In memoriam: Henk Mulder

In zijn woonplaats Zwolle is op 1 april j.l. onze goede vriend en collega-auteur van vele StaVast artikelen, Henk Mulder overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij blijft ons bij als een fijn mens, scherp en analytisch denker en de wereld is zonder hem een andere geworden.

Henk Mulder

Henk werd een aantal jaren geleden plotseling geplaagd door verschillende kwalen. Zijn gezondheid was broos geworden. Hij werd beroemd, vrijwel legendarisch, door zijn mooie en veelal scherpzinnige analyses en opinies die hij aan het dagblad De Telegraaf stuurde, ondermeer voor de rubriek ‘Wat u zegt’. Wij kennen Henk in het bijzonder door zijn onvermoeibare inzet voor het Oud Strijders Legioen en voor het huisorgaan StaVast schreef hij jarenlang honderden artikelen. Telkens actueel, telkens scherp van pen, maar ook steeds eerlijk en oprecht, exact conform zijn opvatting en moraal. In zijn eigen woorden: “een Henk recht voor de kop”.

Henk werd gedreven door zijn aversie tegen onrecht en een veelal gekunstelde voorstelling van zaken. Wat dat betreft werd hij door de Nederlandse en Europese politiek dagelijks voorzien van grote hoeveelheden munitie. Elke voorzet vanuit dat metier werd door hem feilloos ingekopt en hij geldt onverminderd als een van de topscorers op dat terrein.  

Een markant mens als Henk Mulder is een groot verlies voor zijn familie en verdere naasten, evenals voor ons en alle lezers die nooit genoeg konden krijgen van zijn scherpe maar eerlijke opinies.

Aan zijn familie en vrienden, evenals aan al zijn volgers wensen wij sterkte en we blijven hem in dankbaarheid in onze gedachten houden.


.

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brands Giesbrecht
3 maanden geleden

Henk was my Uncle, I loved him very much, it’s unfortunate that I live in Canada and could not be with him. Rest In Peace Uncle Henk

Pieter
7 maanden geleden

Condoleance voor de familie. Destijds genoten van zijn pennevruchten in de Sta Vast.
Een mooi mens is van ons heengegaan.

Mat Herben
7 maanden geleden

Mijn condoleances voor iedereen die Henk kende en zijn naasten in het bijzonder. Een markante man en scherp denker

Gosse Offringa
7 maanden geleden

Ach die Henk. Grote sterke kerel, toen, later niet meer. Zijn schrijfsels zullen mij altijd bijblijven. Hij zat vol humor en mengde die in zijn mening ergens over. Daardoor was hij ook nooit gemeen of krenkend. Zijn stijl was prettig om te lezen. Ik zal hem missen.

7 maanden geleden

Wat verdrietig. Ook nog eens door dat virus, waarvan de regering veel te laat het gevaar inzag. Ik herinner mij hem van Stavast. Aan dit soort van mannen, die NL welvarend en stabiel hebben gemaakt, heeft NL een vreselijk tekort tegenwoordig. Uit dit soort hout worden ze niet meer gesneden tegenwoordig. Sterkte voor zijn nabestaanden gewenst.