Minister De Jonge boos

Het hoofd microbiologie van het Groningse academische ziekenhuis, Alex Friedrich, heeft zich in een opmerkelijk artikel in ‘De Groene Amsterdammer’ tamelijk negatief uitgelaten over de Nederlandse aanpak van het coronavirus. Minister Hugo de Jonge reageerde geïrriteerd en boos op de mening van deze Groningse deskundige…

Afb: Mascolori

Friedrich hekelde met name het RIVM-beleid, dat mensen pas thuis moeten blijven vanaf het moment dat zich symptomen van het virus voordoen. Pas vanaf dat moment zouden mensen, aldus het RIVM, het virus kunnen overdragen. “Dat is gewoon niet waar, net zoals dat het niet waar is dat kinderen het virus niet kunnen overdragen” aldus de Groninger arts-microbioloog. Ook over de vermeende onbeschikbaarheid van voldoende ‘test-materiaal’ is Friedrich uitermate kritisch. “Ik heb nooit begrepen dat dat steeds wordt volgehouden. We hebben geen capaciteitsprobleem. […] …deze tests kun je in vrijwel ieder gewoon lab doen”.

Nog opmerkelijker is de reconstructie van Friedrichs op de vraag waar dan het verhaal over de beperkte testcapaciteit vandaan komt:
“Toen het virus nog niet was gearriveerd is gezegd: er zijn straks twee testlabs, bij het RIVM en het Erasmus MC, en er komen twaalf opschalingslabs. Dat is nu achteraf een slechte keuze geweest, daardoor werd er enorm strikt geoordeeld en was de testcapaciteit snel op. In Italië en Duitsland is er aan het begin ook niet snel gehandeld, maar er is wel meteen vol ingezet op veel testen. Nu kunnen ze in Italië honderdduizend en in Duitsland honderdzestigduizend testen per week aan. Dat zou voor Nederland 33.000 testen per week betekenen. In het noorden hebben we al snel tijdens een groepsconferentie gezegd: het maakt niet uit wat het RIVM zegt, wij gaan alle labs voorbereiden. Dat zijn er vijf in totaal. Kijken we naar de getallen, dan testen we nu drie tot vier keer meer dan de rest van Nederland, bij minder inwoners”.

Minister De Jonge houdt vol dat er wel degelijk een gebrek aan testmateriaal is. “Er staat een richtlijn op stapel die duidelijk maakt wanneer iemand getest moet worden”, zegt De Jonge. “Daar wordt op dit moment met man en macht aan gewerkt. Aan die richtlijn zal iedereen zich moeten houden. Het is natuurlijk juist de bedoeling dat je samen optrekt”.

De Minister bewijst zichzelf, het RIVM en eigenlijk het hele land daarmee een bar slechte dienst. Het zou beter zijn dat hij op zijn damesschoenen koers zet naar Groningen om eens te kijken hoe zij dat daar precies doen; wat er dan wel precies afwijkt en hoeveel zin dat heeft. Het kan immers heel goed zijn dat men daar een praktijk hanteert die de papiercopulerende kantoortijgers van het RIVM compleet over het hoofd zien. Dat er een ‘richtlijn op stapel staat’, doet compleet niet terzake. Dat zijn gestandaardiseerde bezigheidstherapieën voor ambtenaren. Met de RIVM methode (de – vermeende – tekorten aan ‘testkits’) komt er per definitie geen getrouwe afspiegeling van het aantal besmettingen boven water, maar een vage aanwijzing. En precies dat zou de bewindsman een doorn in het oog moeten zijn, omdat besturen op basis van betrouwbare en nauwkeurige gegevens tot stand behoort te komen.

Het verkrijgen van die gegevens frustreren met Stalinistische doctrineregels is niet alleen onverstandig: het is gegeven de omstandigheden bijna misdadig.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stukatotherescue
4 jaren geleden

Gevalletje ‘van de regen in de drup’ dit. Gewoon kappen met hysterisch doen en het gewone leven weer oppakken mensen.

Ravian
4 jaren geleden

Tsja, je moet een minister van stand natuurlijk niet confronteren met zijn eigen aan het misdadige grenzende incompetentie, dan wordt ie boos.
Het is te hopen dat het kiesvee nu massaal de schellen van de ogen vallen zodat we dit hele uit incompetente prutsers samengestelde faal kabinet eindelijk van een beroepsverbod voorzien naar huis kunnen sturen.
Ze hebben het land inmiddels wel ver genoeg de vernieling in geholpen.

r dunki
4 jaren geleden

Hugo is boos op een gelouterd medisch specialist die van wanten weet. Waarom?

Hugo heeft natuurlijk recht van spreken nadat hij een flitsende carrière heeft gemaakt van schoolmeester tot gemeenteraadslid en nu is hij tot eenieders, en zijn eigen, stomme verbazing vice premier… Het kan verkeren in de politiek!

Nederland heeft een overschot aan onvermoed talent zoals Klaver, Jette, Ollongren en Kaag uit de SJW hoek, en uit de CDA hoek Ank Bijleveld en onze superster Hugo de Jonge. Dat talent komt plots via de politiek boven drijven, net als schuim op rioolwater .

Maar Hugo bevindt zich op glad ijs en besloot zich te verschuilen achter het RIVM en uiteraard de corrupte WHO. Dat is illustratief voor het ‘Peter Principle’ waar elke schoenen fetisjist zijn niveau van absolute incompetentie bereikt. Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?

In een land waar GL en D’66 kans zien om een andere bewezen kneus van D’66 genaamd Ingrid Thijssen tot baas van het VNO te doen promoveren omdat zij geen witte man is, zijn wij ver van huis. Die domme, lang achterhaalde, positieve discriminatie speelt op dezelfde golflengte als Hugo’s capriole, waarbij deze hopeloze trol al heeft aangekondigd dat zij ‘mannen gaat aanpakken’.

Zij heeft al een spoor van vernietiging achter gelaten en is precies wat Nederland (niet) nodig heeft om zich voor te bereiden op een snelle en efficiënte turn-around van de huidige economische ramp.

Een aanmatigende SJW dame die een rijke ervaring meebrengt als ‘stafmedewerker sociale zaken’ en vervolgens zelfs ‘hoofd P&O’ bij de N.S! Daarmee heeft zij het al verder geschopt dan Rutte en met Hugo ligt zij minstens op gelijke hoogte gezien hun interesse in dameschoenen. Wij gaan een gouden toekomst tegemoet…

karton
4 jaren geleden

Is die échte deskundige, het hoofd microbiologie van het G.A.Z., nou helemaal gek geworden ?
Deze deskundige gaat de bevolking vertellen wat wél en niet goed voor hen zou zijn en dát is geheel iets anders als wat de “deskundigen” van het RIVM al dagenlang verkondigen én waar de Jonge zich achter verschuilt……en dát past natuurlijk niet in ’t straatje van deze ex-onderwijzer die nog niet eens het EHBO-diploma bezit !!
Dus wordt meneertje een beetje boos.