De herverkiezing van de bureaucratische lafbek ten koste van alles

De Nederlandse overheid heeft een naam als vrijwillig slachtoffer van de automatiseringswereld, die bij elke lucratieve opdracht ‘gefundenes Fressen’ op een presenteerblaadje krijgt.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Dat de automatiseerders jaar in jaar uit kans zien om projecten ter waarde van – inmiddels – miljarden te doen mislukken verbaast niet want, aannemend dat de automatiseerders al een professionele, sluitende opdracht hebben ontvangen van die onprofessionele opdrachtgever – hetgeen per definitie niet het geval lijkt te zijn – is er ook niemand die namens die opdrachtgever de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de implementatie van zo’n project en die stap voor stap begeleidt om e.e.a. in goede banen te leiden. Waarom zou je? ‘Après moi le déluge’, want uiteindelijk is het de zo geminachte belastingbetaler die opdraait voor hun incompetentie en luiheid.

Wat heeft dit te maken met de huidige ‘intelligente corona lockdown’ van onze top bureaucraat?

Om te beginnen is het verbazingwekkend dat er in Zweden helemaal geen lockdown is terwijl daar een incompetent gebleken, feministische regering aan het roer is! Voorts is het saillant dat, terwijl ons beelden bereiken van Zweden die gezellig samen op zonnige terrasjes zitten te borrelen zonder enige afstand, de Zweedse economie ook niet de gigantische klappen oploopt die de rest van de wereld zichzelf berokkent in de globalistisch geënsceneerde paniek.

Kennelijk is die linkse kliek in Zweden niet vatbaar voor de andere linkse, globalistisch geënsceneerde corona-paniek en, hoewel ik geen hoge pet op heb van de hedendaagse feministen, lijkt het te werken! Gisteren (21.04) was ‘ onze grote roerganger ’ weer eens aan het schutteren voor de camera’s met prietpraat over lagere scholiertjes die weer naar school mogen en mogen sporten, maar de economie blijft op slot en gaat gestaag verder naar de donder!

Dit wanbeleid baseert de wankelmoedige Rutte op de dubieuze cijfers van de WHO en het daarvan afgeleide RIVM als zijn bliksemafleiders voor de publieke opinie met het oog op de komende verkiezingen, dus laten wij daarom eens kijken naar wat die WHO per 19 april meldde over de calamiteiten in Zweden èn in Nederland, zodat wij appels met appels kunnen vergelijken:

  • In de directe vergelijking per die datum presenteert de WHO ons voor Zweden (alles afgerond) 15.000 geconfirmeerde corona zieken, tegen Nederland 34.000.
  • Dat vertaalt de WHO in 1500 Zweedse zieken per miljoen, terwijl Nederland op 2000 per miljoen komt.
  • Het aantal herstelde patiënten in Zweden bedroeg op de 19e april 550 stuks terwijl Nederland dat cijfer niet eens bijhoudt voor de WHO statistieken!
  • En de klapper: Zweden kent 1700 doden en Nederland 4000 per 19.04 jl.

Voorzover iemand nog wil beweren dat Rutte iets goed heeft gedaan met zijn slaafse navolging van de door de globalisten afgedwongen lockdown, behoud ik mij het recht voor om aan diens gezond verstand te twijfelen.

En nu nog even terug naar de rampzalige automatiseringsprojecten van onze overheid. In een overheid die pretendeert altijd ‘keihard te werken’, uiteraard van 9 tot 5, gaat desondanks bijna alles fout wat fout kan gaan. Niemand is verantwoordelijk,  ambtenaren doen wat zij willen en ministers weten veelal helemaal niet waarover het gaat, laat staan dat zij de lef hebben om de pestilente ‘deep state’ bureaucratie aan te pakken en af te rekenen op hun politiek georiënteerde chicanes. Wat maakt het uit als je vanzelf burgemeester van Amsterdam kunt worden?

