Hoe gaat de economie verder?

Momenteel zitten wij in een spagaat, waarbij manipulatieve globalisten als Bill Gates die, na in India al straffeloos een half miljoen kindertjes met zijn levensgevaarlijke ‘polio vaccin’ te hebben verlamd, nu weer probeert om zijn hersenschimmen over wereldwijde vaccinatie door te drammen, hoe eerder hoe beter.

Afb: Publicdomainpictures.net

Navrant is dat een nitwit als Hugo de Jonge, met een vertraging van enkele weken, letterlijk die hersenspinsels van Gates herhaalt als formeel concept voor een landelijke’policy’. Het is al levensgevaarlijk wanneer hij voor een kleuterklasje staat -waar hij thuishoort – maar helemaal in Den Haag waar hij pertinent niet thuishoort!

Dat hij en Rutte als ‘nuttige idioten’ van de globalistische lobby hand- en spandiensten verlenen aan psycho’s als Gates is evident, maar wie stopt hen? U wellicht?

Dat de farmaceutische industrie niet in staat zal zijn om een betrouwbaar vaccin te bieden voor begin 2022 is helder. Maar zij zullen ongetwijfeld dit proces willen versnellen om een slaatje uit de corona crisis te slaan, net als de levensgevaarlijke Gates, daarbij geholpen door slaafse, visieloze meelopers als Rutte en de Jonge, die geen benul hebben van de enorme schade die hun beunhazerij voor jaren aan de samenleving veroorzaakt, zowel in economisch als in sociaal opzicht, terwijl hun ondoordachte gerommel het risico van een tweede uitbraak met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid garandeert.

Daarnaast zitten wij met een ander financieel/economisch probleem en dat zijn de effecten beurzen, waaronder onze Amsterdamse beurs een van de oudste ter wereld is en vergeleken waarmee Wall Street een parvenu is, maar wèl de mondiale trendsetter.

Waar alle beurzen last van hebben is dat zij een wereldje op zich vormen dat vaak iedere relatie met de realiteit ontbeert, denk aan de dot.com euforie in de jaren ‘90. Maar dit speelt zelfs in de corona crisis, waarin aanvankelijk wereldwijd alle handelsbeurzen kelderden, om vervolgens in de US weer euforisch tevoorschijn te komen als een zwaard van Damocles, dat niet onderschat mag worden zoals in 1929 of op ‘Black Monday’ in 1987.

De laatste twee maanden zijn omineus omdat, afgezien van de hierboven gesignaleerde kloof tussen ‘Wall Street’ en ‘Main Street’, er een enorme kloof is ontstaan tussen Wall Street en de Europese beurzen, die vaak de Amerikaanse trend volgen in de onderlinge verbondenheid. Het nieuws dat, na de dramatische ‘uitverkoop’ op Wall St., nu een euforische rally passeert resulteerde op grond van de beslissing van de Federal Reserve om ‘corporate bonds’ – zelfs ‘junk bonds’ – op te kopen waardoor grote firma’s hun schulden kunnen herfinancieren. Beleggers gaan van de ene dag op de andere van panisch naar optimistisch over een rooskleurige toekomst. Dat is wat anders dan Rutte’s € 4000 die nergens goed voor zijn en veelal maanden te laat worden betaald.

Wat ongetwijfeld gaat spelen is dat de globalistische Democraten, die er baat bij hebben dat de Amerikaanse lockdown tot na de verkiezingen duurt, nu weer iets hebben om over te jeremiëren richting bedrijfsleven, onder het motto ‘wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?’ Het gaat om gigantische bedragen, maar laten wij niet vergeten dat het Clinton en de activist Obama waren die de grondslag voor de crisis van 2008 grotendeels creëerden…

De Federal Reserve behoedt de Amerikaanse economie zo voor een lawine van faillissementen, maar wat brengt de toekomst als de ‘lockdown’ niet snel wordt opgeheven? Trump wil wel, maar respecteert de grondwettelijke autonomie der gouverneurs in de 52 staten, die deels uit linkse ideologie erop gebeten zijn de boel bewust verder naar de donder te helpen. De bevolking mort omdat men weer aan het werk wil, want het water staat eenieder aan de lippen.

