Het voorjaar zit in de lucht, corona ook…

De directeur van de World Health Organisation’s ‘Emergencies Program’, Mike Ryan, gebruikte de beladen term ‘het nieuwe normaal‘ toen hij stelde dat Zweden van het voorjaar kan genieten als het toekomstige model voor samenlevingen die willen ‘normaliseren’ zonder een ‘lockdown’.

Twitter. Afb: needpix.com

Navrant is echter dat Zweden in feite juist zeer intelligent het ‘oude normaal’ heeft beschermd en gehandhaafd en daarom nu geen last  heeft van de uit die, door de WHO gepropageerde, ‘lockdown’ resulterende ellende, waar Ryan wijselijk niet van repte.

Opvallend is dat Zweden in deze mei maand de verspreiding van het virus dramatisch beperkt heeft dankzij de door Rutte aanvankelijk gefavoriseerde, natuurlijke ‘groeps immmuniteit’. Die is ons – dankzij de hem door de ‘specialisten’ van de RIVM aangesmeerde ‘intelligente lockdown’ – door de neus geboord. De voor zijn eigen schaduw bevreesde Rutte heeft, onnodig, lange maanden verloren ten opzichte van Zweden dat een veel lager corona mortaliteitscijfer kent dan Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, België of de UK, die zich allemaal lieten (ver)leiden door de schandalige paniekzaaierij van de WHO, zonder naar de feiten te kijken èn, wat ik Rutte zwaar verwijt, zonder enige poging om greep op Covid-19 te krijgen door de oorzaak van de evidente regionale verschillen tussen het noorden, met name Groningen, en de rest van het land te analyseren en af te zetten tegen zijn door de angsthazen van het RIVM ingegeven wanbeleid van ‘lockdown en dan maar afwachten tot het vanzelf voorbijgaat’.

Terwijl het in Zweden inderdaad op natuurlijke wijze ‘vanzelf voorbijgaat’, schuift de visieloze angsthaas Rutte het bereiken van een landelijke immuniteit voor zich uit. Zijn gevreesde ‘tweede uitbraak’ zal in Zweden waarschijnlijk niet meer spelen, maar wordt hier, dankzij zijn laffe gebeunhaas, mogelijk een ‘self fulfilling prophecy’. De zachte heelmeesters …

Wie is dr. Anders Tegnell, de chef epidemioloog in Zweden? Hij is de man die, solo, de heldere visie had die de collectieve RIVM tot op heden node ontbeert met welgekalibreerde voorzorgsmaatregelen en het isoleren van slechts de meest kwetsbaren in plaats van een volledige ‘lockdown’, dit tegen de consensus onder laffe en daarom overweldigde politici van het slag Rutte, laat staan De Jonge.

Tegnell analyseerde hun beweringen dat een ‘lockdown’ en sociale isolatie zouden helpen om Covid-19 te bestrijden in het natuurlijke ontwikkelingsproces van dat virus en hij had de ‘guts’ om tegen die uit onberedeneerde angst voortkomende, maar onbewezen, ‘lockdown consensus’ in te gaan, mede omdat hij als arts oog had voor de economische schade die een ‘lockdown’ veroorzaakt. Hulde voor deze veelzijdige arts en eeuwige schande dat een angsthaas als Rutte zijn kop zo in het zand stak om zijn eigen positie te protegeren…

Het globalistische verwijt dat Zweden’s strategie niet weldoordacht zou zijn wordt weerlegd door de cijfers, die tonen dat de beperkt voorradige ‘intensive care’ bedden nog steeds in zeer ruime mate beschikbaar blijven èn dat de economie geen noemenswaardige schade heeft opgelopen die Rutte ons voor lange jaren bezorgt. In feite lijken de ‘exit strategieën’ die nu overal overwogen worden sterk op het Zweedse model, maar met een vertraging van maanden en een impliciet risico van een tweede uitbraak. Dat dan een Rutte het presteert om de ‘lockdown’ nog steeds niet te willen versoepelen respectievelijk volledig op te heffen, toont wel aan wat een visieloze klungel hij is!