De automatiseerders hebben daarmee de weg naar hun versie van Utopia gevonden en om de Haagse incompetentie nog eens te accentueren worden wij verblijd met een omhoog gevallen schoolmeester die via de gemeenteraad van Rotterdam zich plots, tot zijn eigen verbazing, als vicepremier in Den Haag gebombardeerd zag… Het CDA moet zich diep schamen voor deze impersonatie van een minister die geen idee heeft wat het ministerschap inhoudt, zelfs niet de moeite neemt om er als een minister uit te zien met zijn disco schoeisel.

Ons aller Hugo heeft gehoord dat globalisten nu een ‘app’ introduceren waarmee hij in de gaten kan houden of opstandige familieleden niet stiekem door het raam van opa en oma klimmen voor een levensbedreigend familiebezoekje. Daar heeft Hugo zelf namelijk al sinistere plannen mee, getuige de extreem hoge sterftecijfers dankzij zijn wanbeleid onder de Nederlandse oudjes …

Nu heeft deze beunhaas dus bedacht dat hij zich ook maar eens aan een automatiseringsproject moet wagen, want misschien kon hij zijn zwaar geschonden reputatie alsnog redden. Maar, luttele dagen later zakte hij alweer door het ijs, voor de zoveelste keer in enkele weken!

Rutte zou, ware hij een competente CEO in plaats van een verdwaalde ambtenaar, normaal gesproken deze brokkenpiloot ter plekke ontslaan, maar dat kost hem zijn kabinet dus gooit hij er liever duizenden seniore mensenlevens en tientallen miljoenen Euro’s tegenaan dan zich een daadkrachtige CEO te betonen. Gisteren wachtte Nederland in spanning op Ruttes persconferentie over zijn ‘intelligente lockdown’, maar Duitsland en België waren hem te vlug af en verlengden hun lockdown tot 3 mei, terwijl het levende voorbeeld van Zweden op een andere planeet gesitueerd lijkt te zijn. Wie voor 20 mei een biertje op een zonnig terrasje wil drinken moet naar Stockholm, want Rutte ‘staat pas aan het prille begin van de weg terug’.

In ieder geval was het verraderlijke ‘nieuwe normaal’ van het menu geschrapt, maar verder heeft deze dilettant geen oog voor de angst en de zorgen onder de Nederlanders over verlies van hun baan en het gebrek aan normale sociale contacten, laat staan de herstart van onze economie.

De smoes is ‘het gebrek aan kennis van het corona virus’, maar als wij de hierboven genoemde, objectieve cijfers bezien zou het Rutte niet misstaan om héél snel met het VNO en vakbonden aan tafel te gaan zitten om eens zorgvuldig te plannen in plaats van zich alleen maar te laten indekken door het fantastische ‘Outbreak Management Team’ dat onder de één of andere steen vandaan is gekropen om Rutte additionele politieke rugdekking te geven. Hij wil hier uiteraard een politiek slaatje uit slaan op zijn laffe wijze, want ‘ons soort mensen vindt dat hij het goed doet’.

Zijn laatste vondst: ‘de vrijheid van de één mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander’, maar weet hij waar Zweden ligt? Als hij nu eens de moeite nam om zèlf te kijken naar de cijfers, desnoods die van de WHO, zou dat een grote stap voorwaarts zijn in plaats van zich te verstoppen achter RIVM en OMT. De sleutelwoorden luiden: zelfstandig denken en initiatief tonen

Deze zogenaamde Chief Executive Officer moet eindelijk eens ‘guts’ tonen in plaats van dag in dag uit de bureaucratische lafbek te spelen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
4 jaren geleden

Dat is krasse taal Ronald…
Helaas de waarheid wellicht goed benaderend.
Geschiedenisleraar Mark en vazal onderwijzer Hugo o.l.v. RIVM/WHO ondersteund door de super automatiseerders van onze ‘dienende’ overheid. Komt goed, gaat u rustig slapen. Ondernemers worden een uitstervende soort.

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  Campert

@ Campert.

Uw slotzin was de hartewens van Karl Marx… Vast geen toeval.