Andere Centrale Banken zijn voorzichtiger, behalve de ECB die al jaren met geld smijt in een poging om de Euro overeind te houden en de failliete EU voor instorting te behoeden, maar dat gaat er niet om de cashflow van het Europese bedrijfsleven te verbeteren, maar om staatsschulden van corrupte lidstaten als Frankrijk en de Mediterrane broeders te herfinancieren, wetend dat er nooit één cent van terugkomt!

De Amerikaanse aandelenmarkten hebben de hint goed begrepen, terwijl in het impotente Europa niemand de blik op de toekomst heeft gevestigd behalve Zweden, dat lak had aan de WHO en andere globalistische charlatans. Wat wij in de USA zien is dat investeerders geen uitverkoop houden van ‘corporate bonds’, omdat zij nu in aandelen kunnen investeren terwijl zij nergens heen konden met hun ‘cash’. Staatsobligaties renderen vrijwel nergens meer en de aandelen markt was zo gekelderd dat er koopjes zijn, plus de belofte van toekomstige rendementen na de opheffing van de ‘lockdown’.

Europese beurzen zitten in het hoekje waar de klappen vallen met een kreupele auto-industrie, wankele banken en tot mislukken gedoemde groene energieprojecten waaraan op korte termijn opportunistische volksstammen goud verdienen maar op termijn iedereen met de ellende zit van niet te ‘recyclen’, versleten windmolens, kapotte zonnepanelen, massale ontbossing ten gunste van de dwaze verbranding van ‘biomassa’ door groene communisten en natuurlijk de steeds meer rammelende Euro.

Maar in de US zijn het de lievelingen van de globalisten die de investeringen opsponzen, zoals Alphabet (Google), Amazon, Apple, Facebook en Microsoft— die nu zo’n 20% van de Standard & Poor Index bevolken. De èchte industrie kan naar de investeringen fluiten…

Nu de Amerikaanse aandelen hoger genoteerd zijn dan in augustus zou het licht op groen moeten staan, maar ‘lockdown’ staat vrijwel zeker gelijk aan een tweede golf van infecties en er komt een keiharde recessie aan van zeker een 10% snoekduik van het BNP. Massa ontslagen om de kosten te reduceren zijn boerenbedrog, omdat deze de consumenten vraag uiteraard ook verminderen en kunstmatig overeind gehouden bedrijven kunnen elders, wereldwijd, omvallen.

Aan de andere kant moeten ‘progressieve’ politici zich ervoor hoeden om het bedrijfsleven met extra belastingen te raken, zoals ons communistische leeghoofd Klaver ongetwijfeld weer zal proberen met zijn criminele puppetmaster Duijvendak op de achtergrond.

Feit is dat in de US de Federal Reserve achter de economie staat, terwijl in Europa de ECB slechts één politiek doel heeft en dat is de autonomie der lidstaten ondermijnen door de transfer van ons zuurverdiende geld naar Frankrijk en hun klaplopende Mediterrane vriendjes en Rutte lijkt helemaal geen idee te hebben van de economische aspecten van de corona epidemie, voor hem tellen slechts 12 zetels meer of minder….


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
4 jaren geleden

Jo ten spijt lijkt het mij een niet onware analyse…to put it mildly.

Jo
4 jaren geleden

Ronald,
Ik tracht de logica te vinden in jouw laatste cursiefje maar dat lukt al evenmin als met jouw grammatica. Ik vind het niet meer zo grappig als iemand eigenzinnig een moeras inloopt, dat hij absoluut niet kent. Eén passage wil ik er toch even uitlichten. Je citeert wel een buitengewoon flexibele kalender, speciaal voor demagogische gebruik:
Quote:”Het gaat om gigantische bedragen, maar laten wij niet vergeten dat het Clinton en de activist Obama waren die de grondslag voor de crisis van 2008 grotendeels creëerden…” Unquote.
Freddie Mac en Fannie Mae sneuvelden op 7 september 2008, Lehman Brothers en Merrill Lynch volgden op 13..14 september 2008, A.I.G. volgde en vele andere. De ellende duurde voort tot 2011.
George Walker Bush was de 43e president van de Verenigde Staten van 20 januari 2001 tot 20 januari 2009 gedurende twee ambtsperiodes. Bush was een politicus van de Republikeinse Partij.
Van 3 juli 2006 tot 20 januari 2009 was Henry Paulson de United States Treasury Secretary, met Neel Kashkari als assistent, beide ex Goldman-Sachs en van Republiekijnse signatuur.
Barack Obama was de 44e president van de Verenigde Staten, in functie van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017 gedurende twee ambtsperiodes.
Hoe rijm je dat met jouw gratis opmerking over Barak Obama?

