If you donot vote for me, then you ain’t black

Ome Joe was de afgelopen weken in grote vorm: “als je niet op mij stemt ben je niet zwart” zei deze slecht presterende buutreedner tegen Charlamagne tha God, Afro-Amerikaan en mede presentator van het populaire radio programma de Breakfast Club, die Joe in zijn verkiezingsbunker onder zijn huis opbelde.

Je kunt je afvragen of Joe geen problemen genoeg heeft. Het is al jaren bekend dat Joe nepotistische voorkeuren heeft, een gebrek aan takt en timing vertoont, gemankeerde dossierkennis bezit en nogal knuffelig omgaat met dames van uiteenlopende leeftijd. Bovendien moet afgewacht worden in hoeverre hij in staat zal zijn om de groeiende invloed te kunnen kanaliseren van de uiterst luidruchtige, liberale, socialistische bijna marxistische vleugel van de Democratische Partij.

Maar dat was toen. In de pre-kandidatuur periode. Joe zou wel even laten zien dat hij de enige echte zwaargewicht binnen de Democratische Partij is. Die Joe. De afgelopen maanden grossierde hij opnieuw in versprekingen, geheugen blokkades en halve en hele leugens. De bedenkelijke relatie van zijn zoon met Burisma, een maatschappij met een stinkend corruptie imago en Joe’s eigen interpretatie van een Quid pro Quo dreigement tegen de voormalige van corruptie beschuldigde Oekraïense president Poroshenko deed zijn imago van de snelle pope politicus geen goed.

Racistisch?

Joe is een brokkenpiloot van de hoogste orde en zijn aangeboren resp. aangeleerde en voor het grote publiek lang verborgen gebleven aversie tegen zwart en Afro-Amerikaan erupteerde tijdens dat gesprek met de presentator van de genoemde radio show. In zijn verregaande onbenul heeft Joe zich vaker schuldig gemaakt aan racistisch georiënteerde uitspraken. Een kleine bloemlezing: “white kids are smarter than black kids (augustus 2019).. I was in a caucus with James O. Eastland and Herman Talmadge (twee aarts racisten die zwarte mensen beschouwden als inferieur) ..he (racist) never called me boy like he did others, he always called me sonblack kids are like roaches (het kwam wat rot uit zijn mond, maar hij bedoelde dat ze springerig en levendig zijn)…segregation is good for black people…Democratic Party needs more people like George Wallace (die zich regelmatig van zijn racistische kant liet zien). Je kunt je echter afvragen of hier sprake is van racisme of van een verregaande onhandigheid besprenkeld met een gebrek aan empathie voor leden van een ander ras. 

Anti-Trump

Joe is anti-Trump en dat is gezien de race naar het Witte Huis te begrijpen; Joe heeft echter ook het POTUS instituut schade willen toebrengen. Dat heeft door zijn eigen onhandigheid en geheugen blokkades weinig effect gehad en dientengevolge weinig indruk gemaakt op Trump c.s. De manier waarop hij het Democratische afzettingscircus heeft willen gebruiken om zijn eigen imago op te poetsen, kwam nogal zielig over. Vooral het herhaaldelijk wijzen op het Quid pro Quo karakter van het telefoongesprek dat Trump op 25 juli 2019 voerde met de nieuwe Oekraïense president kwam als een boemerang terug. Al snel kwam de conservatief gekleurde media met een video op de proppen waarop te zien was hoe Joe volgens zijn eigen beschrijving de voormalige Oekraïense president op het kruis legde. Zie https://youtu.be/cBGKEfcj76Q. .

