Een voorbeeldige asielzoeker in Neuruppin

Het was een oude bekende, die de politiepatrouille aantrof toen ze naar het filiaal van een Discounter in Neuruppin werd geroepen. Huisverbod? Met zulke juridische spitsvondigheden had de 25-jarige Somaliër, die tijdens zijn vlucht uit Afrika alleen zijn naakte leven en vermoedelijk zijn mobiele telefoon kon redden, niets op.

Afb: Flickr / Erich Markhardt.

Alsof er nooit iets gebeurd zou zijn, wandelde de zwarte op 14 april het filiaal van Kaufland in het winkelcentrum in Neuruppin binnen, hoewel hij daar op grond van de verwarde aanname dat de uitgestelde goederen daar gratis meegenomen kunnen worden, al enige tijd geleden een huisverbod had gekregen.

Blijkbaar was dit misverstand nog steeds niet geheel uit de weg geruimd, omdat de Somaliër opnieuw alcohol en parfum ter waarde van € 30,- uit de winkel wilde meenemen, zonder de lastige omweg via de kassa te nemen. En omdat je dorst krijgt van shoppen, net zoals van “shoplifting” (in Duitsland noem je dat gewoon winkeldiefstal), dronk de jongeling van het zwarte continent voor de ogen van de aanwezigen nog drie flessen likeur leeg. Uiteraard op kosten van het huis.

Zo´n generositeit zorgt natuurlijk voor jaloezie. Enkele klanten hadden het lef om de gast van de Duitse belastingbetaler in de buurt van de kassa tegen te houden. Wie wil het de 25-jarige vluchteling, die nog net kon ontsnappen uit de klauwen van zijn Somalische vervolgers, kwalijk nemen dat hij toen een beetje boos reageerde. Het humorloze personeel interpreteerde dat als agressief gedrag en schakelde de politie in.

Zoals dat bij menig vluchteling het geval is, veroorzaakte ook bij onze jongeling het zien van het uniform de onweerstaanbare drang om de drager ervan zijn respect te verlenen door hem te bespugen.

Lees verder >>>

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties