Een ezel (met visie) stoot zich geen …

Rationele wetenschappers en eenieder die ‘compos mentis’ is, weet sinds mensenheugenis dat met de groei van de wereldbevolking de vraag naar energie exponentieel toeneemt, en iedereen weet ook al sinds mensenheugenis dat kernenergie de enige ‘schone’ oplossing daarvoor is.

Afb: Michel Verbeek, Wikipedia.

Desondanks heeft de dwaze globalist Merkel kerncentrales gesloten, komt nu in een massaal energiedeficit, dus stookt nu hele bossen op die tien keer meer vervuilen dan de originele centrales en importeert veel duurder aardgas bij scheepsladingen. Daarom betaalt de Duitse burger nu de allerhoogste energierekening in Europa… Desondanks verklaarden onze opportunist Rutte cum suis zich akkoord met de linkse idée fixe genaamd ‘Akkoord van Parijs’, dat al na één jaar door niemand nageleefd bleek te worden, al helemaal niet door Nederland. En dat was één.

Als gevolg van onze nationale handicap, de links-protestantse betweterij met het opgeheven vingertje, resulteerde deze nachtmerrie desondanks in het zogenaamde ‘klimaatakkoord’. Het Nederland van D’66 en GL als clownesk ‘gidsland’ in een wanhopige poging van Rutte om zijn greep op het pluche niet te verliezen. Dit zonder zich ook maar iets gelegen te laten liggen aan het wel en wee van de eigen bevolking die voor Rutte’s onbetaalbare egotrip en lijfsbehoud opdraait. Voilà, nummer twee. Daardoor kon onze gedeprimeerde Don Quichote – bijgenaamd Fransje Timmermans die het lid op de neus had gekregen toen hij boven zijn stand ging leven door zijn spirituele licht en inspirator Juncker te willen opvolgen – weer even opleven en eiste subiet, in zijn euforie, luttele biljoenen om bomen in Europa te gaan planten en het continent nog verder te verzieken met inefficiënte windmolens en zonneweides, totdat een andere linkse idée fixe in de vorm van de opgeklopte corona-hype hem de pas afsneed. Wederom stond Frans aan de kant…

Planet of the humans

Ten overvloede rekende de film ‘the Planet of the Humans’ wereldwijd effectief af met de corrupte mythe van de transitie naar ‘duurzame’ energie, maar alle linkse mensen deden stijf hun ogen dicht. Nu begint wereldwijd de animo voor windmolens toch drastisch af te nemen. Maar nu zien de progressieve zakkenvullers hun laatste kans om – tegen beter weten in – het landschap met hun ‘zonneweides’ te verpesten om hun zakken alsnog te vullen. De burgerij roept al: ‘Rien ne va plus!’

Nederland kent een dertigtal ‘energieregio’s’ van lieden die nergens verstand van hebben maar precies weten wat héél goed voor u en mij is. Deze dwaallichten gaan nu Den Haag binnen enkele maanden informeren hoe zij waanzinnige, nutteloze doelstellingen willen realiseren van het klimaatakkoord.

Let wel, dat is door de grapjassen opgesteld die nu publiekelijk te kijk staan, maar desondanks moet het geld van de belastingbetaler erdoor gejaagd worden. Dus zij gaan een voorstel doen voor het aantal wind- en zonneparken die per regio gebouwd dienen te worden om een dwaze, reeds lang nutteloos bewezen idée fixe te realiseren en de zakken van hun onscrupuleuze vriendjes te vullen. En dat is nummer drie!