Op 19 mei 2020 maakte een Oekraïens Parlementslid audio opnames openbaar van gesprekken tussen Ome Joe en de Oekraïense president. Uit die opnames wordt duidelijk dat Victor Shokin, de Staatsaanklager, volgens de Oekraïense president niets verkeerds had gedaan. Desondanks drong Biden er toch sterk op aan Shokin te ontslaan. Op 22 maart 2016 vroeg Joe aan Poroshenko: “Tell me that there is a new government and a new Prosecutor General. I am prepared to do a public signing of the commitment for the billion dollars.” Een paar weken later in mei 2016,  informeerde Joe de Oekraïense President “I’m a man of my word and now that the new Prosecutor General is in place, we’re ready to move forward to signing that one billion dollar loan guarantee. Tijdens de hoorzittingen om te proberen Trump af te zetten, hebben diverse getuigen bevestigd dat Joe Biden wat de relatie  Burisma en Hunter Biden betrof, verwikkeld was in een conflict of interest. Een onderzoek zou volgens hen zeker op zijn plaats zijn. Een hoge functionaris van BuZa had medewerkers van Biden in 2015 daarop gewezen, maar werd afgepoeierd.

In ferbruari 2020 diende Shokin in Kiyv een klacht in tegen Joe Biden: “During the period 2014-2016, the Prosecutor General’s Office of Ukraine was conducting a preliminary investigation into a series of serious crimes committed by the former Minister of Ecology of Ukraine Mykola Zlotchevsky and by the managers of the company “Burisma Holding Limited “(Cyprus), the board of directors of which included, among others, Hunter Biden, son of Joseph Biden, then vice-president of the United States of America.

The investigation into the above-mentioned crimes was carried out in strict accordance with Criminal Law and was under my personal control as the Prosecutor General of Ukraine’ Owing to my firm position on the above-mentioned cases regarding their prompt and objective investigation, which should have resulted in the arrest and the indictment of the guilty parties, Joseph Biden developed a firmly hostile attitude towards me which led him to express in private conversations with senior Ukrainian officials, as well as in his public speeches, a categorical request for my immediate dismissal from the post of Attorney General of Ukraine in exchange for the sum of US $ 1 billion in as a financial guarantee from the United States for the benefit of Ukraine”. Uit die tekst wordt helder waarom Ome Joe van Shokin af wilde.

Op 9 mei 2020 werd de rol van Biden bij de operatie Crossfire Hurricane nader belicht. In de loop van het onderzoek naar de veronderstelde banden van Trump c.s. en Moskou, ging Biden deel uitmaken van de Task Force(TF) die zijn geheime vergaderingen op het Witte Huis had. Toen de TF nog een beperkte omvang had en Joe nog geen lid van de TF was, nam zijn eigen veiligheidsadviseur, Colin Kahl, deel aan die geheime vergaderingen. Kahl informeerde Biden over inhoud en strekking van die geheim gehouden vergaderingen.

James Comey. Afb: Flickr

Joe was aanwezig bij het inmiddels beruchte 5 januari 2017 gesprek van Obama met o.m. Comey, Rice, Yates en andere Witte Huis top functionarissen. In dat gesprek was ook Obama’s by the book” uitspraak te beluisteren”en had hij benadrukt:  “to be sure that, as we engage with the incoming team, we are mindful to ascertain if there is any reason that we cannot share information fully as it relates to Russia”. Obama duidde specifiek op het delen van informatie met Trumps NSA, Flynn, die hij bepaald geen gelukkige keuze vond. In mei 2020 bleek Joe ook een rol te hebben gespeeld in het unmasking schandaal van Flynn.

Als goede Democraat probeert ook Joe de Corona ellende ten koste van de gewone Amerikaanse burger voor eigen gewin uit te buiten. In de “You ain’t black if You don’t vote for me” radio uitzending beweerde hij in navolging van een studie waarvan de uitkomsten waren opgenomen in een artikel in de NY Times, dat Trump de lockdown een week eerder had moeten afkondigen. Dan hadden volgens Ome Joe 36.000 levens gespaard kunnen worden. En hij beweerde zelfs dat hij dat had geroepen. Een onwaarheid. De lockdown was op 11 maart afgeroepen en een week eerder toerde Ome Joe rond en hield verkiezingsbijeenkomsten. Geen woord over een lockdown. Joe verweet Trump “hysterische xenophobia” toen het Witte Huis reizen uit China stop zette. Door dat reisverbod aangevuld met een verbod op reizen uit Europa heeft Trump de verspreiding van het Corona virus kunnen beperken en vertragen.

