Ontbrekende capaciteit in de Intensive Care: hoe nu verder?

Onze gezondheidszorg loopt dezer dagen tegen een (onnodig) capaciteitsprobleem in de Intensive Care aan voor coronapatiënten. Dat is een trend: 50 jaar geleden werd het ‘beddenreductiebeleid’ voor ziekenhuizen ingevoerd uit overwegingen van kostenbeheersing. Gezien de weerstand tegen de sluiting van kleine ziekenhuizen werd die beddenreductie gecamoufleerd door nieuwbouw, maar in de jaren ’80 kwam de ene na de andere ‘strategische fusie’ tot stand door te anticiperen op de planning voor grotere marktwerking in de zorg.

Afb: piqsels

Die schaalvergroting gaat gestaag door ondanks het feit dat het aantal ziekenhuizen in Nederland per miljoen inwoners al ruimschoots lager ligt dan in de ons omringende landen. Schaalvergroting is tientallen jaren gestimuleerd en afgedwongen, maar een terugkeer naar de menselijke maat krijgt meer en meer aanhang. Ondertussen is in 45 jaar het aantal ziekenhuizen met ruim 60% teruggelopen omdat velen de deuren hebben gesloten ten gunste van marktwerking en concurrentie. De trend van schaalvergroting wordt inzichtelijk als we kijken naar het aantal en de grootte van ziekenhuizen. Waren er in 1972 nog 261 ziekenhuizen, in 1992 waren er nog 157, in 1997 waren het er 143 en in 2015 nog 102 ziekenhuizen. In zo’n 45 jaar is het aantal ziekenhuizen met zo’n ruim 60 % afgenomen, wat mede werd ingegeven door de strijd tegen de wurggreep die de vier grote zorgverzekeraars proberen te effectueren op de zorg.

De terugtredende overheid heeft financiële middelen voor ziekenhuizen afgeknepen in het zogenaamde ‘Hoofdlijnenakkoord 2019–2022’ met een beoogde nul procent volumegroei in 2022. Waarom treedt die overheid terug uit de nationale gezondheidszorg uit kostenoverwegingen, maar gaat er wèl een kleine € 5 miljard naar ontwikkelingshulp, waarom geeft Sigrid Kaag ongestraft honderden miljoenen aan haar Palestijnse terroristenvrienden en nutteloze ‘klimaathulp’ aan donker Afrika, terwijl er al een half miljard Euro verziekt wordt aan ontwikkelingshulp voor de opvang in Nederland van illegale ‘vluchtelingen’ omdat de linkse advocatuur en hulpverleners, en niet te vergeten de geschifte gemeente Amsterdam, er alles aan doen om deze ellende in stand te houden en er goud geld aan te verdienen?

Waarom is er geen geld voor de zorgsector, defensie, politie, onderwijs etc.? Dankzij het gedram van de salonsocialisten! Waarom accepteren wij dat salonsocialistische nietsnutten de belastingbetaler een strop om de nek hangen met hun klimaatzwendel en staan wij er nu weer bij te kijken hoe die salonsocialisten en hun perfide vriendjes in de pers het coronavirus politiseren op een wijze die ons economisch vele jaren terugzet? Wat bezielt ons om de terreur van die ellendelingen te tolereren?

Waarom probeert Rutte, mijns inziens terecht, de economie niet helemaal op de knieën te dwingen door een ‘total lockdown’ te vermijden, maar blijkt dat er in het noordelijk deel van het land op veel verantwoordelijker wijze massaal getest wordt op corona?  Waarom durft onze door gebrek aan gewicht omhoog gevallen schoenenfetisjist Hugo de Jonge daar kritiek op te leveren in plaats van dit uitstekende voorbeeld te volgen, terwijl een bewezen brokkenpiloot als Martin van Rijn naast hem wordt geposteerd? Kijkt er iemand vooruit?

Ik sneed al aan dat er binnenkort geen adequate zorg aan coronapatiënten gegeven kan worden door het schrijnende gebrek aan Intensive Care afdelingen in de kapotbezuinigde zorg. Wat wil je als de visieloze politiek deze situatie jarenlang heeft laten groeien en ons nu, in hoge nood, volkomen in de steek laat in hun paniekvoetbal dat zonder scrupules aangejaagd wordt door een linkse pers? Voordat men weer ‘complottheorie’ gaat roepen zal ik hier schokkende cijfers laten zien betreffende het gebrek aan I.C. bedden, cijfers die mij werden aangedragen door een attente lezer, de heer Roelof Keijser, die ik hier in cursief citeer:  ‘ Wist U dat wij in Nederland slechts een derde van het aantal ziekenhuisbedden en intensive care-bedden (Intensiv-Betten) hebben als in Nordrhein-Westfalen terwijl het bevolkingsaantal ongeveer vergelijkbaar is? Van dit feit, waar ik zowel de regering als de zorgverzekeraars en ziekenhuisbestuurders voor verantwoordelijk acht, plukken wij nu als Nederlandse bevolking de uiterst wrange vruchten. Dit is ook gewoon op internet na te zoeken, als je er maar even naar zoekt. In Nederland ongeveer 2000 intensive care-bedden, en in Nordrhein-Westfalen ongeveer 6136 Betten auf Intensivstationen. En in heel Duitsland zijn er maar liefst 28.000 Intensivbetten, zie Coronakrise: NRW wappnet sich für Ansturm auf Intensivplätze