Klare taal

Tegnell heeft ook al maanden geleden de sluiting van scholen afgeraden, mede om de kinderen de ellende van een sociale isolatie te besparen. Een Zweedse hoogleraar in micro-biologie, tumor- en cel-biologie aan het Karolinska Instituut, Jan Albert, stelt dat ‘een lockdown slechts dient om de curve naar beneden te dwingen zonder dat de besmettingen verdwijnen, zij worden slechts in de tijd voor ons uitgeduwd en daar is geen reden voor als de gezondheidszorg het aankan’. Klare taal!

De cijfers geven de Zweden gelijk met 2.200 Covid-19 gevallen per miljoen, beduidend lager dan de USA en de EU landen, en net boven de Duitse cijfers. Zweden heeft 265 Covid sterfgevallen per miljoen inwoners, maar Tegnell geeft toe dat zij er niet in slaagden om de eerste uitbraak in overvolle ouderentehuizen tijdig te controleren, reden waarom daar ongeveer de helft der doden is gevallen, maar dat was uiteraard sowieso het meest kwetsbare deel der bevolking. Van die slachtoffers was 90% boven de 70 en de helft boven de 86, met slechts 1%  jonger dan 50, maar Zweden worden gemiddeld ook vrij oud omdat er zo’n 10.000 van hen uit een geboortecijfer van 100.000 ouder dan 79 worden.

Intensive Care. Afb: wikimedia commons / Calleamanecer

Wat Tegnell ook zei was dat het relatief geringe aantal IC bedden geen rechtvaardiging achteraf was gebleken voor een uit angst geboren ‘lockdown’ zoals die bij Rutte speelde, omdat hij de economie niet kapot wilde maken èn de bevolking niet van alle sociale contacten wilde beroven.  Hij ried de bevolking aan om in restaurants afstand te bewaren en verbood samenscholingen van meer dan 50 mensen. Voilà de simpele maar effectieve oplossing en de kleinere IC capaciteit dan in Nederland kwam nooit in gevaar!  Dit terwijl de IC’s in Italië, Spanje of New York overspoeld werden, zit Zweden nu op zo’n 35 nieuwe corona gevallen per dag. 

Kortom, Zweden heeft geen zorgen over het herintroduceren van een kwetsbare bevolking in het sociale ‘oude normaal’ omdat de verdedigingsgordel van natuurlijk opgebouwde immuniteit de corona griep nog slechts in de achteruitkijkspiegel ziet, terwijl onze ‘grote roerganger’ juist op een potentiële tweede golf aanstuurt in zijn schokkend gebrek aan visie als raspoliticus en ras-opportunist.

Zweden heeft ook de medische zorg voor de veel grotere aantallen andere zieken niet verwaarloosd door hospitalen vrijwel te sluiten en daarmee een gigantische ‘prop’ in de agenda voor operaties en urgente zorg te veroorzaken, waardoor veel acute patiënten hun zorg moesten en nog steeds moeten ontberen, maar dat kan Rutte geen ros schelen in zijn benepen denkraampje. Twaalf zetels meer zijn ook wat waard…

Ondertussen heeft de zelfs WHO Zweden vorige week gecomplimenteerd met hun verstandige beleid, maar is de hoofdschuldige China openlijk bezig met een wanhopig, vaak hysterisch aandoend offensief om hun straatje schoon te vegen, omdat in de rest van de wereld de weerstand tegen de communistische praktijken dagelijks toeneemt. De hysterie in Peking is dermate groot dat een staats-‘thinktank’ genaamd China Institutes of Contemporary International Relations (CICIR), XiJinping zelfs heeft aangeraden om zich voor te bereiden op een eventueel gewapend conflict in plaats van de hand in de eigen, fascistische boezem te steken. De wereld komt om in idioten…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
3 jaren geleden