Ongewenst knuffelgedrag

Daar bleef het voor Joe helaas niet bij. In april 2020 kwam Tara Read naar voren die verklaarde door Joe. in 1993 te zijn aangerand. Hij had zijn vingers op een ongewenste plaats gebruikt. Vanwege de gevolgen had ze hem toen niet aangeklaagd. De Democratisch georiënteerde media hebben alles gedaan om die klacht onder de mat te schuiven. Tevergeefs. Er zijn meerdere getuigen (vijf) en er bestaat een video waarin haar moeder aan Lary King advies vraagt hoe met zo’n aanranding om te gaan. Die video is teruggevonden. Er bestaat een rechtbank document waarin haar voormalige echtgenote Theodore Dronen in 1996 zegt “On several occasions [Reade] related a problem that she was having at work, in U.S. Senator Joe Biden’s office. [Reade] told me she eventually struck a deal with the chief of staff of the Senators office and left her position … It was obvious that this event had a very traumatic effect on [Reade], and that she is still sensitive and effected [sic] by it today”. Redenen genoeg om een onderzoek te doen naar de handel en wandel van Joe in die periode.

In mei 2020 moest zelfs de National Public Radio (NPR) die zich afficheert als een politiek neutrale media bron, bekennen zich partijdig te hebben opgesteld in de Tara Read zaak. De NPR kwam pas drie weken na het openbaren van de beschuldiging op een van de eigen radio stations in NY met een eigen artikel. Volgens de NPR woordvoerder Kelly Mc Bride wekte de NPR de indruk voorkeuren te hebben en partijdig te zijn: Biden boven Sanders: terughoudendheid om nieuws te publiceren die een herverkiezing van Trump kan versterken; nieuws over ongewenste intimiteiten door Republikeinse politici of hun volgers versterkt en vergroot te publiceren en die van Democratische politici en volgers onder de mat te schuiven. De benadering van de aanrandingaanklacht tegen Brett Kavanaugh versus die tegen Biden is daarvan het duidelijkste bewijs. De NPR bevestigt daardoor weer dat de gevestigde media hypocriet zijn en propaganda instrumenten zijn voor het Democratische gedachtegoed.

Dit is dus de Democratische kandidaat voor het Witte Huis?

Ome Joe die zich graag VeePee laat noemen, is een man die vooral bekend staat om zijn versprekingen, zijn opgeleukte verhalen over zijn prestaties en zijn regelmatige vergeetachtigheid. Vooral dat laatste geeft de indruk dat Joe aan de start van het dementie proces lijkt te staan. Op Youtube kan men op deze video een deel van zijn uitglijders bekijken en beluisteren; een Australische video presenteert een beeld van het afglijden van zijn cognitieve functie en in mei 2020 verscheen de video die een indruk geeft van de manier waarop Joe zijn prestaties opleukt. Hij liegt over juridische opleiding prestaties, beurs, en afstuderen als de beste van zijn klas. Hij eindigde in de onderste laag van zijn afstudeerjaar (#67), kreeg een gedeeltelijke beurs en haalde slechts een en geen drie academische graden zoals hij zelf beweerde.

If You donot Vote for me then You ain’t Black drukt de angst van de Democratische Partij uit dat de stem van het Afro-Amerikaanse segment van de Amerikaanse samenleving geen gegarandeerde stem voor de Democraten meer is. Een Democratische Partij die bijna vier jaar lang op jacht naar Trump is geweest en bijna niets voor de welvaart en welzijn van de doorsnee Amerikaan heeft gedaan. Geen wonder dat Joe Biden met vlag en wimpel voor zijn examen is geslaagd. Een man met racistische trekjes die zich te buiten gaat aan ongewenst knuffelgedrag en regelmatig de weg kwijt is. Joe is de kandidaat van de Democratische Partij. Bij gebrek aan beter.


Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
2 jaren geleden

Trump heeft in drie jaar tijd meer voor zwarte Amerikanen gedaan dan de democraten in de afgelopen halve eeuw; If you’re black and don’t vote for Trump you’re pretty stupid.