De inkt is nog niet droog…

De inkt van David Pinto’s opmerkingen jegens Arnon Grünber – of liever, diens toespraak in de Nieuwe Kerk bij de dodenherdenking – was nog niet droog of het gelijk volgde al in de praktijk. Waar de kleine Joodse professor een dag eerder de vergelijkingen tussen de positie van de Marokkanen nu en de Joden in de Tweede Wereldoorlog hekelde, werd Pinto’s ervaring en observatie bevestigd met de (islamitisch-geïnspireerde) aanslag op het Joodse restaurant ‘HaCarmel’.

Afb: HaCarmel. screenshot AT5-beelden

“Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij”, poneerde Grünberg in zijn toespraak. ‘…Sinds de komst van grote groepen Noord-Afrikanen zijn de Joden weer aan het onderduiken, emigreren of vermommen zich zoals in de Tweede Wereldoorlog. Joodse scholen, religieuze gebouwen en instituties worden noodgedwongen bewaakt.’ riposteerde Pinto daags erna.

Nu zal de korte bijdrage van Pinto in het debat over de onhandige opmerkingen van Grünberg in een verder best aardige toespraak, per definitie wel gekritiseerd worden door Jan en Alleman die zich gedwongen voelen in het kamp van de zelfverklaarde superieure moralisten te verblijven. Feit is wel dat Grünberg de ‘Marokkanen’ als samenvattende metafoor van zijn vaderlijke bescherming koos, ongetwijfeld als duiding van alle minderheden die ‘steun’ verdienen, waarbij de steunverleners in een coöpterend, monopolistisch circuit bijna categorisch en als vanzelfsprekend grote sommen subsidiegelden laten rondgaan. De minderheden die hun steun kennelijk het meest verdienen bevinden zich veelal in groepen die hun wortels niet in ons land of in de Westerse cultuur hebben en die zij ook amechtig afhouden. Behept met een premoderne cultuur en overeenkomstige religieusideologische overtuiging hebben zij kennis van, noch begrip voor de vigerende moraal, zeden, gebruiken en omgangsregels, zelfs niet als die wettelijk zijn vastgelegd.

“Geen Michelin sterren, maar
wel sterren in de ruiten”

“Het is goed dat er aandacht aan wordt besteed, maar dergelijke dingen gebeuren al jaren. We worden wekelijks bespuugd, krijgen anonieme telefoontjes met ‘Palestina vrij’ en ‘Allahu akbar’ en op straat worden we bejegend met de Hitlergroet. Er treedt gewenning op.” Dat vindt de eigenaar van HaCarmel als hij op 20 december 2018 wordt geïnterviewd door Het Parool. Het Joodse restaurant heeft geen Michelin-sterren op een bordje bij de toegangsdeur, maar wel met grote regelmaat sterren in de ruiten van het etablissement. In relatie tot de toespraak van Grünberg en de reactie van Pinto daarop, rijst onwillekeurig toch de vraag of en zo ja, welke Marokkaanse, Syrische, Libanese of Palestijnse restaurants doelwit zijn van dergelijke aanslagen door Joden.

Maar nee: dat vragen we ons dan weer niet af, zelfs een minister niet:

We ‘praten het goed, we wissen het uit, we zetten het apart en we maken dit in zekere zijn de normale gang van zaken’.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
3 jaren geleden

Die types als Kaag en Grunberg doen zich voor als morele pilaarheiligen terwijl het gewoon een soort criminelen zijn, met hun systematische wegkijken van de echte misdadigheid. De hypocrisie van die mensen, het is te hopen dat dat allemaal eens zo helder in beeld wordt gebracht, dat de gemiddelde Nederland onmiddellijk over z’n nek gaat als hun koppen op TV verschijnen.

Ravian
3 jaren geleden
Antwoord aan  Neef Jansen

Waarom noem je ze niet gewoon wat ze zijn; collaborateurs.
Kaag ligt zelfs letterlijk met de Palestijnen in bed, en vult de zakken van PLO en Hamas met Nederlands belastinggeld, maakt ons allemaal medeplichtig aan islamitische terreur.
Dit soort lui hoort voor een tribunaal thuis, om aldaar de gepaste straf voor landverraad en terrorisme in ontvangst te nemen.

Hein
3 jaren geleden

Wat hebben Mocro’s met Palestina, die niet bestaande staat? Niets, hun anti-Zionisme is slechts verhulde islamitische Jodenhaat.