en geld, véél geld.

Dàt is het niveau van de Democratische partij anno 2020. Het zal voor de Supreme Court uitgevochten worden, want dit betreft het verkrachten van de vrijheid van meningsuiting, het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet waar communisten toch al zo’n last van hebben. Het is daarom zaak dat deze ‘thugs’ van Obama stap voor stap geneutraliseerd worden, ook buiten de rechtszaal.

Het debat in Amerika is eindelijk aangezwengeld, maar in het burgerlijke Nederland lijkt het wel of alleen maar Martin Bosma de vereiste rechte rug heeft om identieke misstanden in onze publieke omroep aan te pakken.

Omgekeerd heeft ook de Nederlandse terreur-pers er geen moeite mee om te liegen, bijvoorbeeld dat de Zweedse RIVM gezegd zou hebben dat hun hele corona beleid fout was, totdat die instantie zèlf expliciet meldde dat de linkse pers de zaak weer eens brutaal voorloog. Onze racistische premier Rutte en idem (ex-?)burgemeester Halsema vinden het prima zo.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P. van Dijken
4 jaren geleden

Prima artikel, kan ik me helemaal in vinden en bevestigd wat al min of meer bekend is. Het zou mooi zijn wanneer dit op grotere schaal gepubliceerd word.