Onze God is de grootste

“Onze God is de grootste; Onze God is de grootste.
Er is geen God groter dan de onze,
en Jezus is Zijn Boodschapper.”

Afb: pixabay

Je zult toch in Mekka als moslim door de stad lopen als er ineens vanuit een christelijke kerk deze versterkte gebedsoproep uit luidsprekers van kloek formaat klinkt, omdat het gemeentebestuur heeft besloten daar toestemming voor te verlenen? Ik kan moslims gerust stellen: in Mekka mag geen kerk worden gebouwd; in heel Saoedi Arabië zelfs niet. En in veel islamitische landen is hetzelfde het geval; als ze er al staan, mogen ze bouwkundig niet onderhouden worden. Als het op tolerantie aankomt dan verdienen moslimmaatschappijen geen hoofdprijs.

In Almere staat wel een moskee en die mag sinds kort het genot ervan over de stad uitschreeuwen met gebruik van flinke luidsprekers. Dat mocht van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66, PvdA, SP, NIDA, en Leefbaar Almere in het kader van ‘het grondrecht om een gebedsoproep te laten horen’. Ook ‘acceptatie en het gelijkheidsbeginsel’ hebben een belangrijke rol gespeeld, evenals de vrijheid van godsdienst die gewoon in de grondwet staat. In Amsterdam (je verwacht het niet) staan ook moskeeën die hun concurrentievermogen kracht willen bijzetten met versterkte gebedsoproepen, zoals de ‘Taiba’ moskee. Dat daarover nog wel eens de typisch Amsterdamse ‘pleuris’ wil uitbreken mag geen verwondering wekken, want in de grondwet staat bepaald niet dat het overige horen en zien je bijkans moet vergaan bij het oproepen tot een gebed. En ook niet dat zo’n gebed gerust uit mag spreken dat je als niet-moslim een minderwaardig sujet bent, maar dat heb ik al eens uitgelegd.

Het begrip ‘Taiba’ betekent min of meer ‘zuiver’ of ‘soort’. Laten we zeggen ‘zuivere soort’ dan zitten we er het dichtst bij eigenlijk. Het wil zeggen dat je op het juiste spoor zit, met de juiste gedachten en handelingswijzen en dat je jezelf daarmee positief onderscheidt. Het ligt dicht bij de door Kant gehanteerde begrippen als ‘reinheid’ en ‘zuiverheid’ van menselijke moraal. Nu is Kant natuurlijk van een andere tijd en jammer genoeg heeft hij de termen reinheid en zuiverheid niet toetsbaar (falsifieerbaar zo u wilt) geclassificeerd. De Taiba moskee heeft dat wel gedaan en wel op een heel praktische manier: met flink volume de concurrentie overstemmen. Daar sta je dan als Joodse rabbi een beetje op zo’n ramshoorntje tegenin te toeteren. Dat werkt niet; dan verlies je de concurrentiestrijd op de religieuze markt.

De naam Taiba werd ook eens door anderen gebruikt en dat kan iedereen gewoon ‘googelen’. Lashkar-e-Taiba is een Pakistaanse paramilitaire beweging, die in 2008 door de Verenigde Naties als terroristische organisatie werd aangemerkt. Deze club wil een wereldwijd kalifaat en wil met de westerse moderniteit niets van doen hebben.

Misschien is het wel toeval (wat zelden het islamitische geval is) maar zouden ze in het Amsterdamse stadhuis al een beetje kunnen ‘googelen’?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
3 jaren geleden

@A.R. Girbes sr. – Dank voor uw respons! Begin jaren negentig vorige eeuw had ik nog een tamelijk gunstig idee van de islam, en dat had voornamelijk te maken met bezoeken aan de ‘islamitische’ prachtarchitectuur in Marokko, Turkije en Zuid-Spanje. Inmiddels weet ik beter. Ik weet bijvoorbeeld dat al die prachtarchitectuur van Gotische en Bijzantijnse herkomst is en dat de bijdrage eraan van de arabische woestijncriminelen nihil is. Ook besef ik nu dat de islam eerder een vorm van georganiseerde misdaad is dan dat het iets te maken heeft met ‘religie’. Het woord ‘religie’, zo schrijft althans de godsdiensthistoricus Mircea Eliade, is afgeleid van re-legere wat ‘weer verbinden’ betekent, en dit heeft dan betrekking op het weer verbinden met de goddelijke werkelijkheid die ooit als vanzelfsprekend ervaren werd maar waar de mens van is weggegroeid. Tegenwoordig maakt iedereen zelf maar uit wat hij/zij wel of niet gelooft en zolang je daarmee geen gevaar bent voor jezelf of een ander, zal niemand hier moeilijk over doen. Maar met de islam is het zo dat die zich nadrukkelijk wel met jou bemoeit. Het begint er al mee dat de islam jou al reeds als moslim ziet. Je bent het niet, als niet-moslim, maar voor de islam ben je het wel. Vervolgens word je geacht je te bekeren tot de islam. En als de moslims daar de macht toe hebben, dan zullen ze je doden als je weigert. Of je wordt zwaar uitgebuit. Dat je als derderangs mens het grootste deel van je inkomen moet afdragen aan het heersende islam gangsterdom. Misschien is het zo dat het de Linkse Kerk aan verbeeldingskracht ontbreekt om te beseffen dat als de islam de baas wordt in Nederland (grote gezinnen, massaimmigratie, miljardensteun vanuit de Golfstaten), dat dan routineus andersdenkenden vermoord zullen worden, en dat dan in feite Nederland één groot Auschwitz wordt. Er zijn evenwel andere mensen, een groeiend aantal experts, die je vanuit hun jarenlangs studie van de islam verzekeren dat een dergelijke horror zeker wel mogelijk is. Die mensen doen dit soort uitspraken over de islam:

