In memoriam: Henk Mulder

In zijn woonplaats Zwolle is op 1 april j.l. onze goede vriend en collega-auteur van vele StaVast artikelen, Henk Mulder overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij blijft ons bij als een fijn mens, scherp en analytisch denker en de wereld is zonder hem een andere geworden.

Henk Mulder

Henk werd een aantal jaren geleden plotseling geplaagd door verschillende kwalen. Zijn gezondheid was broos geworden. Hij werd beroemd, vrijwel legendarisch, door zijn mooie en veelal scherpzinnige analyses en opinies die hij aan het dagblad De Telegraaf stuurde, ondermeer voor de rubriek ‘Wat u zegt’. Wij kennen Henk in het bijzonder door zijn onvermoeibare inzet voor het Oud Strijders Legioen en voor het huisorgaan StaVast schreef hij jarenlang honderden artikelen. Telkens actueel, telkens scherp van pen, maar ook steeds eerlijk en oprecht, exact conform zijn opvatting en moraal. In zijn eigen woorden: “een Henk recht voor de kop”.

Henk werd gedreven door zijn aversie tegen onrecht en een veelal gekunstelde voorstelling van zaken. Wat dat betreft werd hij door de Nederlandse en Europese politiek dagelijks voorzien van grote hoeveelheden munitie. Elke voorzet vanuit dat metier werd door hem feilloos ingekopt en hij geldt onverminderd als een van de topscorers op dat terrein.  

Een markant mens als Henk Mulder is een groot verlies voor zijn familie en verdere naasten, evenals voor ons en alle lezers die nooit genoeg konden krijgen van zijn scherpe maar eerlijke opinies.

Aan zijn familie en vrienden, evenals aan al zijn volgers wensen wij sterkte en we blijven hem in dankbaarheid in onze gedachten houden.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carla Meeuwisse-Mulder
3 jaren geleden

Mijn oom, na jaren geen contact, zie je ineens dit bericht. Dan schrik je toch en komen er veel herinneringen boven. Onze familie wordt zo wel heel klein. Ik schrok van de foto, want wat lijkt Henk op mijn pa, Henks oudste broer.

Brands Giesbrecht
3 jaren geleden

Henk was my Uncle, I loved him very much, it’s unfortunate that I live in Canada and could not be with him. Rest In Peace Uncle Henk

Lina Mulder
3 jaren geleden
Antwoord aan  Brands Giesbrecht

Henk was my uncle too. So we must be cousins? Is you father Bram Mulder?
May uncle Henk – indeed – rest in pease.

Branda Giesbrecht
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lina Mulder

Yes I am Bram and Teuntje’s daughter. We live in Canada. Are you Uncle Bills daughter? Last time I saw Uncle Henk was a couple years ago….He was such a beautiful man. I was emailing with him 2 days before he passed away. My dad Bram passed away Oct 4, 2015. He was my favorite person in the world. I miss them both so much. I hope all is good with you and your family.

Pieter
4 jaren geleden

Condoleance voor de familie. Destijds genoten van zijn pennevruchten in de Sta Vast.
Een mooi mens is van ons heengegaan.

Mat Herben
4 jaren geleden

Mijn condoleances voor iedereen die Henk kende en zijn naasten in het bijzonder. Een markante man en scherp denker

Gosse Offringa
4 jaren geleden

Ach die Henk. Grote sterke kerel, toen, later niet meer. Zijn schrijfsels zullen mij altijd bijblijven. Hij zat vol humor en mengde die in zijn mening ergens over. Daardoor was hij ook nooit gemeen of krenkend. Zijn stijl was prettig om te lezen. Ik zal hem missen.

Rafi
4 jaren geleden

Wat verdrietig. Ook nog eens door dat virus, waarvan de regering veel te laat het gevaar inzag. Ik herinner mij hem van Stavast. Aan dit soort van mannen, die NL welvarend en stabiel hebben gemaakt, heeft NL een vreselijk tekort tegenwoordig. Uit dit soort hout worden ze niet meer gesneden tegenwoordig. Sterkte voor zijn nabestaanden gewenst.