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jo

En daar is Jo weer.… Gaat het dit keer om mijn grammatica of uw ignorantie?

Zo te zien het laatste, want om in uw stijl voort te modderen kunt u bijvoorbeeld ook melden dat FC Barcelona in 2008 de Supercopa de España won, plus de UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup, Copa del Rey, La Liga, en de UEFA Champions League. Interessant maar irrelevant!

Ook nu speelt uw gebrek aan historisch perspectief u parten, naast uw desequilibrerende (sorry, meer dan 3 lettergrepen) vooroordelen waarop een erudiete lezeres recentelijk ook al wees. Wellicht voelt u daarom toch enige schroom voor u in de pen klimt voor uw zoveelste ‘ad hominem’ tirade, maar u hebt kennelijk een onweerstaanbare behoefte aan aandacht, ongeacht hoe u daaruit tevoorschijn komt. Voornoemde lezeres had gelijk, uw ‘indrukwekkende’ opsomming van namen en jaren kan zo uit de Encyclopedia Britannica komen maar is volledig ‘off topic’, dus irrelevant.

À propos, wie ‘loopt een moeras in’? Ik zat er destijds midden in, dus bespaart u de lezers uw pretentie… Hoezeer u het ook probeert, u wordt heus niet geblokkeerd als linkse martelares voor uw oprispingen op StaPal, want het geeft lezers juist een leerzame illustratie van datgene waar wij zo vaak over schrijven: zoals al eerder, staat uw ‘ad hominem’ focus wederom bol van uiterlijkheden, maar blijft gespeend van relevante feiten.
Wees dus welkom op StaPal voor een onderhoudende, liberaal conservatieve injectie.

Hier de historisch relevante feiten ter lering: President Clinton zette al in 1995 de deur open voor de krach van 2008 door zijn ‘ Community Reinvestment Act’, waarmee hij de banken extra onder druk zette om in zogenaamde ‘low-income neighborhoods’ honderdduizenden hypothecaire credieten te verlenen aan mensen die de eerste aflossing al niet konden betalen. Barack Obama, de louche activist en discipel van de communistische ‘community organiser’ Saul Alinsky, specialiseerde aanvankelijk als advocaat van kwade zaken, via de criminele organisatie ‘ACORN community organizers” in het verder onder druk zetten van die banken, en later door grof misbruik te maken van zijn nieuwe positie als senator.

Dit was dus absoluut geen ‘gratis’ (bedoelt u soms ‘gratuite’?) opmerking over Obama! Uw historische kennis ligt echter rond het nulpunt, dus kon u dit sowieso niet begrijpen, daarom is uw reactie veelzeggend. Obama was inmiddels senator geworden en aarzelde niet om zelfs CEOs van gereputeerde banken, groot en klein, persoonlijk te chanteren om hun tot de ramp van 2008 gedoemde credietverlening op te voeren met zijn openlijke dreigement dat hij hen aan de kaak zou stellen wegens ‘racisme’ als zij weigerden aan zijn eisen toe te geven (praktijken die linkse mensen wel aanspreken?)

Wat u evident ook niet weet is dat ACORN een puur criminele, extreem linkse organisatie was die Obama bij zijn eerste verkiezing in al de 52 staten hielp middels massieve ‘voter fraud’, reden waarom in september 2009 grote aantallen linkse activisten van ACORN gearresteerd werden en de Senaat besloot om geen cent meer door de ‘Department of Housing and Urban Development’ aan deze criminelen – die ten nauwste verbonden waren aan Obama – te laten geven. Kort daarna werd dit ‘Democratische’ slangennest definitief door de justitie gesloten en opgeheven.

Voilà, feiten, feiten en nog eens feiten! Ik hoop dat dit helpt om uw zoveelste ongefundeerde opinie wat te nuanceren. Maar probeert u desondanks vooral niet om deze feiten overhaast te absorberen, dus zet uzelf svp wat vaker te kijk op deze pagina’s, ter lering en vermaak…
Een beetje aandacht is soms ook wat waard…