“…de moordende moslims beroepen zich glashelder op Koran en soenna. En de moordenaars kennen de islamitische teksten heel goed. Ze doen precies wat de islam van hen vraagt. De ontkennende moslims, zij die beweren dat de moordenaars geen ‘échte’ moslims zijn, doen ook precies wat de islam van hen vraagt. Namelijk het voorspiegelen aan de niet-moslims (de ongelovigen) dat er vanuit de islam geen ‘echt’ gevaar dreigt…” Wim van Rooy, Waarover men niet spreekt, De Blauwe Tijger, p. 597.

“De verwerpelijkste misdaden van Islamitische Staat zijn slechts de eenentwintigste-eeuwse remake van wat de moslims uit de vroegste tijd geleid door de profeet hebben gedaan.” “… wat men islamisme noemt, is niets anders dan een strikte toepassing van de islam. De islam is absoluut geen religie van vrede en liefde, maar een ideologie die je haat jegens de ander bijbrengt, en die de minderwaardigheid onderstreept van vrouwen en van niet-moslims.” Zineb el Rhazoui, Vernietig het islamitisch fascisme, Prometheus, Amsterdam, 2018, p. 19 en 30.

“Een gematigde islam bestaat niet. Het bestaat niet, omdat er geen onderscheid is tussen goede islam en slechte islam. Er is islam, en daar houdt het mee op. En islam is de Koran, en niets dan de Koran. En de Koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren, die die anderen – niet-moslims – ongelovige honden noemt, inferieure wezens. Lees de Koran, dat Mein Kampf, nog eens. In welke versie dan ook, je zult zien dat al het kwade dat de zoons van Allah tegen ons en henzelf begaan, uit dat boek afkomstig is.“ Oriana Fallaci, The Force of Reason, 2006, p. 305.

“In geen andere cultuur laat staan religie, zijn voorgeschreven moord, roof, slavernij en afpersing als religieuze plicht. In geen andere religie vind je de geheiligde rechtvaardiging van geweld als wil van allah tegen andersdenkenden, zoals die in de islam als integraal bestanddeel van de ideologie in de koran is voorgeschreven en in de geschiedenis is gepraktiseerd. En ook niet is er een religiestichter te vinden, die als mohammed model heeft gestaan voor oorlogvoering en ook het opdracht geven tot het vermoorden van tegenstanders.” Prof. Hans-Peter Raddatz, “Von Allah zum Terror?”, p. 71.

“Verkrachting, diefstal, afpersing, oplichting, georganiseerde misdaad, pooierij, pedofilie, necrofilie, slavernij, psychologische oorlogvoering, moord, terrorisme en systematische genocide, leidend tot de dood van meer dan 270.000.000 mensen.” J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. p. 304.

Ik weet niet hoe dit gaat aflopen. We worden geregeerd door mensen die een dodelijk gevaar niet willen onderkennen, en die er zelfs aan meewerken dat dit gevaar zich diep kan inplanten in onze cultuur. Zoveel drang tot zelfdestructie lijkt mij moeilijk te keren. Als een cultuur zozeer z’n best doet om er niet meer te zijn, dan gaat dat lukken ooit. Dus het jezelf met vereende krachten onmogelijk maken, dat heerst nu. En het voelt zich enorm moreel superieur daarbij. Sterker nog, het weet zeker dat er een soort van paradijs mee te bereiken is, een ‘Alle Menschen werden Bruder – paradijs’. Maar de werkelijkheid draait waarschijnlijk uit op een bloedbad.

