‘Apothekers’ uit Aleppo

Ach, het was zo’n mooi en nobel streven. Uit het door oorlog verscheurde Syrië vertrokken duizenden wanhopige mensen, weg van alle ellende, dood en verderf. Die mensen konden daar niet blijven: er moest hulp en opvang komen en wel heel snel ook. PvdA leider Asscher was hoopvol; er zou in Nederland best plaats zijn voor zulke ‘Apothekers uit Aleppo’.

Oorspronkelijke afbeelding: Pixabay

Een groot aantal mensen, ondergetekende niet uitgezonderd, stak de waarschuwende vinger op. Mensen uit een ver en vreemd land, met een totaal andere cultuur en een faliekant andere kijk op ‘samenleven’ kun je wel voor even opvangen, maar niet integreren. Bovendien: waar moet het geld vandaan komen? De burger nog meer lasten opleggen?

De realiteit

De realiteit bleek van een andere orde. Al spoedig bleek dat zich onder de vluchtelingen niet verrassend veel ‘apothekers’ of raketgeleerden bevonden: een groot aantal kon niet lezen of schrijven en had niet meer dan een paar jaar lagere school gevolgd. Merkwaardig genoeg waren het ook nogal veel jongemannen en geen gezinnen. Waarom zouden we die opvangen in een overbevolkt land met de wetenschap dat de integratie buitengewoon moeilijk zou verlopen en wellicht ook zou falen? “Ach, het dondert niet” denkt de politicus en kijkt naar de peilingen: hij heeft het goed verkocht, het volk trapt erin, de media ook en hij heeft de juiste snaar geraakt, boekt winst.

Niet lastig

Want voor een politicus is het allemaal niet zo lastig, die heeft geen ‘apothekers uit Aleppo in z’n straat wonen. Die kent ze niet, komt ze niet tegen, anders dan bij een nadrukkelijk geregisseerd ‘cameramoment’ met geselecteerde en geïnstrueerde ‘vluchtelingen’. Een politicus denkt in termen van de winsten die hij of zij kan behalen met de handel in zieligheid en ellende. Van een ander uiteraard en ook met geld van een ander. Even een wetje erdoor jassen en hatseflats: zo doen we dat. Op naar het volgende verdeel en heers moment.

Fraude

Inmiddels heeft de Volkskrant, normaliter bedreven in de marketing-technisch goed doorwrochte verkoopmethoden van vooral socialistische politiek, ontdekt dat er eigenlijk ook wel gigantisch wordt gefraudeerd door deze nieuwe en aspirant landgenoten. Pijnlijk, maar niet voor de politicus. Die verdeelde slechts geld wat door een ander was verdiend en heeft zelf totaal geen last van fraude of andere ellende in andermans wijk. Dat er af een toe een nieuwe landgenoot even duidelijk maakt wat hij van onze samenleving vindt, met gebruikmaken van messen of andere handwapens, maakt ook niet uit. Iets met ‘verwarde mensen’ of een ‘verlaagde suikerspiegel’ vanwege de ramadan of misschien ook niet.

Aanpassen of opkrassen

Ons land is kennelijk voortdurend aan veranderingen onderhevig. Dat is prima zo’n voortdurende ontwikkeling en aanpassingen als gevolg van technologische ontwikkeling en gewijzigde inzichten of situaties. Daarop volgen doorgaans wetswijzigingen en aanpassingen die de veranderingen juridisch inpassen; sommige zaken zijn wenselijk, andere weer niet. De toestroom van zoveel andere culturen vergt eveneens aanpassingen in onze wet. Wie de hulpverlener besteelt hoort hier niet thuis en moet zich hebben vergist in het land van aankomst. We kunnen in dat geval niet meer volstaan met een oproep tot ‘een beetje inschikken, dan komen we er wel’. Nieuwkomers hebben zich aan te passen naar onze cultuur en niet andersom. Als dat niet gewoon langs natuurlijke weg blijkt te kunnen, dan zullen we dat bij wet moeten regelen.

En een beetje rap ook. ‘Aanpassen of opkrassen’ is een mooi wetsvoornemen…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
3 jaren geleden

We hebben gewoon een stel deserteurs gehuisvest die te beroerd waren om tegen ISIS te vechten en hun land en familie te verdedigen

Neef Jansen
3 jaren geleden

De Linkse Kerk is als een heel grote sekte die zichzelf een dystopie heeft bedacht die maakt dat we op weg daarnaartoe steeds meer te maken krijgen: met enorme kosten van windmolens, warmtepompen en zonnepanelen; met steeds verdergaande eisen van de totalitaire, gewelddadige en hyperintolerante islam; en met ook steeds bemoeizuchtiger eisen van de EU wat betreft soevereiniteit inleveren aan die EU en schulden betalen van andere EU-landen. Het is net of die Linkse Kerk bezig is met een genocide op de moderne Europese cultuur ten gunste van iets dat lijkt op een communistische-islamfascistische heilstaat bevolkt door overwegend mensen uit Afrika en de islamitische wereld. Men handelt vanuit de waan dat dit een prettig bewoonbare, veilige en vredevolle, veelkleurige multiculturele samenleving zal geven, waarbij informatie daarover dat de werkelijkheid wel eens anders kan uitpakken wordt genegeerd en de boodschapper ervan gedemoniseerd. Historisch gezien (Ondergang, Jared Diamond) draait dermate fanatiek negeren van werkelijkheid gewoonlijk uit op een catastrofe, oorlog, burgeroorlog, ineenstorting van beschaving. Het kan trouwens zijn dat de Westerse wereld sterk genoeg is om als het ware de islam te verteren. Dit juist ook omdat steeds meer moslims via internet ontdekken wat voor een krankzinnig extremisme het eigenlijk is. Maar dan nog is het te verwachten dat de volhardende fanaten enorm veel problemen geven, wat betreft vele decennia van criminaliteit en terreur en zich gewelddadig opdringende achterlijkheid. Dit juist ook omdat die Linkse Kerk het probleem helemaal niet wil onderkennen en er alles aan lijkt te doen om het alleen maar te vergroten.