In Duitsland wonen circa 5 maal  (83 miljoen) zoveel mensen als in ons land (17,1 miljoen), maar er zijn maar liefst 14 maal zoveel bedden op intensive care! In het Duitse Nordrhein-Westfalen, dat met een inwoneraantal van 17,9 miljoen mensen vergelijkbaar is met Nederland zijn er 662 ziekenhuisbedden per 100.000 inwoners, hetgeen dan uitkomt op een totaal van 119.160 ziekenhuisbedden, terwijl er in Nederland ongeveer 37.000 ziekenhuisbedden zijn’.

Zie het eens in proporties: In 2018 zijn 8000 mensen in Nederland aan een griepgolf overleden door een gebrek aan I.C. bedden maar wat hebben de onverantwoordelijke klunzen daar aan gedaan? Helemaal niets!  

Op de hele wereldbevolking kijken wij nu naar ongeveer 17.000 doden.  De paniek die de zieke linkse pers probeert te creëren in Italië – met 60 miljoen inwoners en een 6000 doden met, een gemiddelde leeftijd van 78 jaar – onderscheidt niet tussen corona gerelateerde doden en andere sterfgevallen. Maar uit beschikbare cijfers van overheidsinstanties blijkt dat 99%  van de doden te wijten is aan voorafgaande kwalen! U leest het goed, één procent der doden is aan Corona te wijten! Waar hebben wij het over…? Is er iemand die daar de mond over opendoet?

Laten wij niet vergeten dat de politisering van corona feitelijk al door Soros in januari was aangekondigd in zijn rabiate streven om de anti-globalist Trump uit te schakelen door hem de economische troefkaart uit handen te slaan voor de komende verkiezingen. (zie: ‘Pandemieën worden gemaakt of gekraakt door de SJW’  d.d. 17 jl.)

Wat denkt Rutte te bereiken door mensen mondjesmaat tot supermarkten toe te laten (1 per 10M² )? Hij kan beter massaal gaan testen i.p.v. een babbelaar als Hugo de Jong kritiek te laten spuien op een Groningse arts die wèl aanpakt. Pak de controle op de ontwikkelingen i.p.v. ‘ogen dicht en God zegen de greep’.

Zowel Trump in de USA als Bolsonaro in Brazilië maken aanstalten om de vastgelopen economieën weer aan te zwengelen en ook Rutte moet de èchte risico’s in beeld brengen en zich voorbereiden om de economie weer aan te zwengelen zoals ik al suggereerde (‘Globalisme of een nieuwe industriële strategie?’ op  24.03 jl.) i.p.v. te gaan navelstaren met halve maatregelen tot 1 juni.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Wat ik nog vergat is dat de EU in feite schittert door afwezigheid in de corona problematiek, maar er niet voor terugschrikt om deze crisis op schandalige wijze te misbruiken: hier komt de louche communistische aap uit de mouw !

Brussel wil miljoenen mensen gaan volgen via telecom data ’tegen corona ‘ …

Let wel, de Europese Commissie is van plan om in héél Europa telecom gegevens op te vragen om te gebruiken ‘in de strijd tegen corona ( welke strijd, sinds wanneer?).

Dit is E X A C T waarvoor ik al vreesde: de crisis wordt eerst weer gecreëerd door dit linkse tuig met hun miserabele pers, zoals de NOS en de NRC, om de mensen doodsbang te maken, om vervolgens de communistische greep naar de macht van Big Brother daarmee te faciliteren!

Mensen pas op, want corona is niet leuk en gezellig, maar wordt hier zwaar misbruikt door kwaadaardige Social Justice verraders, zoals de EU ook misbruik maakt van de situatie om snel Albanië in de EU binnen te loodsen, waarvoor Rutte meteen tekende.

Eén der meest criminele, achterlijke, Islamitische tijdbommen wordt stiekem, maar doelbewust, over onze drempel naar binnen geloodst door de SJW, uiteraard MET de volledige hulp van de globalist Rutte.