3 jaren geleden

Op een ruim aantal artikelen heb ik commentaar gegeven dewelke ” een religieus” onderwerp in het daglicht bracht.
Het heeft NIET geholpen anderen te overtuigen dat religie een zuiver persoonlijk zaak is en Religie in feite ” het bespreken van een hersenschim betreft.”. Dat ik beschuldigd ben van ” blasfemie” zal niemand verbazen. Dat ik het ” Godsvrucht” zo kon benaderen en dat ” Christus” als een ” verlosser” werkelijk heeft bestaan en de “Parousie” ( de wederkeer van Christus) onverbiddelijk is.
Religie is al zo oud als de mensheid en het zal nimmer ” uitgebannen” worden omdat het veel mensen een ” stevige” houvast” geeft aan het leven, mogelijk uit angst voor de dood.
De geschiedenis heeft “prachtige bouwwerken” voortgebracht, uit naam van en religieus beleven, zoals Kerken en Kathedralen en in Barcelona staat nu een “Godshuis” , dat door het Genie Goudi is ontworpen, de Sagrada Familia.
Ooit vroeg ik aan een ” Dominee ” of hij nu Predikant of Psychiater is. Hij antwoordde verbluffend: Beide. Het geloof prediken is dus in feite ” bij de psychiater op bezoek gaan.”
Dat het islamitische geloof een “agressieve religie blijkt” omschrijft Neef Jansen in deze zin:” *** De islam is compromisloos wat betreft dit soort straffen. Want die zijn ingesteld door allah”.** Dat ” de islam” compromisloos is, betekent dus dat ook hun ideologie impliciet in het geloof is “verwerkt”, het is dus de macht dat compromisloos is én voor het westen catastrofaal uitpakt.
Maar religie heeft te veel bijsmaken omdat het een bijzondere macht genereert. Immers: anders dan in de middeleeuwen, is het Christelijke geloof nu geheel vrijwillig en kan een Kardinaal nu geen macht claimen dat de reguliere wet vervangt, zoals nu WEL bij het islamitische geloof / ideologie het geval is.
De agressiviteit bij moslims, de compromisloosheid, is ruimschoots bewezen door de aanslagen in Londen, Parijs, Madrid en Brussel en laatst nog in een Tram in Amsterdam.
Nu de linkse **ONNOZELEN** in Almere, Rotterdam en Amsterdam, menen dat moslims het recht hebben, onder de noemer van” godsdienstvrijheid”, gebedsoproepen via een versterkte luidspreker te mogen uiten, is dat een vrijbrief aan moslims geven om de macht te grijpen . En, daar komt alleen maar ellende van.
Cicilia Malmström, Euro-commissaris van handel ( was immigratie) meent dat immigratie een bijdrage is aan het maatschappelijke geluk, en Judith Sargentini, van het Europees Parlement, meent dat er geen greintje bewijs is voor de stelling dat IS strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen, is niet alleen onjuist, ze zijn zwaar in het affect gestoord en beseffen de onjuistheid niet.
We zien wat links geörienteerde mensen ons aandoen. Immers: moslims kunnen hun macht en aanwezigheid gewoon “claimen” omdat het linkse schorem niet kan nadenken.
Het meest ergerlijke, is dat ook het kabinet Mark Rutte III, nog steeds niet beseft dat de Nederlandse bevolking tegen immigratie is. Dat de VVD een draai naar LINKS heeft gemaakt….. uitsluitend om de macht, is puur verraad. Erkenning van ” religie” is het ontkennen dat religie slechts een hersenschim is, en nog heel gevaarlijk ook. Het is toch zeer duidelijk bewezen dat het islamitische geloof/ideologie, ” Rücksichtlos ohne Gnadenbrot” is. En…….. dat dringt niet door in de grijze werkloze hersenen van én Mark Rutte CS ´´én de aan de macht zijn linkse onnozelen. We zien dus ook dat Artikel 1 van de grondwet een ONDING is. Drs Geert Wilders wilde, jaren gelden Artikel 1 van de grondwet wijzigen, maar het CDA en de VVD wilden daar niets van weten. Wijlen Prof dr. Bob Smalhout schreef toch ook al in zijn boek,” Na ons de Zondvloed” (2008), op pagina 21, de aanhef:” Onnozelen aan de macht.”

Neef Jansen
3 jaren geleden

Ik vraag mij af hoe ver de Linkse Kerk bereid is te gaan met het importeren en faciliteren en groot en sterk knuffelen van de islam. Elke moskee krijgt al direct de ANBI-status, waarmee gezegd wordt dat het een Algemeen Nut Beogende Instelling betreft. Het geeft belastingvoordelen en een status als van Het Leger des Heils of een organisatie ter bevordering van naleving van de Mensenrechten. Maar overal daar waar de aantallen moslims toenemen, en ook steeds meer macht en invloed krijgen, daar wil men de sharia invoeren, want dat moet van de islam, en onderdeel van die sharia is bijvoorbeeld het stenigen van verkrachte vrouwen. De islam is compromisloos wat betreft dit soort straffen. Want die zijn ingesteld door allah. Het is dan de vraag wat al die mensen van Groen Links, D66, PVDA, enzovoort, hiervan vinden, als ergens in 2050 de door moslims gedomineerde gemeenteraad beslist dat het tijd wordt dat in Almere een plein wordt ingericht waar verkrachte vrouwen kunnen worden gestenigd. Amputeren en onthoofden moet ook van allah. En er is nog meer. De lijst van eisen van de islam is eindeloos.