Bij studio De Blauwe Tijger hoorde ik gisteren een interview van Tom Zwitser met een huisarts uit Noord-Brabant of Limburg. Deze arts, Rob Elens, vertelde hoe hij in samenwerking met een apotheker tot een medicatie was gekomen waarvan twee medicamenten gewoon beschikbaar zijn, nl. een erkend en getest medicijn tegen reuma (hydroxychoriquine) in combinatie met Zink. Dat bleek dus goed te werken op de 10 patiënten die hij er mee behandeld had.
Toen de inspectie daar echter van op de hoogte werd gesteld, werd het hem verboden dat nog langer toe te dienen. Hij heeft toen een andere oplossing gevonden met het supplement Quercetine in combinatie met ZINK. En dat blijkt ook te werken. Supplementen vallen onder de warenwet en niet onder de medicamenten wet. Dat mag gewoon.
Er wordt dus ook in Nederland door artsen gezocht naar werkbare medicijnen nu al. Zodat we niet hoeven te wachten op die vaccins waar Bill Gates achter aan zit en mensen afhankelijk wil maken van zijn gefinancierde vaccins. Kijk dat interview. Zeer de moeite waard. En bedankt voor het artikel.

r dunki
3 jaren geleden

@ Johan & Karton

De kwade genius op de achtergrond heet Bill Gates, de zieke maniak der vaccinaties…
Geen mens lijkt te weten dat hij in India een eigen versie van een polio vaccin op de jeugd heeft mogen loslaten waarmee hij ruim een half miljoen kindertjes heeft verlamd!!!

Nu hoor ik een imbeciel als Hugo de Jonge – die niet eens in de buurt was toen het buskruit werd uitgevonden – pretenderen dat er ‘geen massale evenementen’ – dus ook geen voetbalcompetitie – toegestaan zal worden totdat het nieuwe vaccin (uiteraard van Gates) beschikbaar komt, let wel zonder afdoende tests op dieren en mensen, dus LEVENSGEVAARLIJK….

Voordat er een betrouwbaar vaccin is dat afdoende getest is op betrouwbaarheid, leven wij rond de jaarwisseling van 2021 op 2022, terwijl Zweden vandaag de dag al op een niveau van 50% van de landelijke ‘groepsimmuniteit’ zit omdat dat land een Hugo de Jonge bespaard is gebleven…. Wordt het geen tijd dat deze nitwit eindelijk gevolg geeft aan zijn roeping en voor een schoolklasje gaat staan?

karton
3 jaren geleden

Die directeur van de WHO, Mike Ryan moet óók ooit gehoord worden, dacht hij natuurlijk.
Deze in eigen land uitgekotste “politicus” leidt nu een nutteloos leven in WHO, echter, hij doet dat NIET als vrijwilliger, natúúrlijk niet, want ook zijn schoorsteen moet roken natuurlijk en niet zo weinig ook.
Ik word helemaal ziek van dat soort mensjes, die vanaf de zijkant maar wat blèren en roepen, zonder ooit zelf één klap te hebben gewerkt, écht gewerkt !

Johan
3 jaren geleden

Je moet per land kijken naar :
(aantal doden )/ (aantal vastgestelde besmettingen).

Dan zie je dat het percentage in Zweden gelijk is aan : 3040/24623 = 0.1234
en in Nederland : 5288/41774 = 0.1265

De percentages zijn dus vrijwel hetzelfde.

De cijfers zijn ontleend aan de website, die officiële tellingen bijhoudt :
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Wat voor conclusie kun je hieruit trekken ? Dat de Nederlandse lockdown niet nodig was. Dat is in ieder geval wel duidelijk. De lichtere aanpak, zoals Zweden deed, levert namelijk hetzelfde resultaat op. Uiteindelijk zullen alle landen op ongeveer gelijke percentages uitkomen, ongeacht of men een lockdown heeft ingevoerd.

Het is wel triest om te moeten constateren, dat de Nederlandse economie voor nop in de vernieling is geholpen.