Biedt de strategische non-valeur Rutte enige visie of hoop? Hij ploetert maar voort, terwijl ‘ons soort mensen’ hem blind volgt, al was het maar uit nieuwsgierigheid om te zien waar de brokkenpiloot straks uitkomt…

Von der Leyen. Afb: wikimedia-commons – EU

Maar Ursula, de ‘maïtresse’ van Frans, zoekt nu ruzie met Angela ‘om te kijken wie van deze dames de grootste heeft’, en eiste een verdubbeling van de illusoire centjes die Frans al binnen dacht te hebben om Europa, en wellicht de wereld en omstreken, te redden. Dat is natuurlijk een sport voor èchte kerels, dus Frans moet nog even op zijn beurt wachten, maar hij is een geboren optimist dus heeft zijn vreugdedansjes alvast hervat en heeft nu zelfs bedacht wat u en ik gaan eten zodra hij ook ons laatste geld voor de boodschappen te pakken heeft. Zelf eet hij zo te zien alles wat los en vast is. 

“…maar zij hebben
wèl de kas gejat.”

Wat echter niet zo geruststellend is zal het nadenkende deel der Europese mensheid duidelijk zijn. Deze volstrekte idioten rijden in volle vaart een doodlopende straat in en knevelen ondertussen de bevolking in hun greep naar de macht middels eeuwigdurende ‘lockdowns’, maar zij hebben wèl de kas gejat.

Waar de oplossing ligt weet ook menigeen en, ere wie ere toekomt, de ex-PvdA minister Ronald Plasterk zegt heel eerlijk dat kernenergie de enige uitweg is, maar zijn hysterische voormalige collegae in de 2e Kamer en in Brussel jammeren dat kernenergie niet in aanmerking zou komen… Waarom? Omdat zij de kapitalistische maatschappij willen vernietigen conform het concept van hun roerganger Karl Marx en zij komen ermee weg omdat de grote zwijgende meerderheid zich dat laat aanleunen.

Maar, als een ex-PvdA minister zo integer is om – naast de linkse extremisten die de film ‘the Planet of the Humans’ maakten – aan de bel te trekken, waarom trekt u dan ook niet uw mond open en laat u van zich horen in plaats van te zitten suffen en Rutte aan 42 virtuele zetels te helpen? Word eens wakker!

In de USA heeft de Department of Energy een spoedprogramma gestart om twee nieuwe prototypes van geavanceerde kernreactoren te bouwen, ondanks dezelfde hysterie bij ‘links’ om dat te saboteren. Dit wordt een 50/50 programma met particuliere partners waarin $ 4 miljard door de DEA wordt gesponsord. Dat is nog eens wat anders dan de incompetente hysterie in Brussel!

Inefficiënte linkse sprookjes

Hoewel gas relatief goedkoop blijft is die energiebron eindig en de ‘hernieuwbare’ energiebronnen zijn totaal inefficiënte linkse sprookjes, terwijl kernenergie een op dit moment fors prijskaartje draagt. In de USA leveren commerciële reactoren 20% van de elektrische energie en 50% van de CO² vrije energie. De USA had een kleine dertig jaar geleden 113 kernreactoren en heeft nu nog 96 reactoren die stuk voor stuk op gevorderde leeftijd zijn gekomen. Nieuwe reactoren zijn veiliger en efficiënter, maar zolang de linkse politiek ondernemers de kans geeft om goud geld te verdienen met sprookjes als windmolens en zonneweides, is er geen grote prikkel om te investeren in kernenergie.

Daarom zou een verantwoordelijke CEO nu dagelijks overuren moeten maken om de infrastructuur en die prikkels te creëren voor de kernenergie, als hij tenminste ècht oog heeft voor onze toekomst, maar deze beunhaas houdt zich alleen maar bezig met het veroorzaken van een golf van faillissementen en het pesten van de laatst overgebleven kroegbazen, strandtenthouders en brave strandgangers.

Het adagium ‘ieder land krijgt de regering die het verdient’ is wel héél zuur met zo’n CEO als Rutte.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
3 jaren geleden

Die 42 virtuele zetels van Rutje komen vast niet van de lezers van deze site. Deze boodschap moet veel groter verspreid worden.

Campert
3 jaren geleden

Dank Ronald. Goede analyse.